Un mar proaspat, consumat cu 10 minute inainte de masa, da o stare de satietate, care va va ajuta sa mancati mai putin, chiar si din cele mai dorite alimente.
Prajelile vor avea un gust de delicatese daca adunati maduva din oasele pe care le fierbeti si, in locul unturii, gatiti cu ea.
Tulpinile florilor trebuie taiate sub apa. In felul acesta, celulele pot sa preia lichidul imediat.
Migdalele pot fi lesne inlocuite cu samburi decorticati de dovleac, usor prajiti. Au gustul la fel de bun.
Nucile vor fi ferite de mucegai daca le pastram intr-un ciur de faina sau intr-o plasa cu ochiuri stramte, asezate cat mai aproape de geam.
Cartofii care stau mai mult in camara dobandesc un gust neplacut. Cand ii fierbeti, adaugati in apa o lingurita de zahar, vor capata un gust deosebit.
Alunele se sparg mai usor daca inainte de intrebuintare, puneti fructele timp de 24 de ore intr-un vas cu apa calaie.
Nucile verzi se decojesc de la sine daca le punem cateva zile intr-o punga de plastic legata la gura.
Castravetii acri inmuiati isi regasesc prospetimea daca strecuram saramura, o fierbem si o punem din nou in borcan.
Oana Juravle - str. Carpati nr. 6, bl. 6,
sc. A, ap. 5, Bacau