Cu o ora inainte de a va aseza la masa, beti o jumatate de pahar de apa, in care dizolvati un plic de argila (se gaseste in farmacii).
Daca sunteti poftiti seara
Evitati categoric: painea alba, sosurile si maionezele, pestele afumat, mezelurile, afumaturile preparate din carne de porc (carnati, jumari etc.), patiseriile, branzeturile topite sau fermentate, dulciurile cu crema.
Alegeti: branzeturi proaspete (telemea, branza de vaci amestecata cu verdeturi si condimente, cascaval, branza de burduf etc.), oua, sunca slaba, friptura slaba, piept de pui si curcan, pui fript, peste la gratar, salate de legume in cantitati uriase, legume fierte in aburi sau facute la gratar, fructe la discretie, inghetata fara frisca, prajituri uscate.
Bauturi: daca nu va puteti limita la apa minerala sau plata sau suc natural de fructe, atunci...
Evitati: berea, vinul dulce, lichiorul.
Alegeti: whisky cu apa minerala, vin alb sec, sampanie, vodca, tuica (un paharel ca aperitiv).
Daca sunteti poftiti la pranz
Evitati: ciorbele grase, supele cu galusti sau taietei, potajele drese cu ou si smantana, mancarurile gatite cu sos, aluaturile umplute cu carne sau branza, budincile, sufleurile, pestele cu maioneza.
Alegeti: consomeuri (zeama curata de supa sau de legume), carne sau peste la gratar sau friptura slaba, cu garnitura de varza calita, legume fierte sau salate asortate.
Paza buna trece primejdia rea. Putem strabate cu bine sarbatorile iernii, fara sa devenim capcauni.