Sfantului prooroc Ilie, patron al verii, al ploilor, al tunetelor si trasnetelor, dar si al albinelor, i se mai spune in popor "surugiul lui Dumnezeu". El umbla pe cer in car de foc si este vajnic luptator cu tot raul din lume. Anul acesta, el si-a anuntat venirea cu ploi, grindina si vijelii, dandu-ne pesemne de stire ca prea suntem pacatosi...
Si pentru ca de ziua Sfantului - 20 iulie - se impart bucate, inimoasele gazde ale targurilor de peste an de la Muzeul Taranului Roman organizeaza Targul Sfantului prooroc Ilie.
Vor veni din toata tara olari, tesatori de scoarte si covoare, cioplitori in lemn (mobila si cruci pictate, pristolnice, iconite, troite), rudari (vase de lemn, tocatoare, linguri, gavane), creatori de podoabe, artisti fauritori de instrumente populare (fluiere, cavale, cimpoaie) si nu vor lipsi nici gospodarii incarcati de bunatati de tot felul: turta dulce, prajituri, delicioase branzeturi. Luandu-se la intrecere cu maestrii populari, peste o suta de studenti talentati de la Arte Plastice ne vor imbia cu exponatele lor de mare originalitate. Sambata, 17 iulie, micii artisti din grupul "Minisatul romanesc" de la Liceul "Andrei Saguna" din Brasov, condus de prof. Sorin Apan, vor inveseli atmosfera cu o autentica sezatoare traditionala. Si pentru ca veselia sa fie deplina, vinurile din vestitele podgorii ale lui Mircea Dinescu vor curge din belsug. Mititeii, kurtosi kolacsi-i, berea, racoritoarele vor fi din plin, la discretie, ca la Mosii de altadata.
Surpriza acestui Targ este Tombola, a carei tragere se va face duminica la orele 17.00 si va marca incheierea sarbatorii.