Bunica Stie Tot
•Plantele ornamentale trebuie tinute la mare distanta de curentii de aer sau de sursele de caldura, fiindca altfel frunzele se ingalbenesc si cad.
•Florile lasate peste iarna in balcon trebuie invelite in hartie de sac, rogojini sau polietilena.
•Musculitele albe, aparute pe frunzele plantelor din ghiveci, pot fi inlaturate in urmatorul fel: asezati in apropiere cartonase galbene unse cu lipici. Musculitele sunt atrase de aceasta culoare si se lipesc.
•Lingurita cu care se ia dulceata din borcan trebuie sa fie uscata, altfel, dupa 1-2 saptamani, continutul borcanului se va zaharisi.
•Termosul pastreaza mai bine temperatura lichidelor daca inainte de a-l umple il clatim cu apa fierbinte, ca sa-i scoata raceala.
•Sticlele incepute de vin sau de apa minerala gazoasa se pastreaza mai bine la frigider daca le inchidem ermetic si le punem cu gura in jos.
•Blaturile de tort ce urmeaza sa fie umplute cu crema trebuie coapte cu o zi inainte. Vor fi mai usor de taiat.
•Crema de zahar ars este mult mai gustoasa daca in compozitie se adauga o lingura de ness.
•Crema de ciocolata are un gust mai fin daca ciocolata se topeste in lapte si nu in apa.
Maria Sandulescu - str. Molidului nr. 5, bl. 11,
sc. C, ap. 21, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava