Cititorii Intreaba...
"Sotul meu are cancer la colon, iar eu am cancer la tiroida" Va rugam din tot sufletul sa ne ajutati. Sotul meu a fost operat acum trei saptamani si medicii i-au mai dat sase luni de viata. Eu am fost operata saptamana trecuta si se pare ca mult timp nu mai am nici eu. Avem doi copii mici, un baietel si o fetita. Tot ce vrem este sa apucam sa-i crestem. Orice tratamente, orice sugestii sunt binevenite. Va multumim.
Neagoe Anca - e-mail: dadascoica@hotmail.com
"La 16 ani, sufar de hemipareza stanga" Sunt elev in clasa a X-a si anul trecut am stat mai mult prin spitale. La inceput nu mai aveam stabilitate in piciorul stang. Dupa o luna, nu m-am mai putut folosi nici de mana stanga. Mi s-a pus diagnosticul hemipareza stanga. Am fost internat la neurochirurgie si mi s-au facut toate analizele, inclusiv Rmn (rezultat normal). Apoi am facut tot felul de proceduri electrice, dar fara nici un rezultat. Am urmat un tratament pe baza de Aloe Vera, vitamine, dar nu s-a observat nici o schimbare. Va rog sa ma ajutati, sunteti ultima mea speranta. Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc sa scap de aceasta boala. As vrea sa stiu daca am vreo sansa de vindecare si daca raman sechele. Va multumesc.
Catalin Irina - com. Mircesti, jud. Iasi
"Am fost operat de ulcer, dar rana supureaza" Am fost operat de ulcer gastric. La o luna de la operatie (care initial a reusit) mi-au aparut doua fistule si de atunci tot timpul am scurgeri. Cu toate interventiile facute, rana persista. Puteti sa-mi recomandati un tratament naturist? Va multumesc din suflet.
Petrica H. - Piatra-Neamt, tel. 0233/23.17.72
"Doresc sa aflu mai multe despre sindromul oboselii cronice" De mai multi ani sufar de sindromul oboselii cronice. Mentionez ca am fost la mai multi medici, dar de fiecare data mi s-au pus diagnostice diferite, cum ar fi: sindromul astenico-nevrotic pe fond circulator sau sindrom polialgic idiopatic difuz. Daca ati suferit de acest sindrom sau aveti cunostinta de un medic specialist in astfel de boli, va rog sa-mi raspundeti pe adresa redactiei. Cu multumiri,
Ilie Nitu - Bucuresti
"Sufar de hernie gastrica transhiatala" Am 65 de ani si in luna ianuarie 2003 am fost diagnosticat cu hernie gastrica transhiatala, gastrita hiperemiata si vezica biliara septata infundibular. Sunt dispus sa aplic orice fel de tratament recomandat, mai putin cel din medicina clasica, pe care il urmez in prezent. Puteti sa ma ajutati? Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Florin Z. - Bucuresti
"Fiica mea a fost diagnosticata cu papilomatoza vaginala" Sunt foarte ingrijorata pentru fiica mea in varsta de 29 de ani, careia in urma cu o luna i s-a depistat o papilomatoza vaginala in stadiu de rana, fara dureri, fara alte simptome. Recomandarea medicului este sa faca rezectia zonei afectate, dar intreaga noastra familie este adepta tratamentelor naturiste si va rog din suflet sa ne recomandati un tratament eficient. Rezultatul colposcopiei este urmatorul: mic utropiom limitat de larga zona inomogen acidofila cu un mozaic fin Zinch. Testul cit. + C2. Astept cu nerabdare raspunsul in revista careia ii doresc viata lunga. Va multumesc.
Ana-Maria Polixenia - Braila
"Medicii nu reusesc sa-mi puna un diagnostic" Am 56 de ani si din mai 2001 au inceput sa-mi apara niste simptome carora medicii nu le dau de capat. Totul a inceput cu o ameteala puternica, mi s-a intunecat privirea si am cazut. Medicul neurolog mi-a spus ca mi-am pierdut reflexele si mi-a prescris: Oxibral, Xanax, Lexomepromazin, Amitriptilina. Aceste medicamente nu au avut nici un efect, aveam in continuare dureri foarte puternice de ceafa, simteam o continua apasare pe creier care se raspandea in tot corpul, eram slabita. Din ianuarie iau calciu, magneziu si milgama (fiole). Am inceput sa ma simt mai bine, dar tot fac crize (in timpul lor nu pot pronunta cuvintele), am insomnie, dorm cu somnifere (Stilnox, Dormicum) si urinez foarte des, desi nu beau lichide, caci nu-mi este sete niciodata. Sunt disperata, nu mai stiu ce sa fac si unde sa merg. Va rog sa ma ajutati cu un tratament sau cu un sfat. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
C.E. - Radauti
"Doresc informatii despre insensibilitate congenitala la durere cu anhidroza" Caut medici care cunosc afectiunea insensibilitate congenitala la durere cu anhidroza (Cipa) sau parinti ai unor copii diagnosticati cu aceasta boala. Va rog sa-mi scrieti pe adresa de e-mail: velimirovici2001@yahoo.com.
Cosmin Velimirovici -
tel. 0259/15.15.96, 0740/08.39.49
"Am un chist sebaceic facial si vreau sa evit operatia" Am 22 de ani si in urma cu doi ani mi-a aparut pe obrazul drept o "galma" micuta care in prezent s-a facut cat un nasture bombat, de circa 2 cm in diametru. Cu aproximativ sapte luni in urma m-am prezentat la medicul de familie care mi-a pus urmatorul diagnostic: chist sebaceic pomet dreapta. Mi-a spus ca trebuie sa ma operez. Nu m-am prezentat la operatie, gandindu-ma ca prin intermediul revistei "Formula As" voi gasi un suflet bun care sa ma ajute sa evit operatia. Va multumesc.
M.V. - Braila
"Cum se poate trata un polip localizat in stomac?" Am 50 de ani si acum patru ani, in urma analizelor, s-a descoperit ca am diabet (nedependent de insulina) si sunt suspect de hepatita C. Urmez de atunci un tratament medicamentos si tin cat de cat regim. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca in noiembrie 2002, la endoscopie si biopsie, s-a constatat ca am un polip (pliu) necanceros in stomac si mi s-a recomandat sa-l operez, pentru a nu deveni canceros. Virusul hepatitei C inca nu s-a depistat, iar la ficat au iesit analizele bune. De cand am aflat despre acest polip, am dureri permanente la stomac. Ce as putea face, in special pentru acel polip? Pot amana sau chiar evita interventia chirurgicala? Va rog din suflet sa-mi dati un sfat pentru rezolvarea acestei probleme. Cu multumiri,
Gheorghe Baldovin - Cluj-Napoca
"Va rog, ajutati-mi mama sa scape de dureri" Mama mea are 57 de ani si din cauza lichidului de la genunchi, acesta este foarte umflat, iar mama merge cu greutate. In tinerete s-a operat pentru ruptura de menisc, dar pana la aceasta varsta a avut dureri in permanenta. Lichidul format a fost extras de cateva ori, dar se formeaza la loc si e un adevarat chin. Medicul i-a spus si ca oasele genunchiului sunt dislocate si trebuie sa se opereze, sa i se puna o tija care sa apropie oasele. Mama doreste sa evite operatia si spera sa existe o alta modalitate de a scapa de dureri, de a elimina definitiv lichidul de la genunchi. Ii poate da cineva un sfat? Mii de multumiri!
Daniela C. - Bucuresti
"Fiica mea are insuficienta ovariana" Fiica mea in varsta de 20 de ani are insuficienta ovariana. In urma cu trei ani i s-a oprit ciclul menstrual, a inceput sa-i cada parul si i-au aparut vergeturi. A consultat un medic endocrinolog si a facut tratament hormonal cu Diane 35. Tratamentul a rezolvat toate problemele, dar in momentul in care il intrerupe, se intrerupe si ciclul menstrual. Avand in vedere perioada indelungata (3 ani) a tratamentului hormonal si faptul ca a incercat de cateva ori sa-l intrerupa fara succes, as dori o recomandare, un sfat sau un tratament mai putin sever. Va multumesc.
L.M. - Cluj, e-mail: Imaris@cfrcj.ro
Leacuri de la cititori
Reteta batraneasca impotriva durerilor reumatice Se iau trei bucati de fiere de porc (vezica biliara, partea care se desprinde de ficatul porcului) cu pielita cu tot si se introduc intr-o sticla cu gura larga, peste care se toarna alcool rafinat sau tuica (fruntea tuicii - primul litru care se ia din cazan cand se fierbe). Se astupa bine si se tine la macerat sase saptamani (cu cat este mai veche, cu atat este mai eficace). Se foloseste lichidul pentru frectii pe locurile dureroase sau anchilozate, dar numai seara, la culcare. Dupa o saptamana, veti vedea rezultatele. Bunica mea nu mai putea sa-si duca mana la gura sa manance. Acest tratament a facut-o bine.
Leac impotriva caderii parului Cu 20 de ani in urma, dupa nasterea primului meu copil, imi cadea parul ingrozitor. O doamna mai in varsta, careia m-am plans de necazul meu, m-a invatat urmatorul leac. Se amesteca intr-un vas urmatoarele: 1 lingura de gaz lampant + 1 lingura otet de mere + 1 ou + 1 capatana de usturoi data pe razatoare. Se fac carari pe tot capul si se tamponeaza mai intai radacina, apoi toata lungimea parului, cu un tampon de vata inmuiat in amestec. Se lasa sa actioneze trei ore, acoperindu-se capul cu o bucata de plastic (punga), apoi se spala parul in mod obisnuit. Tratamentul se face o data pe saptamana, pana cand se observa ca parul inceteaza sa cada, ba se si regenereaza, capatand o stralucire aparte. Mie, parul a incetat sa-mi mai cada dupa repetarea retetei de cinci ori.
Leac pentru inima O batranica din satul nostru m-a invatat urmatoarea reteta contra aritmiilor si intepaturilor de la inima: 10 fire de patrunjel (cu radacina si tulpina) se spala bine si se pun la fiert intr-un litru de vin alb sau rosu natural (de la tara). Se fierb 3 minute, luandu-se spuma. Se adauga 100 g miere de albine si se mai fierbe 4 minute. Se strecoara si se pune in sticle care au fost clatite inainte cu alcool. Cand apar durerile de inima, se iau 3-4 lingurite pe zi.
Multa sanatate la toata lumea din tara noastra.
Ana Mihailescu - str. Cazarmii, bl. 14, sc. B, ap. 4, Slatina, jud. Olt, cod 0500
Leac impotriva transpiratiei abundente Reteta pe care o propun este folosita cu rezultate excelente contra transpiratiilor abundente persistente, generale sau localizate in diverse parti ale corpului.
Victor Tanase - com. Fierbinti-Targ, Satul Nou 87, jud. Ialomita, cod 8213
Tinctura de tataneasa contra crapaturilor de pe talpi In urma cu 15 ani, pielea de pe talpa stanga s-a intarit, iar ulterior a crapat, provocandu-mi mancarimi care duceau pana la rani sangerande. Intamplator, sotia mea facuse un preparat din radacina de tataneasa taiata marunt, pe care a pus-o intr-o sticla de culoare inchisa, turnand deasupra (pana la dop), alcool de 50-60. Cu acest preparat, care are efecte miraculoase si in caz de arsuri, m-am uns pe talpa si intr-o saptamana m-am vindecat. Se aplica pe piciorul spalat si uscat, de doua ori pe zi.
Ion Dinu - str. Aurel Vlaicu nr. 48, bl. A1, sc. 2,
ap. 33, Cluj-Napoca
Cititorii Raspund
"In urma unei arsuri, am ramas cu o cicatrice scortoasa"
(Raspuns pentru Andreea - Buzau, F. As nr. 446)
Draga Andreea, iti recomand o reteta simpla si foarte eficienta: freaca bine un galbenus de ou si o lingurita de miere de albine poliflora pana obtii o pasta. Compozitia aceasta ajunge pentru a-ti unge bine cicatricea cel putin de trei ori pe zi. In prealabil, spala bine zona vatamata cu ceai de musetel. Unge portiunea arsa cu crema din miere si galbenus si las-o sa actioneze o ora. Spala-te din nou cu ceai de musetel si unge apoi cicatricea cu un strat subtire de alifie de galbenele. Aceasta alifie poate ramane aplicata pe cicatrice pana dimineata. Repeta acest tratament simplu si in 7-8 zile locul cicatricei scortoase va deveni neted si catifelat.
Maria Nastase - Blaj-Veza, jud. Alba
"Fetita mea are virilism pilar"
(Raspuns pentru Mija-Marga Victoria - Bucuresti, F. As nr. 497) Stimata doamna, am 59 de ani, am fost profesoara si am intalnit de-a lungul vietii mai multi copii si adulti cu dereglari hormonale. Cunosc doua fete care au suferit de virilism pilar (hirsutism) si care s-au tratat cu succes la dr. endocrinolog Mircea Popa de la Institutul Parhon. Acelasi medic a oprit din crestere doua fetite cu tendinte de gigantism. Cazul copiilor dvs. poate fi rezolvat numai de un medic endocrinolog de copii (foarte bun). Dupa cate am inteles de la elevele mele care s-au tratat la el, doctorul Mircea Popa este cel mai bun endocrinolog de copii. Problema copilei dvs. este foarte serioasa. Interveniti rapid, altfel va suferi toata viata.
Florica Angelescu - Calea Mosilor nr. 205,
bl. 11B, ap. 18, sector 2, Bucuresti
"Urinez de 6-7 ori pe noapte si nu ma pot odihni"
(Raspuns pentru Sandu - Brasov, F. As nr. 497) Simptomatologia descrisa de dvs. este tipica pentru adenomul de prostata, o tumora benigna care apare la un procentaj foarte ridicat de barbati trecuti de o anumita varsta. Manifestarile provocate de adenom pot aparea brusc, ceea ce s-a petrecut probabil si in cazul dvs. in urma cu jumatate de an. Manifestari asemanatoare pot fi generate si de alte afectiuni ale aparatului urinar, de exemplu o cistita cronica, o prostatita cronica sau o contractie insuficienta a sfincterului uretral, ca urmare a slabirii musculaturii aferente. In acest din urma caz se pot obtine rezultate bune prin administrarea medicamentului Driptane. In cazul prostatitei sau cistitei, tratamentul se va institui de medicul specialist urolog, in functie de rezultatul antibiogramei realizate pe baza unei uroculturi, prin care se stabileste cu precizie agentul patogen si antibioticele sau sulfamidele la care acesta este sensibil, asigurandu-se astfel un tratament pe baze stiintifice. Eventuala aparitie a unui adenom de prostata se va stabili tot de urolog, pe baza tuseului rectal si a unei ecografii, urmand a fi instituit tratamentul medicamentos alopat necesar sau indicatia unei operatii urgente, in functie de stadiul si natura tumorii. Ca tratament adjuvant naturist va pot fi utile ceaiul de ghimpe (Xanthium Spinosum) - il puteti procura de la magazinele Plafar - si baile calde de sezut cu ceai de musetel, baile fiind eficiente si in cazul prostatitelor. La fel de utile sunt si supozitoarele cu propolis preparate de apicultori. In concluzie, nu ezitati sa va adresati de urgenta unui medic specialist urolog, pentru determinarea cu precizie a afectiunii de care suferiti si a stadiului acesteia. Va doresc insanatosire grabnica!
Valeriu Munteanu -
str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara
Pentru afectiunea dvs., in cazul in care este acuta, luati o lingurita de tinctura de ienupar dizolvata in jumatate de pahar cu apa, pe stomacul gol, de trei ori pe zi. In cazul in care afectiunea este mai veche sau recidivanta, luati cate 2 lingurite de tinctura de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Folositi in locul apei de baut 1-2 l ceai de coada-calului. Se fierbe ceaiul la foc mic timp de 10 minute, apoi se indulceste cu miere de albine. Seara, la culcare, faceti neaparat o baie de sezut cu ceai fierbinte (cat puteti suporta), preparat dintr-o mana de coada-calului si o mana de coada-soricelului la 5-6 l de apa. Dupa baie, bagati-va imediat in pat infasurat intr-un halat gros, fara sa va stergeti cu prosopul. Respectati reteta si in 10 zile scapati definitiv de cistita. Dupa vindecare, folositi in continuare ceaiul de coada-calului. Va doresc multa sanatate!
Maria Nastase - Blaj-Veza, jud. Alba
Si eu sufar de adenom de prostata si am avut mari probleme: urinam de patru-cinci ori pe noapte. In noiembrie 2001 am consultat un medic specialist urolog, care mi-a prescris medicamentul Uroxatral-S - 5 mg, cu recomandarea sa iau o pastila seara, inainte de culcare. Mentionez ca de cand urmez acest tratament urinez mult mai rar, de cele mai multe ori la orele 6-7 dimineata. Pentru a scapa de disconfortul din timpul noptii, va recomand sa cereti sfatul medicului dvs. referitor la acest tratament.
Nicolae Fulea - str. Rahovei, bl. 30,
sc. B, ap. 27, Sibiu, cod 2400
"Am polipi pe colon, cu inceput de malignizare"
(Raspuns pentru Silvia Mocioiu - Pitesti, F. As nr. 499) In urma cu 17 ani, sotul meu era propus pentru operatie la intestinul gros din cauza polipilor care sangerau. Avand o hepatita cronica evolutiva (ciroza), nu am fost de acord sa-l opereze. A venit acasa si am inceput sa-i fac bai de sezut (cate doua bai zilnic), timp de trei saptamani. Dupa a saptea baie nu mai sangera. Am folosit urmatoarea combinatie de plante: coada-calului, coada-soricelului, salvie, galbenele, sunatoare, radacina de tataneasa, scoarta de stejar, urzica (nalba de padure, cimbru) in parti egale. Nalba si cimbrul se pun la macerat in apa rece. La un litru de apa se pun 4 lingurite cu varf de planta. La fel si cimbrul. Se lasa de seara pana dimineata, cand se incalzeste usor si se adauga la apa de baie, care este pregatita din celelalte plante, in felul urmator: intr-o oala de 8 l se pun opt maini de amestec de plante cand apa incepe sa fiarba si se lasa 15-20 de minute la infuzat. Se strecoara, iar la acest ceai se adauga si cei 2 l de macerat. Cand este suportabil de calda, bolnavul se va aseza in lighean, unde va sta 15-20 de minute. Pentru baut se va folosi ceai de coada-calului, coada-soricelului si galbenele - amestec in parti egale. La o cana cu apa fiarta se pune o lingurita de amestec, se lasa la infuzat 5-10 minute, se strecoara. Se beau zilnic 2-3 cani de ceai neindulcit.
Tot pentru tratarea polipilor vi-l recomand pe d-l Vasile Ierima (str. Nicolae Iorga nr. 15, Carei, jud. Satu Mare, tel. 0261/86.14.04). Dansul are preparate din plante cu care se elimina polipii. Merita sa incercati!
Le doresc multa sanatate tuturor cititorilor "Formulei As"! Cu stima si respect,
Maria Suta - str. Aviatorilor, bl. 1
sc. B, ap. 32, Baia Mare, jud. Maramures
"Am streptococ beta-hemolitic"
(Raspuns pentru Luana Boicescu - Bucuresti,
F. As nr. 497) Draga Luana, si eu m-am confruntat pana in decembrie 2001 cu aceeasi problema chinuitoare. Din pacate, medicii o trateaza cu foarte multa superficialitate, dar netratata la timp ea poate duce la afectiuni extrem de grave. Am 21 de ani si timp de trei ani de zile am consultat o multime de doctori, pana am ajuns sa obosesc, sa fiu deceptionata si sa-mi spun ca daca eu nu fac ceva pentru mine, nimeni nu va face. Streptococul beta-hemolitic si angina (amigdalita, faringita etc.) sunt doua probleme total diferite. Tin minte ca eram la banchetul din clasa a Xii-a, cand nu m-am simtit bine din cauza ca aveam probleme cu amigdalele palatine, care mi se umflasera asa de tare, incat de-abia puteam vorbi si respira. Aveam febra 39C si singura solutie a fost sa stau in pat o saptamana si sa iau o multime de antibiotice. (Conform spuselor medicului, persoanele carora li se umfla amigdalele de mai mult de cinci ori pe an trebuie sa le scoata.) Problema mea era identica cu a ta: nu puteam - mai ales vara, cand erau calduri mari - sa beau un suc semirece, sa mananc salam din frigider, ce sa mai zic de inghetata! Permanent mi se faceau pungi mari de puroi pe amigdale. Dupa ce ma "indopam" cu antibiotice, mi se dezlipeau de pe amigdale si, fiindca nu le puteam scuipa, le inghiteam. Fiindca faceam mereu puroi, inima era periclitata si eram in pericol de reuma. Le recomand tuturor celor care sufera de amigdalita cronica sa se opereze, sa-si scoata amigdalele, fiindca cele des infectate sunt un focar de infectie, constituind un mare pericol pentru sanatate.
Streptococul beta-hemolitic mi-a aparut la varsta de trei ani, a reaparut pe la 14 ani, iar acum, la 21 de ani, a recidivat. Infectia este cauzata de o bacterie care se poate lua de oriunde: din aer, apa, persoane infectate etc.; dar problema cea mare este ca da o stare de oboseala permanenta, indispozitie, somn. Singurul tratament eficient 100% pentru a scapa de streptococ este Penicilina. Eu am luat, la recomandarea medicului, o multime de antibiotice scumpe si fara nici un efect: Cedax, Augmentin, Ciprofloxacina, Oxacilina, Tetraciclina, pana m-am procopsit cu o candidoza bucala. Singurul tratament cu care trece garantat nu este unul naturist, asa cum soliciti tu, fiindca infectiile sunt din ce in ce mai rezistente in ziua de azi, iar orice infectie care este in sange nu va trece niciodata cu ceaiuri sau propolis. Asa ca, daca vrei sa scapi de streptococ, urmeaza acest tratament: - Timp de 10 zile, de doua ori pe zi - dimineata si seara, la aceeasi ora - se fac injectii cu Penicilina 1.200.000 U.I. + Efitard (impreuna) + ser fiziologic. Dupa 10 zile de tratament injectabil, trebuie sa faci imediat o injectie cu Moldamin (nu Efitard; e acelasi lucru, dar Moldaminul e mai bun, fiindca este un produs romanesc). Se face o injectie de Moldamin 1.200.000 U.I. + apa distilata. Injectiile trebuie facute foarte rapid, pentru ca altfel pulberea se cristalizeaza si se infunda acul. Dupa ce ai facut prima injectie de Moldamin, dupa sapte zile fix, trebuie sa mai faci cealalta injectie de Moldamin si tot asa in fiecare saptamana, timp de sase luni (obligatoriu), apoi timp de sase luni se face injectia cu Moldamin doar o data pe luna. Trebuie neaparat din doua in doua luni sa-ti faci analiza sangelui (Aslo, Vsh), pentru a vedea cum evolueaza boala. In functie de rezultate, vei sti cate luni sa mai faci tratament, o data pe luna. Dupa patru luni, eu am scapat de streptococ. Valori normale: Aslo - sub 200 u/ml; Vsh - 1-13/1h (pentru femei), 1-10/1h (pentru barbati). Paralel, poti sa faci si tratament cu Spirulina, deoarece este o sursa naturala de vitamine si este indicata pentru refacerea organismului dupa boala. Al treilea pas important spre vindecare este credinta in Dumnezeu. Roaga-te cu sufletul ca Domnul Dumnezeu sa te vindece si sa-ti dea putere sa devii optimista. Nu uita sa spui cat mai des: "Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatoasa!" - este o rugaciune de suflet, care te ajuta foarte mult. Multa sanatate!
Nicole - Oradea, tel. 0723/95.14.39
M-am chinuit si eu ani de zile cu streptococul beta-hemolitic, un microb cu care cred ca am trait multi ani fara sa stiu ca il am. In primul rand, trebuie vazut cati din familie sau dintre persoanele apropiate sunt infectate, urmand ca toti sa faca tratamentul. Problema nu este cum sa scapi de el, ci cum sa te imunizezi, sa nu te mai infectezi. Deci trebuie mers la Orl si urmat tratamentul recomandat de doctor. Eu am facut tratament cu Decaris (1 tableta la 7 zile), Irs 19 - un medicament frantuzesc (2 tablete pe zi, dimineata si seara) si Protargol 1% - 10 g (preparat in farmacie). Astfel am scapat de acest microb si de un an de zile nu mai am dureri in gat, n-am mai racit si ma simt foarte bine. Multa sanatate!
Victoria - Cluj-Napoca, tel. 0264/16.51.21
"Sotul meu sufera de arterita obliteranta la membrele inferioare"
(Raspuns pentru Irina - Bucuresti, F. As nr. 497) Eu am folosit mai multe tratamente. - Unul recomandat de dr. Radu Alexandru de la Spitalul "Dr. Constantin Angelescu" din Bucuresti, constand in Trental 400, Maycor Retard 20, Isoptin R.R., Digxim, Sintron si aspirina. - O reteta aparuta in F. As nr. 444, la pagina "Cititorii raspund". - Un alt tratament a constat in utilizarea unor unguente recomandate de dr. Mircea Ciuhrii (str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel. 021/210.00.82, 619.36.34). Dupa aceste tratamente, starea mea s-a ameliorat deosebit de mult. Va doresc multa sanatate!
Eliodor Dodescu - Bucuresti, tel. 021/313.42.40
Sufar de aceasta boala de circa 23 de ani. Ii recomand sotului dvs. urmatoarele: - renuntarea de urgenta la fumat; - impachetari cu varza cruda (de preferat varza creata) ale ambelor picioare, chiar si pe bontul amputat; - renuntarea totala la bauturi alcoolice; - consumarea treptata a 1-2 cani de ceai de urzica neindulcit zilnic; - o cura de mofete la Spitalul de boli cardiovasculare Voinesti - Covasna, numai daca medicul va recomanda. Compresele cu frunze de varza vor fi aplicate la piciorul bun de la genunchi in jos, inclusiv laba piciorului. Frunzele se vor aseza ca tiglele pe casa, dupa ce in prealabil au fost putin oparite si zdrobite cu o sticla. Se pun caldute, cat suporta pielea, dupa care se acopera cu un molton, pentru mentinerea caldurii. La inceput, se vor repeta aplicatiile la fiecare doua ore, de mai multe ori pe zi, iar noaptea se vor tine pana dimineata (daca se suporta). Eu am facut si perfuzii cu Dextran si Trental, iar de 14 ani iau - si au efect excelent - doua pastile de Aslavital zilnic, cu pauza de doua saptamani. Va doresc multa sanatate!
Dumitru Grama - str. Petre Dulfu nr. 10/1,
Baia Mare, tel. 0262/21.86.73
"Tatal meu are metastaze la ficat"
(Raspuns pentru Marius Rosca - Brasov,
F. As nr. 551) Pentru intarirea organismului si a sistemului imunitar va recomand un program 100% natural, ce cuprinde principalii antioxidanti (vitamina A, E, C, minerale si oligoelemente), capabili sa lupte impotriva radicalilor liberi (substante nocive organismului, responsabile de declansarea acestei maladii). Acest tratament nutritional, recunoscut mondial, este recomandat de cercetatorii americani pentru orice tip de cancer, ajuta la refacerea metabolismului si duce chiar la stoparea evolutiei bolii. Pentru mai multe informatii, astept sa ma contactati la tel. 0722/54.54.16. Multa sanatate!
dr. Maria Danes - Bucuresti
"Am fost operata de cinci ori de tumora la colon"
(Raspuns pentru Mioara Parosu - Bucuresti,
F. As nr. 553) Draga Mioara, te sfatuiesc sa incerci un program nutritional numit "Phytodefence", pentru refacere celulara si stoparea aparitiei recidivelor. Programul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cresterea numarului limfocitelor T, celule aflate in prima linie de aparare a organismului. Pentru informatii suplimentare, ma poti contacta la tel. 0744/90.60.41.
Dr. Aurelia Radu - Bucuresti