Despre cozonaci si prajituri
- Inainte de a va apuca de facut aluatul, cititi retetele cu atentie, asezati la indemana toate ingredientele si ustensilele pentru batutul cremelor si-al albusurilor. Pregatiti formele, porniti cuptorul la temperatura ceruta.
- Masurati corect ingredientele. Apreciatul din ochi va compromite adesea munca.
- Untul si ouale trebuie sa aiba temperatura camerei.
- Untul si zaharul trebuie bine amestecate, cu mana sau mixerul, astfel ca volumul initial sa se dubleze si sa nu ramana cristale nedizolvate in compozitie. Ingredientele trebuie incorporate cu grija, usor, amestecatul prea energic duce la formarea unui aluat grosolan.
- Controlati temperatura cuptorului. Nu deschideti usa decat dupa ce a trecut 2/3 din timpul de copt.
- Dupa ce prajitura e coapta, lasati-o sa se raceasca in forma, apoi rasturnati-o pe un gratar din lemn.
Despre topitul ciocolatei...
- Ciocolata de menaj se taie in bucati de marimi egale si se pune intr-un vas de sticla (Jena), care se aseaza peste un vas cu apa care clocoteste. Amestecati cu grija, pana ce ciocolata se topeste complet.
- Nu lasati sa ajunga apa in ciocolata!
- Inainte de folosire, ciocolata trebuie usor racita in frigider.
Despre prajiturile cu fructe...
- Toate prajiturile cu fructe trebuie lasate un timp anume sa se raceasca in forma, altfel se rup.
- Prajiturile cu fructe pot fi pastrate vreme indelungata (2 luni) daca sunt tinute in frigider, invelite in folii de plastic.