- Maioneza se poate face cu mai putine oua daca in ea se adauga cateva cuburi de cartofi fierti, calzi si bine sfaramati.
- Crema de zahar ars este mult mai gustoasa daca in compozitie se adauga o lingurita de ness.
- Solzii pestelui nu se mai imprastie prin bucatarie daca atunci cand ii curatam folosim o punga de plastic transparenta.
- Prajiturile cremoase sau lipicioase se aseaza pe platouri acoperite cu folii de plastic sau celofan, unse cu putin untdelemn. Nu se vor mai lipi si vor fi mai usor de servit.
- Petele de vopsea de par se scot de pe covoare, haine sau lenjerie frecand repede locul cu o jumatate de lamaie taiata. Stergeti apoi cu apa.
- Rugina de pe cada de baie iese foarte usor daca este frecata cu un amestec de otet, sare si zeama de lamaie.
- Sucul proaspat de struguri sau de legume rezista mai multa vreme daca e pus in sticle de o jumatate de litru, sterilizate bine, fara nici un alt conservant.(Dobrila Stefana - Aleea Lunguletu nr. 2, bl. V1, ap. 13, sector 2, Bucuresti)
*
- Umerii bluzelor si taioarelor care nu mai sunt folosite pot servi foarte bine ca spalator pentru vase.
- Ciorapii din matase nefolosibili pot fi taiati in fasii, foarte bune pentru legat celofanul pe borcanele de conserve.
- Rufele se calca foarte usor si frumos daca dupa ce sunt stropite, le tineti 24 de ore intr-o punga de plastic.
- Prajitura nu se mai lipeste de tava si creste foarte frumos daca inainte de folosire, forma in care urmeaza a fi asezata se incinge cateva minute in cuptor, lasand-o apoi sa se raceasca.(Maria Radovicescu - str. Levantica nr. 2, bl. 11, sc. B, ap. 18, Ploiesti, jud. Prahova)