Frumusete
Nu lasati stresul sa va omoare obrazul- Paza buna trece primejdia rea. Cateva sfaturi menite sa va vina in ajutor -
La origine, stresul este o reactie organica necesara, menita sa ne ajute sa supravietuim in momente de criza. Singurele parti ale corpului alimentate cu sange sunt muschii si creierul. Pielea si sistemul imunitar sunt in schimb constranse la foame. Problema care se pune este ca stresul nu mai reprezinta astazi o raritate, ci e, practic, o permanenta cotidiana. Concluzia? Pielea trupului, dar mai ales a obrazului, sunt greu puse la incercare. Si mai apare o problema: mai ales stresul psihic pericliteaza aspectul pielii, prin lipsa circulatiei sangelui. Si cum la capitolul asta suntem aproape toti repetenti... Greu de crezut, dar si in probleme de frumusete, seful e creierul. Cand el intra in apatie, pielea nu se mai poate regenera! Tenul devine lasat si palid, pielea se usuca si crapa, in vreme ce hormonii stresului pot duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor de pe obraz. Solutia? Inainte de toate, o alimentatie naturala, bazata mai ales pe vegetale si fructe netrecute prin foc, apa din belsug, miscare in aer liber, produse cosmetice cu extracte de vitamine, argila si plante, masti cu alimente si fructe (mai ales cele recomandate in revista "Formula As") si, nu in ultimul rand, masajul sistematic al fetei, menit sa duca la intarirea musculaturii obrazului. Despre el va fi vorba in randurile de mai jos.
Patru "lovituri" contra stresului
Pentru inceput, aplicati pe obraz o crema placut parfumata sau o crema neutra, in care adaugati dvs. cateva picaturi de ulei aromat, de lamaie sau de vanilie.
1. Apasati
- Cu miscari circulare energice, executate cu degetele aratatoare si mijlocii, urcati de la colturile gurii spre pometi si spre tample.
- Executati aceleasi miscari apasate, pornind de la barbie spre gura (inclusiv buzele).
- Din mijlocul fruntii, porniti in cercuri marunte spre tample.
2. Neteziti
- Urcati cu degetele intr-o miscare lina, mangaietoare, de la nari spre radacina nasului, pe pometi, catre tample.
- Executati doua semicercuri, unul deasupra si altul dedesubtul ochilor, pornind de la nas catre exterior. Nu va apropiati prea mult de zona pleoapelor, care poate fi iritata prin masaj.
3. Tapotati
- Apasati puternic cu varful degetelor, miscandu-le dinspre tample spre nas.
- De la urechi spre nas.
- De la urechi spre gura.
4. Presati
- Cu varful degetelor aratatoare, apasati punct de punct, pe durata a patru secunde, zonele de formare a ridurilor: de o parte si alta a gurii, sub ochi (pe zona osoasa), la coada ochilor, pe mijlocul fruntii.
- In final, apasati cu varful degetelor aratatoare punctul din mijlocul barbiei, vreme de 8 secunde.
Executarea cotidiana a acestui masaj reconditioneaza incredibil tenul devitalizat si obosit.
Retete de slabit
Aprindeti focul!
Tineti dieta, nu mancati decat alimente permise si totusi acul cantarului nu vrea deloc sa coboare? Explicatia consta in faptul ca metabolismul (arderile din organism) este prea lent si trebuie sa fie "atatat" (la fel ca focul de lemne). Poate ca, folosind "chibriturile" pe care vi le punem la indemana, veti izbuti sa declansati evacuarea grasimilor.
Apa rece arde caloriile
Preotul Kneipp (1821-1897) a fost primul cercetator al naturii care a demonstrat ca apa poate ajuta sanatatea. Una dintre virtutile ei este faptul ca accelereaza metabolismul si ajuta la arderea mai rapida a caloriilor. Practicati dusurile alternative: la inceput mai cald (dureaza mai mult), apoi un dus scurt cu apa calaie. Respectati si sistemul lui Kneipp: mai intai bagati sub apa rece picioarele (pe rand), apoi bratele (tot pe rand), pe urma pantecul, pieptul si spatele. Buna pentru slabit este si spalarea zilnica, dimineata, cu apa rece pana la brau.
Otet de mere inainte de micul dejun
Si otetul de mere atata metabolismul, dar un otet bun si curat, preparat in casa sau cumparat de la apicultori. Dimineata, pe stomacul gol, amestecati doua linguri de otet intr-un pahar cu apa lasata sa stea peste noapte, adaugati doua lingurite de miere si beti intreaga cantitate inainte de micul dejun.
Urzica "pisca" metabolismul
Nesuferita urzica este in realitate o planta minune, de mare folos organismului omenesc. Dincolo de toate virtutile curative cunoscute pana acum, s-a descoperit recent ca ea stimuleaza puternic metabolismul. Daca vreti efectiv sa slabiti, beti zilnic 1-2 cani de ceai preparat din frunze uscate oparite cu 1/4 litru de apa in clocot, lasat sa se infuzeze un minut. Fierbinte e mai usor de baut decat rece, cand gustul ei devine lesios.
Zerul de lapte curata intestinele
Consumarea zilnica a unui pahar de "zeama de lapte" pune metabolismul in miscare si curata intestinele.
Mancati incet
Cine mananca pe fuga, infulecand ceva de prin frigider, mananca mai mult decat atunci cand se aseaza la masa. Dureaza 15 minute pana ce stomacul semnalizeaza ca s-a saturat. Mestecati incet si temeinic, pentru ca mancarea sa se imbibe suficient cu saliva. Saliva nu ajuta doar mancarea sa alunece mai usor in stomac, dar o si prelucreaza biochimic. In felul acesta, stomacul si intestinele folosesc complet alimentele.
Periaje uscate contra grasimilor
Si periajele uscate accelereaza metabolismul, reducand grasimile de prisos. Frecati cu o perie uscata intregul corp, in ordinea indicata de preotul Kneipp: piciorul stang, piciorul drept, mana stanga, mana dreapta, pantecul, pieptul, spatele. Nu apasati prea tare. Durata: circa 4 minute.