Frumusete
Lectia de machiajCand si cum folosim dermatograful cu tus (eye-liner)?- Fiti la moda, dar fara exagerari ! -
- Indispensabil in machiajul modern, dermatograful cu tus e o arma cu doua taisuri, care poate seduce, dar se transforma usor in vulgaritate -
Revenit in prim-planul cosmeticii in toamna aceasta, cand stilistii impun machiajul puternic al ochilor, eye-liner-ul nu poate lipsi din trusele noastre de frumusete. Dar daca anumite femei stiu sa-l utilizeze cu maiestrie, majoritatea lor dau rateuri penibile, uratindu-se si imbatranindu-se involuntar.
Cand trebuie folosit?
Dupa cum il recomanda si numele (englezesc), eye-liner-ul subliniaza conturul ochilor. In principiu, poate fi folosit de oricine, dimineata sau seara, dar creeaza un efect pretios si sofisticat, care nu se potriveste cu toate varstele si cu toate tinutele vestimentare. E limpede ca dermatograful cu tus nu poate fi folosit cand facem sport, cand mergem intr-o excursie sau dupa cumparaturi, la piata. Renuntati la el si daca aveti un obraz obosit, daca pleoapele sunt lasate si incretite de varsta sau daca pielea de pe arcade cade peste ele, acoperindu-le. Riscul de a parea mai batrane sau chiar vulgare este enorm.
Ce culoare alegem?
Sic si grafic, negrul se bucura de sufragiul unanim al femeilor, dar ziua el bate la ochi chiar si in cazul brunetelor cu ochi focosi. Optati deci pentru nuantele deschise si naturale (gri, maro, albastru marin, verde inchis... ), asortate cu culoarea ochilor pe care-i aveti. Nici contrastele nu se exclud. Un eye-liner de culoarea albastra - liliachie a prunei se potriveste de minune cu ochii verzi sau caprui. Culorile metalizate (argintiu si auriu) sau bejul se potrivesc cu ochii albastri. Dar, indiferent de culoarea lui, eye-liner-ul ii confera ochiului multa "prezenta", asa ca evitati excesul inutil de machiaj. Lasati-va pleoapele nefardate sau folositi o culoare neutra - bej sau roz - si adaugati o tusa de lumina irizata pe arcada. In schimb, nu uitati de rimel.
Inainte de a aplica eye-liner-ul, stergeti-i varful imbibat cu lichid de marginea tubului. Trageti apoi o linie lipita de gene, pornind de la partea interioara a ochiului catre exterior, urmand forma naturala a ochiului, dar fara sa depasiti coltul de intalnire al pleoapelor. Pleoapa inferioara nu trebuie niciodata machiata cu tus, pentru ca da o impresie de grotesc si vulgaritate. Un sfat: dati-va mai intai cu rimel si dupa aceea folositi dermatograful cu tus. Intarite, genele vor reprezenta o baza ideala pentru pensula eye-liner-ului. Daca nu izbutiti sa trasati conturul corect din prima incercare, nu va enervati de pomana. Cu un tampon mic de vata, imbibat in putin demachiant, stergeti locul unde linia o ia razna, asteptati sa se usuce, apoi refaceti traseul corect. Atentie: daca la capatul operatiei de machiaj vi se pare ca privirea a devenit prea dura si prea stridenta, stergeti totul si recurgeti la solutia cu mult mai naturala a creionului dermatograf.
Coafuri
In top: Bretonul si parul tuns cu lama de ras
Sunt frumoase, celebre si au impus "pe piata" stilul lor de a se pieptana. Atat Julia Roberts, cat si Nicole Kidman poarta dintotdeauna un par lung si drept, asa cum le cunoastem din filme. De parca s-ar fi vorbit, in toamna aceasta cele doua actrite au aparut in public cu pletele tunse cu lama de ras si cu breton. Botezata "razor-cut", moda s-a latit peste toata America si chiar dincolo de ocean. Adevarul este ca pieptanatura lor sta bine oricui, chiar si femeilor fara plete bogate.
Tunsoarea: mai intai, parul e scurtat - putin mai jos de umar - cu lama. Tot cu lama de ras se formeaza suvite mai scurte, care le acopera pe cele de dedesubt. Bretonul are lungimi variabile, poate fi intr-o parte sau tras peste frunte, ca la poney.
Forma: se obtine prin aplicarea pe parul umed, uscat usor in prosop, a unui spray special (Pant?ne pentru bucle, de pilda). Se usuca cu foenul, folosind o perie rotunda, pe care parul se intoarce catre exterior. In final, parul se lasa sa se raceasca si se da cu un gel.
Clubul dietelor de slabit
Slabiti cu vitamina C!
Stimata redactie,
As dori sa-mi exprim si eu, alaturi de alti cititori, admiratia pentru munca pe care o depuneti si sa va spun ca realizati o revista de milioane!
Scopul scrisorii mele este de a va propune o dieta la rubrica "Clubul dietelor de slabit". De fapt, nu e o dieta, dar mai bine sa spun concret despre ce e vorba. Banala vitamina C, luata de trei ori pe zi (dupa mesele principale), este de un real ajutor in lupta cu kilogramele. Rezultatele nu vor fi vizibile de pe-o zi pe alta. Trebuie urmat acest tratament cel putin o luna. Dupa doua luni, se pot pierde intre 3-5 kg. Vi se pare putin? Dar n-a fost absolut nici un efort (poate memoria a fost mai solicitata, ca sa nu uitam sa le luam).
Vitamina C intervine in procesele metabolice de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor. Eu urmez acest tratament de vreo trei saptamani si sunt mai usoara cu 2 kg. Contraindicatii nu sunt, atata timp cat se iau doze mici (maximum 5 tablete pe zi). In speranta ca am venit in ajutor persoanelor preocupate de silueta lor, doresc tuturor sanatate (ca-i mai buna decat toate) si mult succes!Diana Osan - str. Nufarului nr. 66, ap. 33, Oradea, jud. Bihor, cod 3700