- Ridichile semanate vara sunt mult mai picante decat cele semanate primavara sau toamna.
- Cozile de ridichi dau o supa excelenta, in combinatie cu cartofii si cu un strop de smantana proaspata.
- Frunzele de rabarbar nu trebuie consumate, pentru ca provoaca alergii. In schimb, daca sunt lasate sa putrezeasca in gradina, reprezinta un ingrasamant natural ideal.
- Tulpinile de rabarbar, delicioase cand sunt transformate in dulceata sau in compot, devin mai suculente si mai carnoase daca suratele lor pe cale sa infloreasca sunt taiate din tufe, inca in stadiul de boboci.
- Frunzele de rabarbar contin acid oxalic. Fierte in apa, se obtine un "detergent" ideal pentru cratitele din aluminiu. Acelasi decoct functioneaza ca fungicid, pentru legumele radacinoase, in frunte cu varza.
- Cateii de usturoi plantati la piciorul unei tufe de trandafiri vor avea functie de paznici la purici, intarind totodata (bizar!) mireasma florilor.
- Cojile de banana ingropate langa un trandafir ii vor colora acestuia florile mai puternic.
- Petalele trandafirilor nu trebuie niciodata udate, cand ii stropiti (se faneaza). Mai bine ingropati langa radacina o sticla de plastic cu fund gaurit si turnati apa in ea.