- Solzii de peste se curata foarte usor, fabricandu-va singuri urmatorul instrument: pe o placa subtire de lemn (cat sa o cuprindeti usor cu palma), lipiti in sir vertical 5 dopuri metalice de sticle de bere, cu zimtii in sus. Mult succes!
- Pestele prajit nu se mai lipeste de fundul tigaii, daca in uleiul sau untul fierbinte puneti putina sare.
- Cojile de mere nu trebuie aruncate. Spalati-le bine, uscati-le putin la cuptor, apoi pastrati-le in borcane de sticla. Va vor fi de folos la prepararea unor delicioase infuzii indulcite cu miere, la vreme de iarna. Si cand faceti dulceata de fructe, care nu au suficienta pectina, puteti utiliza coji de mere (legate intr-un saculet de tifon) ca liant natural.
- Cartofii copti va iau prea mult timp? Fierbeti-i cateva minute in apa care clocoteste, apoi bagati-i la cuptor. Intr-un sfert de ora sunt gata.
- Carnea de pui destinata gratarului devine foarte gustoasa, daca inainte de preparare o tineti intr-o marinata de iaurt, amestecat cu condimentele pe care le preferati.
- Puiul bagat la cuptor nu se pune, asa cum se face, cu copanele in sus. Asezati-l pe o parte si, cand e gata, rasturnati-l invers.
- Orezul pus la fiert nu trebuie amestecat, fiindca se lipeste de oala. (In schimb, macaroanele, se lipesc, daca nu le amestecati.)
- Orezul ramane alb si stralucitor, daca atunci cand il fierbeti adaugati si o rondea de lamaie.
- Pilaful care se lipeste de cratita trebuie acoperit, cat mai este fierbinte, cu un capac. Vaporii care se formeaza detaseaza boabele de peretii vasului.
- Orezul devine mult mai gustos, daca in apa in care il fierbeti puneti o jumatate de cub de concentrat de pasare sau legume.