Sfaturile pe care le recomand sunt rezultatul uceniciei mele pe langa mama. Este o gospodina desavarsita si cred ca priceperea ei la gatit merita a fi cunoscuta de toata lumea.
Pilaful bun se prepara punandu-se la o masura de orez, trei masuri de apa.
Orezul folosit la umpluturi trebuie fiert pe jumatate inainte. Preparatele vor fi mai afanate si vor avea un gust mai bun.
Mancarea cu sos este mult mai gustoasa, daca o tinem 20 de minute la cuptor, inainte de-a o servi.
Piureul de cartofi se prepara numai cu lapte fierbinte, altfel cartofii se invinetesc.
Aluaturile de orice fel sunt mai pufoase, daca le punem la rece o ora.
Visinele folosite la prajituri trebuie tinute o ora in zahar, pentru a-si lasa zeama.
Galbenusurile pentru prajituri se freaca cu zahar, numai la loc cald. In schimb, albusurile se bat spuma intr-un loc racoros.
Salata ofilita isi revine, daca se pune intr-un castron cu apa rece in care se adauga si cateva felii de cartofi cruzi.
Friptura la cuptor dobandeste un gust excelent, daca este unsa inainte cu mustar.(Muraru Cristina - str. Republicii, bl. 37(9), sc. B,
ap. 14, et. 3, Falticeni, jud. Suceava) Frisca preparata din praf devine mai tare si mai spornica, daca se adauga si 1-2 lingurite de zahar tos (la un plic).
Ciupercile pentru gatit pot sa fie incercate, punandu-se la calit cu o ceapa alba, taiata in patru. Daca ceapa devine albastruie, ciupercile sunt otravitoare.
Otetul tulbure poate fi limpezit, daca se pune in el lapte, in proportie de 2 linguri la 1 litru de otet.
Fructele uscate se umfla mai repede in apa, daca se adauga si o lingura de drojdie.(Ioana Vasiliu - str. Pl. Pazon Marin nr. 1, bl. G10,
sc. B, ap. 11, sector 3, Bucuresti, cod 74599)