- Pomii fructiferi se feresc de pasari si plantele - de insecte, cu fasii din foita de aluminiu.
- Buruienile oparite cu apa cu sare grunjoasa dispar.
- Furnicile se combat cu petrol sau lamaie mucegaita.
- Cartofii nu incoltesc in camara, daca intre ei presaram cenusa de lemn.
- Viespile se alunga cu naftalina sau petrol.
- Fasolea uscata nu mai face gargarite, daca punem in vasul unde o tinem sare grunjoasa.
- Fructele de catina alba, proaspete sau uscate, nu se consuma dupa orele 14.00, fiindca sunt mai stimulative decat cofeina.(Octavian Patrascanu - B-dul Balcescu nr. 10, bl. 15 Dacia, ap. 7, Deva, jud. Hunedoara)
- Sarmalele cele mai bune sunt cele fierte la foc domol, in vase de lut.
- Patrunjelul verde va fi mai aromat, daca inainte de a-l toca il inmuiati repede in apa fiarta.
- Miezul nucilor ramane intreg, daca inainte de a le sparge le puneti asa, intregi, intr-un vas cu apa clocotita, asteptand pana ce se raceste.
- Spanacul bun are frunzele mici. Cel cu frunzele mari fierbe greu si este, cateodata, amar.
- Friptura la gratar se sareaza numai dupa ce este gata, altfel isi pierde gustul si se usuca.
- Fiertura de coji de portocale este un leac excelent pentru ridurile care apar pe gat. Masati-va zilnic pielea, umezita in prealabil, si rezultatele nu vor intarzia.
- Varicele dispar, daca inainte de a va culca aplicati pe picioare comprese cu decoct de coada-calului.(Nenciu Iuliana - str. Libertatii, bl. L2, sc. B, et. 2, ap. 12, loc. M. Kogalniceanu, jud. Constanta)