- Zaharul pudra se poate obtine si acasa, daca punem zahar tos sau bucati, intre doua coli de hartie, purtand peste ele un fier de calcat incalzit, dar nu prea incins.
- Salata de castraveti este mult mai digestibila, daca oparim cu apa clocotita castravetele cojit, il punem repede in apa rece, apoi il taiem felii.
- Salamurile si afumaturile nu se mucegaiesc, daca le ungem cu apa sarata.
- Sticlele cu gatul subtire pot fi umplute cu jumatate de coaja de ou, spalata bine si gaurita cu un cui.
- Morcovii si orice alte radacinoase pot fi usor curatate, daca, in loc de cutit, folosim un burete de sarma.
- Merele greu de curatat se inmoaie in apa fierbinte. Coaja se scoate usor si fructele nu-si schimba gustul.
- Lamaile uscate, tinute multa vreme in apa rece, isi revin.
- Legumele se mentin proaspete, daca le infasuram intr-un prosop ud. Salata si conopida se tin in frigider, cu cotorul in sus.
- Castravetii verzi se pastreaza proaspeti cateva zile, daca ii tinem scufundati pe trei sferturi in apa, cu coada in jos. Apa se schimba zilnic.
- Chiftelele de cartofi devin mai pufoase, daca le adaugam putin praf de copt.Lucia Guzgan - str. Gr. Ionescu nr. 92, bl. T7C, sc. 1, et. 2, ap. 8, sector 2, Bucuresti