•Legumele nu trebuie puse ude in frigider, fiindca putrezesc repede.
•Dintii naturali devin foarte albi daca o data pe saptamana sunt frecati cu sare de lamaie. (Inainte de folosire, inmuiati periuta in apa fierbinte ca sa se inmoaie.) Sarea de lamaie albeste si intareste gingiile.
•Unghiile fragile se intaresc si nu se mai rup daca se introduc zilnic, vreme de 10 minute, intr-o baie de otet de mere. Stergeti-le apoi si presati-le pe fiecare in parte cu degetele de la mana cealalta, pentru a stimula circulatia sangelui.
•Reteta pentru ten frumos: in fiecare dimineata si seara, dupa ce - in prealabil - va demachiati, spalati-va pe fata cu apa calduta, in care dizolvati o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de otet de mere. Nu va stergeti, masati-va fata de la barbie spre frunte, apoi lasati lichidul sa se usuce pe ea.
(Iliescu Cornelia - str. Sergent Gh. Donici nr. 16, sector 5, Bucuresti, cod 76332)
•Albusul de ou se separa de galbenus spargand coaja cu un cui si lasandu-l sa se scurga usor.
•Friptura de pasare dobandeste o aroma placuta daca mirodeniile (boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, rozmarin etc.) se leaga intr-un tifon care se introduce in interiorul capacitatii toracice. Dupa ce carnea s-a fript, scoateti legatura afara. Friptura va avea o aroma deosebita.
•Zaharul pudra se poate obtine si acasa, punand zahar tos intre doua coli de hartie alba, peste care purtati usor un fier de calcat nu prea incins.
•Cafeaua macinata isi pastreaza aroma daca punem deasupra un strat de zahar praf.
•Galustele de gris ies perfect daca se prepara cu oul bine batut inainte. Oul nebatut le impiedica sa devina afanate.
•Piftia de porc sau de pasare va capata un gust minunat daca inainte de a fi pusa la inchegat i se adauga o lingura rasa de hrean, amestecat cu putin otet si smantana.
•Pateul de ficat va avea o aroma deosebita daca il presaram cu un praf de nucsoara rasa.
•Merele coapte sunt mult mai gustoase daca inainte de a le baga in cuptor sunt unse cu untdelemn.
(Barjoveanu Sofia Cornelia - b-dul Roman Musat,
bl. 3, ap. 20, Roman, cod 5550, jud. Neamt)