•Faina pastrata la rece trebuie tinuta o vreme la cald inainte de a o folosi pentru prepararea aluaturilor.
•Supa grasa de carne se poate strecura si cat este inca fierbinte, folosind un tifon udat cu apa de la gheata.
•Galustele de gris nu se mai desfac daca in apa in care le fierbem pre-saram putina faina.
•Aluatul de tarte e mult mai fin daca in compozitie se pune un mar dat pe razatoarea mica.
•Aluatul de cozonac devine deosebit de fraged daca puneti in el o lingura de otet.
•Cozonacii copti ies mai usor din forma daca dupa ce-i scoateti din cuptor, asezati formele pe un stergar inmuiat in apa rece.
•Drojdia se incearca punand-o intr-un pahar cu apa fierbinte. Daca pluteste, aluatul va dospi. Daca se duce la fund, inseamna ca drojdia nu mai are putere.
(Ioana Suciu, pensionara - str. Avram Iancu,
•Podelele din lemn ies curate si albe daca in apa de clatit puneti sare.
•Petele de vin rosu ies din fetele de masa daca le curatati cu apa in care a fiert fasole uscata.
•Apa ramasa de la fiertul oualor este un bun medicament pentru florile din ghivece.
•Petele de lumanari de pe haine se freaca cu o carpa inmuiata in motorina, apoi se spala cu apa si cu putin sapun.
•Lingura cu care se mesteca in dulceata nu trebuie bagata in gura, fiindca saliva zahariseste compozitia.
•Rosiile crude puse la intuneric se coc.
(Mihaela Gutoaia?- sat Bosia, com. Vultureni, jud. Bacau, cod 5434)