•Crema de ciocolata va fi mai buna daca in loc de apa veti folosi la topire cafea.
•Compotul de pere e mult mai gustos daca in ultimul minut de fierbere i se adauga o lingurita de unt.
•Pasarea fripta intreaga se taie bucati numai dupa ce s-a racit.
•Supa de pasare va fi mai gustoasa daca i se adauga o lingurita rasa de zahar praf.
•Friptura de porc este gata si poate fi scoasa din cuptor daca, intepand-o cu furculita, sucul care iese din ea e transparent (cand friptura e cruda, sucul e roz).
•Mirosul de peste de pe maini se scoate imediat cu apa in care se adauga o lingura de apa oxigenata.
•Petele de zarzavat de pe maini (sfecla, morcovi, cartofi) se curata frecand degetele cu pudra de amidon amestecata cu glicerina.
•Petele de fructe de pe degete se scot usor cu putin otet.
(Teres Zoe - str. Cerbului nr. 4, bl. A5, ap. 13, Hunedoara, cod 2700)
•Tigaile din teflon nu mai trebuie folosite daca apar pe ele zgarieturi. Suportul teflonului este aluminiul, un metal incriminat in cauza multor boli, printre care si Alzheimer.
•Moliile dispar cu desavarsire din locurile cu haine daca asezati ici si colo, mici recipiente cu piper proaspat. (Naftalina nu este un produs sanatos.)
•Gentile din piele naturala, udate de ploaie sau de ninsoare, se golesc de continut imediat ce ajungeti acasa, se umplu cu hartie si se lasa sa se usuce departe de o sursa directa de caldura. Apoi se ung cu vaselina sau lapte demachiant si se lustruiesc cu o carpa moale.
(Adriana Gheorghiu - str. Bodesti nr. 2, bl. 29B, sc. C, et. 1, ap. 96, sector 2, Bucuresti)