Cartofii curata sticlele
Pentru a curata perfect sticlele, borcanele si carafele pe dinauntru, curatati 2-3 cartofi, taiati-i in cubulete si varati-i in recipientul din sticla pe care vreti sa il curatati. Deasupra turnati otet. Lasati sticlele sa stea asa o zi, scuturati-le bine, scoateti cartofii si otetul, clatiti cu apa fierbinte.Pastrati morcovii fara cozi
Cumparati morcovii fara frunzele verzi. Ele absorb umezeala din radacina carotelor, care devin seci.
Pentru ca placinta sa nu se inmoaie
Placinta cu prune, caise sau alte fructe puse deasupra, pe aluat, nu se inmoaie daca printre fructe presarati putin gris.Cum se scot "urechile" de la caiete si carti
Colturile indoite (urate) ale caietelor si cartilor cu coperte moi se scot usor in modul urmator: umeziti cu o sugativa colturile indoite, folosind-o ca pe o carpa de calcat, apoi calcati-le cu fierul incins.Untdelemnul pastreaza usturoiul proaspat
Cateii de usturoi cojiti nu se usuca daca sunt pastrati in untdelemnul pentru salata. In plus, uleiul dobandeste o aroma placuta de usturoi.Pentru ca drojdia de bere sa ramana proaspata
Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste si se usuca. Pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa intr-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie.Cum ramane uleiul proaspat
Uleiul pastrat mai multa vreme nu va rancezi niciodata, daca in sticla se baga o bucatica de zahar.