•Cartofii fierti se curata mai usor daca in apa de fiert se pune un strop de ulei.
•Ruladele de carne se prajesc mai bine si au un gust picant daca sunt unse cu mustar dulce.
•Supa de mazare nu da in foc daca este pusa la fiert cu o bucatica de paine.
•Maslinele se pastreaza mult timp proaspete in saramura daca deasupra lor se pune o bucatica de lamaie.
•Cafeaua filtru dobandeste o aroma placuta daca se presara putin zahar vanilat inainte de a introduce pulberea de cafea in filtru.
•Chiuvetele infundate se desfunda repede daca se introduce in ele o mana de sare grunjoasa, se lasa sa actioneze vreme de 5 minute, apoi se toarna apa clocotita.
•Creioanele de ochi se ascut fara sa se rupa daca inainte sunt tinute cateva ore la frigider.
•Cactusii destinati decorarii apartamentului trebuie pusi in apropierea ferestrei, departe de frig si de curent. Pentru a-i sterge de praf, utilizati o pensula mare.
•Ramele aurite de la oglinzi si tablouri se sterg mai intai de praf, apoi se curata cu o pensula inmuiata in apa cu clabuc de sapun. Clatiti cu un mic burete imbibat in apa si stergeti cu o carpa moale, care nu lasa scame.
•Canapelele si fotoliile din catifea isi invioreaza aspectul daca le curatati cu un amestec in parti egale de amoniac si apa calduta. Frecati-le cu o perie in sensul invers al pufului, lasati sa se usuce, apoi stergeti-le cu o piele curata de caprioara.
•Canapelele si fotoliile din piele se curata cu un burete umezit intr-un amestec de apa si sapun de glicerina. Treceti peste ele apoi cu o carpa inmuiata in apa si foarte bine stoarsa, apoi cu o carpa uscata si moale. Dupa ce se usuca, folositi un lapte special, existent in comert.
(Supp Silvia - str. Izlazului nr. 18, sc. 4, ap. 108, Cluj-Napoca)