•Untul rezista mai bine (cand plecati in excursie), daca il inveliti intr-o panza curata, inmuiata in apa cu otet.
•Untul nu rancezeste, daca il puneti intr-un vas de sticla si-l acoperiti cu apa care a fiert.
•Un graunte de sare ii da mai multa savoare cafelei, daca e adaugat la sfarsit.
•Calamarul (se gaseste si in pescariile noastre) trebuie inmuiat inainte de a fi preparat fie in apa minerala gazoasa, fie in Coca-Cola (apoi il clatiti).
•Morcovii rasi se innegresc foarte repede in contact cu aerul. Stropiti-i cu suc de lamaie imediat.
•Petalele florilor din gradina, adaugate intr-o salata verde, vor servi si drept condiment, si ca decor. Au un gust piperat, asemanator cu cresonul.
•Ciocolata nu trebuie pusa niciodata la frigider. Nu-i place nici frigul, si nici caldura.
•Ciocolata veche se recunoaste usor prin pelicula alburie in care e invelita.
•Ciocolata de menaj recomandata pentru prajituri trebuie sa contina mai mult de 50% cacao (cifrele sunt trecute pe ambalaj) si sa nu fie dulce.
•Conopida fiarta n-o sa-si mai raspandeasca mirosul in bucatarie, daca adaugati in apa de fiert o lingurita de otet sau de suc de lamaie.
•Conopida devine mai digesta (pentru cei cu stomacul sensibil) daca o lasati o noapte intreaga in apa rece.