Despre plante...
• Frunzele de feriga feresc alimentele invelite in ele de alterare.
• Frunzele de feriga puse in gropile de cartofi ii conserva mai bine.
• Frunzele de roinita omoara moliile. Faceti o infuzie din doua linguri de planta oparita cu o cana de apa, strecurati-o si folositi-o ca insecticid.
• Frunzele de rozmarin introduse printre laneturi le apara de molii.
• Sanzienele albe se pot folosi cu succes pentru inchegarea laptelui (sa fie uscate).
• Salvia vindeca alcoolismul. Cine bea vreme de doua saptamani un ceai de salvie pe zi, scapa de patima bautului (o lingurita de frunze se opareste cu o cana de apa). Se bea treptat, in cursul unei zile.
• Lumanarica introdusa in gaurile de sobolani (se folosesc numai florile galbene) are o actiune ratifuga.
• Petele de cerneala de pe o panza alba se scot prin frecare cu suc de patlagele rosii.
• Vasele de arama se curata cu o lamaie taiata in doua si presarata cu sare grunjoasa.
• Argintul se curata prin frecare cu suc de lamaie. Se clateste cu apa calda, apoi se sterge cu o piele de caprioara.
• Petele de pe chiuveta se freaca cu amestesc dintr-o jumatate de ceasca de suc de lamaie in care se adauga un praf de sare.
• Rugina de pe rufele albe se scoate cu o rondea de lamaie, asezata intre doua bucati de panza. Se fixeaza peste locul patat, apoi lamaia se preseaza cu fierul bine incins.
Nicolae Petre - Str. Arinului nr. 1, bl. 46, sc. D, et. 1, ap. 67, Ploiesti