Medicina Naturista
Imperiul plantelor contraataca:
Din nou despre
Marul Lupului
Rusalin Todor:
"De la caderea parului pana la cancer, Marul Lupului si-a dovedit efectul miraculos"
Desi nebagate in seama, tara noastra are averi redutabile, pe care daca am sti sa le scoatem la suprafata, am fi bogati. Plantele medicinale, de pilda, a caror varietate si bogatie nu are egal pe pamant. Redesteptata din picoteala impusa atatia ani, fitoterapia autohtona redescopera, cu uimire, plante miraculoase, a caror uzanta notorie candva, in medicina sateasca, s-a pierdut. Pastrate nealterate in traditia populara, numele lor spun povesti: Ciocul cucoarei, Scaiul dracului, Sangele voinicului, Talpa-gastii, Coada calului, Unghia ciutei, Trei-frati-patati... Ascunse prin desis de lunci si paduri, ele asteapta sa fie descoperite de vreun temerar ce stie a le pretui. Am intalnit si noi un astfel de om. Banatean de origine, Rusalin Todor e un mare iubitor al plantelor, dar toata viata l-a fascinat una anume: Marul Lupului. La cei 66 de ani ai sai, dupa ce a experimentat efectul plantei in fel de fel de boli, doreste s-o scoata din umbra si s-o puna in folosul oamenilor bolnavi.
Bunica Iconia
- D-le Rusalin Todor, cand ati intalnit pentru prima data aceasta planta miraculoasa?
- E o intreaga poveste... M-am nascut pe malul stang al Timisului, la Caransebes. Era acolo raiul pe pamant. Colindam cat era ziulica de lunga pe dealurile inverzite, ori ne zbenguiam la rau. Iarna, cand veneam de la scoala cu traista de carti in spinare - ca nu erau ghiozdane pe vremea aceea - mergeam pe Timisul inghetat si ne invartaceam pe gheata cu patine facute din lemn. Si ne uita Dumnezeu acolo; plecam acasa numai cand inghetam de tot sau ne udam fleasca. Nu era chip sa ne convinga cineva sa nu mai mergem pe garla, la patinaj. Si uite asa, cat era iarna de lunga, tot mereu eram racit si faceam cate-o tuse magareasca, de ma auzeau ai mei de la sapte poste departare cand veneam acasa. Numai ca aveam eu un mare noroc: pe bunica mea, Iconia, care ma baga fuga la doftoriceala, ca era mare mestera in fierturi si cataplasme cu plante medicinale. O stia si lumea din comunele invecinate ca da leacuri ce te pun repede pe picioare, asa ca mereu erau la noi in batatura oameni necajiti, veniti pentru fel de fel de boli. Si ma punea bunica Iconia sa beau niste ceaiuri amare ca fierea, nu alta, si-mi lega la gat cate-un stergar cu buruieni fierbinti, dar in doua zile nu mai aveam nimic, puteam sa cant in cor. Deseori, ma lua cu ea prin padure, dar eu nu pricepeam ce tot culegea ea de acolo, ca aproape tot timpul statea aplecata pe sub crengi de alun si parca mangaia iarba. Cand gasea cate o planta medicinala, ii facea cruce cu palma inainte de a-i rupe cate-un firicel, zicand: "Deie Domnul sa fie de leac!". Tin minte ca mereu era atenta sa nu treaca pe langa Marul Lupului, ca planta asta o folosea cel mai adesea la doftoriceala. Cand culegea Marul Lupului, il punea separat, intr-un buzunar al traistei, nu-l amesteca cu celelalte surate. Pentru bunica Iconia, planta asta era cel mai de pret leac, cu toate ca flora din zona era extraordinar de bogata. In doar trei-patru zile, ea trata cu Marul Lupului o rana care de regula se vindeca in trei-patru saptamani! Era un miracol! De la ea am invatat despre puterea acestei plante. Imi amintesc ca dupa razboi, prin 1947, din cauza mizeriei si a foametei, era un adevarat focar de infectie pretutindeni. Pe-atunci, nu erau antibiotice, nici medicamente. Era vremea refugiului. Deoarece dormeau prin grajduri, laolalta cu vitele, oamenii aveau paduchi si plosnite. Din cauza mizeriei in care traiau, majoritatea faceau niste buboaie groaznice, mai rau ca furunculoza. Bunica ii trata cu Marul Lupului, dandu-le ceaiuri si punandu-le comprese pe rani. Iar acestea se vindecau miraculos, in cateva zile.
Experimente in familie
- Ce v-a determinat sa va implicati asa de energic in terapia cu Marul Lupului?
- M-am casatorit si i-am povestit sotiei mele, Calina - doctor biolog de profesie - despre bunica si leacurile sale miraculoase. A fost foarte curioasa sa afle mai multe despre Marul Lupului si m-a intrebat daca as putea recunoaste planta. Eu, sincer sa fiu, nu-mi mai aminteam exact cum arata. Dar in concedii - pe care ni le petreceam invariabil la munte - intrebam localnicii despre planta si intr-o zi am gasit-o, in Muntii Fagaras. Era o poienita plina de Marul Lupului, asa ca am cules o punga intreaga si am adus-o cu noi la Resita. Sotia mea i-a studiat compozitia in laborator, apoi a conceput cateva retete, pe care le aplicam in familie si la prieteni, cand aveau vreo suferinta. Am descoperit cu stupoare ca Marul Lupului era eficient chiar si in cancer, ceea ce ne-a dat mult de gandit. Bunica Iconia nu ajunsese atat de departe, asa ca am inceput sa facem experiente, sa-i probam efectul in boli mai grave. Stiam ca planta e toxica, asa ca eram foarte atenti la concentratia pe care o indicam. In cartile de specialitate, nu am gasit mare lucru scris despre Marul Lupului, dar stiam ca taranii, pe vremuri, otraveau cainii turbati cu fiertura de Marul Lupului pusa in mamaliga. Ne era si frica la un moment dat sa-l mai folosim, dar rezultatele pe care le aveam ne dadeau curaj sa continuam. De la caderea parului pana la cancer, Marul Lupului isi dovedise efectul miraculos.
Dar a venit si un moment nefast, cand sotia mea a apelat ea insasi, cu disperare, la acest tratament. In anul 1988, s-a imbolnavit de leucemie. A inceput sa ia cu incredere Marul Lupului. Totusi, lua si medicamentele prescrise de medic. La prima analiza, numarul leucocitelor era aproape neschimbat. Insa la a doua, scazusera cu circa 20%. Dupa sase luni de tratament, leucocitele se situau in valori normale. Doctorii au spus ca medicamentele au fost foarte eficiente. Noi insa stiam ca vindecarea a venit de la Dumnezeu, prin planta pe care ne-a scos-o in cale.
- In ce boli ati observat cele mai bune rezultate?
- Marul Lupului, chiar daca pare greu de crezut, are efect in foarte multe afectiuni: ulcer gastro-duodenal, ulcer varicos, pancreatita, hemoroizi, caderea parului, pelada, slabirea organismului, viermi intestinali, giardia, colita, dispepsie, constipatii, dureri de gat, stari depresive, neliniste, insomnii, acnee, candidoze si herpes bucale, gingivite, paradontoze, afte, candidoze si herpes vaginal, anexite violente, fibrom uterin, ulceratii uterine, chisturi ovariene, cancere uterine, ciroze, boli ale sistemului nervos, noduli hormonali si ganglionari, infectii externe grave, arsuri, muscaturi de orice fel, rani deschise etc. Dupa cum vedeti, Marul Lupului este o planta cu valente terapeutice deosebite. In cazul tumorilor maligne (gradul I-Ii), important este ca bolnavii s-o foloseasca in faza incipienta. La cancer, Marul Lupului stabilizeaza boala, oprind inmultirea necontrolata a celulelor si ridicand imunitatea organismului. Am avut o pacienta cu cancer pulmonar, pe care am tinut-o in viata 20 de ani. A murit de batranete, nu de boala... Dozajul este foarte important in acest tratament si depinde de boala, varsta si greutatea bolnavului.
- De ce v-ati hotarat tocmai acum sa va impartasiti experienta de-o viata?
- In primul rand, vreau sa ajut. Bolile fac in ultima vreme ravagii. In al doilea rand, sunt dator sa fac acest lucru, in memoria sotiei mele. Daca ea ar fi trait, cu siguranta ca tratamentul cu Marul Lupului ar fi fost celebru in toata lumea. Eu cunosc planta asta de 45 de ani si stiu s-o administrez, astfel incat sa nu fie un pericol pentru sanatate. Fac si eu ce pot, la cei 66 de ani pe care mi i-a lasat Dumnezeu pe pamant. Ca, vorba aia: "Bine faci, bine gasesti".
Lista fericitilor
- D-na Tudor Rada (50 de ani) din Bucuresti (str. Lotrioara nr. 3, bl. V30, sc. 1, parter, tel. 674.15.93) a fost diagnosticata in 1996 cu ciroza hepatica, fiind internata in diferite spitale. Tratamentele clasice nu au dat nici un rezultat. A fost externata, spunandu-i-se ca medical s-a facut tot ceea ce a fost posibil. Deznadajduita, a apelat la tratamentul cu Marul Lupului si in cateva luni i s-au modificat in bine toti parametrii hepatici.
- D-na Dobre Elisabeta (55 de ani) din Bucuresti (str. Ripiceni nr. 9 tel. 655.43.90) avea psoriazis pe 35% din suprafata corpului. In plus, suferea de noduli axilari si mamari, foarte durerosi. A inceput tratamentul pentru noduli, iar in timpul curei s-a observat si o regresie a psoriazisului. In final, nodulii au disparut, iar psoriazisul ramasese doar pe o portiune infima.
- D-na Bericiu Ana (30 de ani) din Bucuresti (str. D-na Ghica nr. 8, tel. 687.00.33) a avut unele necazuri in familie, pe fondul carora si-a dat peste cap sistemul nervos. Primul efect a fost caderea parului. Dar nu pe o portiune, ci tot! Nu mai avea fir de par! Purta peruca. Tratamentul cu Marul Lupului a facut sa-i creasca un par mult mai frumos ca cel pe care l-a pierdut.
- D-na Ionescu Cristina (74 de ani) din Bucuresti (str. Dristor nr. 97-119, bl. 63, sc. 2, et. 1, ap. 44) a facut o infectie la degetul aratator de la mana stanga. Din cauza ca a neglijat-o, aceasta a evoluat, ajungand in faza in care medicul a dispus amputarea degetului. Ea nu a acceptat si a incercat tratamentul cu Marul Lupului. Dupa opt zile, infectia i s-a retras in mod miraculos, iar degetul i-a fost salvat.
Florentin Popa
D-l Rusalin Todor poate fi contactat la tel. 01/647.22.08
Marul Lupului (Aristolochia Clematitis)
Descriere si mod de folosire
Este o buruiana inaltuta, de vreo jumatate de metru, cu tulpina destul de tare. Infloreste de la sfarsitul lui mai pana la inceputul toamnei, facand niste flori mici si galbene, cu un miros neplacut. Este foarte rezistenta, regenerandu-se rapid si crescand pe locuri destul de pietroase si sarace. Pana nu demult, era folosita in farmacii sub denumirea de remf. Luata in studiu de acum mai bine de 20 de ani, aceasta planta s-a dovedit un stimulator imunitar redutabil. Un principiu activ al sau, acidul aristolochic, este imunostimulator, antitumoral si imunomodulator extrem de puternic, care insa folosit in stare pura si in cantitati mari, este toxic pentru ficat si poate avea chiar si o anumita actiune tumorala, motiv pentru care din aceasta planta nu s-a putut obtine un medicament de sinteza satisfacator. Folosit insa ca planta intreaga, Marul Lupului se dovedeste a fi un anticancerigen (si nu numai) redutabil. Este utilizat extern, in tratarea cancerului de piele, de laringe si anus. Tot extern, este un antiinfectios extrem de puternic (aproape fara echivalent in flora noastra medicinala), distrugand ciupercile, protozoarele, bacteriile si virusii (este printre putinele leacuri eficiente impotriva vegetatiilor veneriene - produse de virusul papiloma). Intern (mai ales sub forma de clisma), este folosit ca adjuvant si uneori ca element principal de tratament pentru vindecarea cazurilor de cancer cu cele mai diferite localizari.
Avertisment
Este important de stiut ca administrarea orala de Marul Lupului poate fi toxica pentru organism. In doze mai mari de 8 grame (la adulti), administrat intern, duce la intoxicatii cu aparitia unor simptome ca: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangvinolente), urinari dese, inflamatii severe ale rinichilor, tulburari circulatorii. Utilizat extern, nu prezinta nici un fel de inconveniente, cu conditia sa fim atenti la manipularea si depozitarea sa corecta. Iata trei retete foarte eficiente cu Marul Lupului:
Aplicatii de uz extern
- Tinctura de Marul Lupului
Frunzele si tulpinile uscate de Marul Lupului se macina cu rasnita de cafea pana se obtine o pulbere. Se pun 20 de linguri de pulbere proaspat macinata intr-un litru de alcool de 50! (o jumatate de litru de alcool alimentar indoit cu apa) sau intr-un litru de rachiu natural. Se lasa sa se macereze 12-14 zile, agitandu-se zilnic vasul de macerare. In final, se stoarce, se filtreaza si se toarna in sticlute mici, inchise la culoare.
- Se foloseste pentru spalarea si curatarea locului afectat inainte de aplicarea extractului fluid in cancerul de piele, contra infectiilor pielii cu ciuperci, bacterii, virusi. Compresele cu aceasta tinctura sunt indicate contra cicatricelor inestetice, in ulcus cruris, infectii si abcese situate in profunzime.
- Cu doua lingurite de tinctura diluate cu un sfert de apa se face gargara in cancerul laringian (cu atentie insa pentru a nu fi inghitit).
- Extractul concentrat de Marul Lupului
Se pun 20 linguri de pulbere de Marul Lupului (obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea) intr-un vas; se adauga apoi alcool de 75 grade (trei parti alcool alimentar de 96grade si o parte apa), atat cat sa cuprinda pulberea si sa ramana o pelicula de alcool de 1 cm deasupra. Se lasa la macerat vreme de 14 zile, apoi se filtreaza si se stoarce. Cateva lingurite din tinctura astfel obtinuta se pun intr-o farfurie intinsa, curata si se lasa vreme de 4-6 ore la evaporat, pana cand scade de trei ori. Se obtine o pasta inchisa la culoare si care adera pe piele. Nu se evapora cantitati mari de tinctura, pentru a avea pentru mai multe zile, deoarece extractul fara alcool se degradeaza rapid.
a Se aplica pe leziunile canceroase, pe tumori, pe ranile care nu se inchid, pe plagile post-operatorii care se vindeca greu, pe eczemele si iritatiile cu cauze necunoscute. Este cicatrizant, antitumoral si antiinfectios (veti vedea) cu adevarat miraculos. Actiunea sa este si mai mult intensificata si potentata daca ii adaugam cateva picaturi de tinctura de propolis.
Aplicatii de uz intern
- Clisma cu Marul Lupului
In 250 ml (o cana) de apa se fierbe o lingura de planta maruntita timp de 20 de minute. Dupa ce se raceste decoctul, se adauga o lingurita de seminte de in, care se lasa sa macereze timp de doua ore, dupa care se filtreaza. Se introduc in anus 50-150 ml din acest extract, cu ajutorul unei pere de clisma sau cu irigatorul. Se tine extractul 10-15 minute, dupa care poate fi eliminat.
- Acest tratament se face zilnic, fiind eficient in tratarea cancerului la rect si de intestin, avand rezultate extraordinare ca adjuvant in tratarea cancerului cu alte localizari (datorita efectului imunostimulator). Dupa trei saptamani de clisma cu Marul Lupului se face o pauza de o saptamana, dupa care tratamentul se poate relua.
Ilie Tudor