Branza Bucegi (Roquefort) se pastreaza invelita intr-o hartie de aluminiu, pe raftul de jos al frigiderului.
O bucata de branza Bucegi, amestecata cu putin unt si cateva picaturi de coniac, reprezinta un aperitiv excelent pentru zilele cu musafiri. Se serveste pe rondele de paine prajita.
Orezul nu se amesteca niciodata atunci cand fierbe.
In orezul cu lapte, zaharul se pune la urma, pentru a nu incetini fierberea.
Orezul complet (nedecorticat) este un medicament excelent. E indicat sa se consume fie si numai o lingura pe zi. Bogat in vitamine si saruri minerale, protejeaza echilibrul alimentar cotidian. Consumat in cantitati mici, li se recomanda copiilor la vreme de examene, persoanelor obosite si celor in varsta. Fierberea lui e mai lunga decat aceea a orezului alb.
Apa de la fiertura de orez contine suficient amidon pentru a se dilua in 4-5 litri de apa rece.
Orezul absoarbe umiditatea. Puneti cateva boabe in solnita.
Interiorul instrumentelor muzicale se curata cu boabe de orez. Turnati in ele (in viori, chitare etc.) un paharel de orez si scuturati bine. Praful depus in interior va fi curatat.
Apa de la fiertura de orez opreste o diaree, oricat de rebela.
Ciorchinii de struguri se pot pastra vreme indelungata daca sunt atarnati pe o sarma trecuta prin codita lor intr-un loc bine aerisit. Curatati-i in prealabil de boabele stricate sau zdrobite.
Stafidele se transforma iarasi in struguri daca se pun intr-un vas, acoperite cu apa, in cuptorul cu microunde, vreme de 5 minute. Nu uitati sa puneti capacul special al cuptorului.
Stafidele trebuie scuturate intr-un borcanel cu zahar tos sau faina, inainte de a le incorpora in aluat. Se vor raspandi mai uniform in prajitura.