Bateriile (de ceas electronic) se reincarca daca sunt tinute cateva minute la cald, pe marginea masinii de gatit.
Maioneza nu se mai taie, daca inainte de preparare adaugam un varf de cutit de sare de lamaie si o lingurita de albus.
Budinca de orez si de gris devine mult mai gustoasa daca adaugam in compozitia inca fierbinte o lingura de unt.
Merele pentru placinta sunt mai gustoase daca se rad cu tot cu coaja.
Gemurile si dulceturile nu se mai prind de cratita, daca in loc sa le fierbem pe plita, le fierbem in cuptor, la foc mic.
Painea preparata si coapta in casa va dobandi o savoare deosebita daca o coacem intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu frunze proaspete de vita-de-vie.
Ouale fierte se cojesc foarte usor daca se cufunda zece minute in apa scoasa de la frigider.
Sucurile de fructe nefierte se pastreaza in conditii excelente, daca le punem in congelator, in sticle de plastic, umplute pe trei sferturi.
Carnea pentru snitele devine extrem de gustoasa daca, inainte de preparare, o lasam 2-3 ore in lapte amestecat cu usturoi pisat.
Nucile pentru prajituri vor avea o aroma accentuata daca, inainte de a le macina, le prajim cateva minute in cuptor.
Mamaliga cea mai gustoasa se obtine daca o fierbem incet, in proportii egale de apa cu lapte si in cantitati egale de malai simplu, malai grisat si gris.
Afumaturile din carne sunt mult mai gustoase daca le fierbem in zeama de varza acra, amestecata cu doua pahare de vin alb.
Borsul este foarte gustos daca se prepara intr-o oala de lut, adaugandu-se crengute de visin si coacaz, o ceapa crapata si doua linguri de miere.
Goblenurile murdare se curata foarte frumos daca le frecam cu miez de paine proaspata.
Cornelia Bercsenyi - Str. Salcamilor nr. 25A, Resita, cod 1700, jud. Caras-Severin