Salamul nu se usuca daca il inveliti in foi de salata verde.
Sosul prea sarat se repara daca treceti prin el o capsula de preparat ceaiul negru, in care puneti o bucatica de zahar. Scoateti capsula inainte ca zaharul sa se topeasca integral.
Sosul cu cocoloase trebuie bagat intr-o sticla si scuturat energic, pana ce isi redobandeste fluiditatea.
Salata cu vitamine are culoare verde intens. Cu cat e mai galbuie, cu atat e mai frageda, dar si mai fada.
Salata fiarta in apa da o lotiune de fata excelenta pentru combaterea punctelor negre si a cosurilor.
Apa ramasa de pe urma fierberii unei salate e un somnifer natural excelent.
Petele de rugina de pe obiectele de metal ies daca sunt frecate cu frunze de urzica, tulpini de rabarbar sau o jumatate de ceapa presarata cu sare fina.
Trandafirii tin multa vreme in vaza daca le taiati tulpinile oblic si puneti in apa din vaza o bucatica de carbune de lemn.
Trandafirii din gradina fac flori cu mult mai parfumate, daca la piciorul tufelor plantati 2-3 fire de usturoi.
Rosmarinul (e la moda si a reaparut pe piete si-n pravalii) se foloseste in bucatarie la preparatele din miel, peste de apa dulce, iepure si tocanita de porc.
Vinul de rosmarin stimuleaza trupul si spiritul. Puneti 50 g de frunze intr-o sticla de vin si lasati-le sa se macereze trei zile. Strecurati-l si beti zilnic cate un paharel (de lichior).
Rosmarinul stimuleaza energia vitala, favorizeaza digestia si tonifica memoria. Nu trebuie insa mancat verde, pentru ca poate produce reactii puternice la nivel digestiv.
O ramurica de rosmarin oparita cu o cana de apa da o infuzie care potoleste starile de agitatie dinainte de somn (adaugati si o lingurita de miere).