Ma numesc Maria Strugaru, sunt studenta si vreau sa vin in ajutorul cititorilor "Formulei As" cu cateva sfaturi:
Ceapa se toaca mai usor daca nu i se taie codita.
Carnea de pasare, frecata cu condimente si tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si enibahar, va avea gustul carnii de vanat.
Untul se pastreaza bine cateva zile, daca este tinut in ardei grasi, goliti de seminte. Dupa ce se umplu, cotorul se pune la loc.
Aluatul dospit, pe care nu vreti sa-l preparati deocamdata, nu mai creste daca il acoperiti cu o hartie stropita cu apa rece.
Un morcov ras si calit, adaugat cand supa e gata, ii da acesteia si culoare si gust.
Un cartof mic, fiert si ras, adaugat in compozitia maionezei, ii sporeste volumul si-i taie cheful de-a se... taia.
Zarzavatul de iarna nu se pune la borcane, cu sare, ci se usuca la soare sau in cuptorul incins si-apoi stins. Este mai sanatos si isi pastreaza aroma.
(Asteptam adresa, pentru a-ti putea expedia onorariul.)
Vinul de salvie combate oboseala fizica si morala, daca e baut dimineata, in cantitate de-un paharel. Se prepara din 100 g de frunze uscate, macerate intr-un litru de vin alb dulce. Se agita sticla in fiecare zi. Dupa zece zile, se filtreaza si se poate consuma. Daca aveti acnee sau roseata pe fata, tamponati-le cu vin de salvie.
Frunzele de salvie albesc dintii, daca sunt frecati de 2-3 ori pe saptamana.
Transpiratia, bufeurile si caldurile bruste se combat cu frunze de salvie, adaugate in baie. (Un pumn de frunze, varate intr-un saculet, se baga in cada.) In completare, beti cate un ceai de salvie dimineata si seara.
Persoanele apatice si slabite, diabeticii si femeile cu probleme de ciclu sa bea in fiecare dimineata o infuzie de salvie: 5 frunze uscate se oparesc cu 200 ml de apa in clocot.