Stie Tot\
Prosoapele si carpele de bucatarie se spala mai bine daca le inmuiem inainte, vreme de 30 de minute, in apa cu otet.
Razatoarea pentru legume se ascute perfect cu glass-papier (smirghel).
Tacamurile din inox vor straluci daca le tinem cateva minute in apa in care am fiert cartofi fara coaja. Le scoatem si le lustruim cu o carpa moale.
Cartofii noi se curata mai usor daca ii punem un minut in apa clocotita, apoi in apa rece. Mainile nu se mai innegresc daca ne ungem cu otet inainte de a-i curata.
Cutitele se ascut mai usor daca, inainte de operatie, le umezim si le presaram cu sare de bucatarie.
(Lipcan Vera - B-dul Republicii nr. 130, bl. 207, et. 2, ap. 10, Ploiesti, cod 2000)
Florile culese se transporta in conditii bune daca sunt invelite intr-o panza umeda, fiind apoi bagate intr-o punga de plastic gaurita din loc in loc. Daca le transportati cu masina, evitati sa le puneti pe bancheta din spate, unde este prea cald.
Frunzele uscate din gradina nu trebuie niciodata aruncate. In timp, ele putrezesc si imbogatesc humusul.
Sfoara de impachetat trebuie inmuiata in apa, inainte de-a o lega. Uscandu-se, se strange si fixeaza mai bine pachetul.
Lalelele isi indreapta tija cand sunt puse in vaze, daca pe fundul vasului se pun cateva obiecte marunte de culoare... galbena.
Florile uscate isi pastreaza multa vreme culoarea daca sunt vaporizate cu lac de par.
Furnicile care patrund in locuinta pot fi alungate daca puneti pe drumul lor zat de cafea, sare grunjoasa sau bucatele de lamaie mucegaita.
Urzicile nu mai pisca atunci cand sunt culese, daca va spalati inainte pe maini cu otet. Dupa terminarea activitatii, va spalati din nou cu otet, apoi cu apa.
(Radu Ion - B-dul Dacia, bl. 15, ap. 39, Piatra Neamt)