Amidonul folosit ca apret pentru haine le da acestora un luciu deosebit, daca se amesteca cu o lingurita de sare fina, inainte de a fi dizolvat.
Geamurile foarte murdare se curata bine daca la 4 litri de apa calduta se adauga o lingurita de amoniac. Uscarea se face cu hartie de ziar.
Petele vechi de sange sau de sucuri de fructe ies din vesminte daca sunt imbibate cu apa in care s-au pus cateva picaturi de amoniac.
Resturile alimentare care raman lipite prin ingerare in gat (oase subtiri de peste, coji de fructe etc.) "se duc la vale" in stomac, daca mestecati si-nghititi miez de paine.
Argintul isi recapata stralucirea daca obiectele fabricate din el sunt inmuiate in apa in care au fiert cartofi, urzici, spanac sau rabarbar.
Petele negre de pe obiectele de argint se scot cu pasta alba de dinti, aplicata pe suprafata uscata si frecata cu peria. Apoi se clatesc si se sterg.
Obiectele de argint deosebit de murdare se inmoaie in otet fierbinte, apoi se clatesc in apa curata, se sterg si se usuca cu fanul de par. Lustrul le revine frecandu-le cu o carpa moale de flanel sau molton.
Dulapurile grele (si alte mobile) se muta usor din loc, respectand urmatoarele principii: daca se afla intr-o camera cu parchet sau cu linoleum, se vara sub ele obiecte de fetru sau lana; daca se afla intr-o camera cu mocheta, sub picioarele lor (margini) se pun bucati de plastic rigid.
Aspiratorul dv. va avea o viata lunga si sanatoasa, daca ii veti goli sistematic pungile de gunoi. Cand este prea plin, motorul aparatului se epuizeaza mai repede.
Sacul aspiratorului nu trebuie niciodata spalat, pentru ca isi pierde capacitatile de filtrare. Scuturati-l bine intr-o punga mare de plastic, evitand ca praful din el sa se disperseze in odai.