Bunica Stie Tot
Cum va descurcati cand va incurcati la gatit
Salata e vesteda: puneti-o 5 minute in apa cu suc de lamaie si-si va regasi prospetimea.
Supa este prea groasa: subtiati-o cu lapte sau apa fiarta cu Vegeta sau Knorr.
Supa e prea subtire: adaugati in ea putin zeamil frecat cu apa, apoi dati-o intr-un clocot.
Nu aveti pesmet pentru chiftele: tavaliti-le prin cateva alune sau nuci macinate, amestecate cu putina faina.
Sosul are cocoloase: bateti-l bine cu telul, apoi strecurati-l prin sita, intr-un alt vas.
Varza rosie e prea sarata: adaugati 2 mere taiate in bucatele sau un cartof crud, ras.
Carnea din supa nu fierbe: puneti in oala un cui nou.
Nu va ajunge faina de prajituri: dublati-o cu amidon de cartofi.
Nu mai aveti ou pentru uns prajiturile: folositi lapte crud.
Nu stiti daca s-a copt cozonacul: infigeti in el un pai. Daca atunci cand il scoateti este uscat, cozonacul e gata.
Ouale fierte se cojesc greu: crapati-le si puneti-le in apa rece.
Carnea pe care ati pus-o la fezandat s-a inmuiat prea tare: spalati-o pe toate partile cu suc de lamaie pur.
Feliile de sunca taiata s-au uscat: inmuiati-le cateva minute in lapte.
Legumele s-au ofilit: inmuiati-le cateva minute in apa calduta si-si vor redobandi aspectul initial.
Vi s-a taiat maioneza? Scoateti cateva linguri intr-o cescuta, amestecati-o cu lapte rece, apoi reintroduceti-o in vasul initial. Adaugati si cateva picaturi de otet.