Ingrediente: 25 nuci verzi de marimea unor masline mijlocii (ca pentru dulceata), 1 kg de miere de albine.
Mod de preparare: se spala nucile, se dau in clocot un minut si apoi se scot. Separat, in alt vas, se pune mierea lichida la fiert (mierea cand fierbe se umfla, face spuma). Cand da primul clocot, se pun si nucile inauntru si se lasa sa fiarba vreme de 5 minute, la foc mic. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se pune intr-un borcan.
Mod de administrare: se ia cate o lingurita dupa fiecare din mesele principale, dupa care nu se mai mananca nimic.
Tratamentul se face pana cand se termina borcanul. Cura se tine o singura data pe an. Chiar dupa primele zile, mucozitatile se lichefiaza.
Important: inainte de folosire, amestecati bine ingredientele.
NICULESCU PETRUTA - Bucuresti
05.06.2008, 19:02Marian Marzac
Am prieteni apicultori, care sustin ca mierea nu trebuie fiarta sub nici o forma ,chiar si cea care s-a solidificat trebuie pusa intr-un vas cu apa fiarta si nu direct pe foc.Parerea mea.