"Joc mult, dar imi ofer din cand in cand, cu familia, vacante fericite"
- Esti omul surprizelor, Tania Popa. Sa incep cu ultima: te-am zarit cap de afis la "National", intr-o piesa, cu un titlul mai potrivit cluburilor de noapte decat primei scene a tarii, "Viata mea sexuala", insotita si de o precizare: "interzis minorilor". E chiar atat de decoltat spectacolul vostru, pe cat il promite reclama? In schimb, la Nottara, joci intr-o comedie foarte spirituala, "Fii cuminte, Cristofor!", piesa lui Aurel Baranga. Cum te-ai descurcat cu ambele "provocari"?
- In "Viata mea sexuala" titlul induce in eroare. Cei care vin pentru scene picante si senzatii tari vor fi dezamagiti. Stiti dvs., "Afara-i vopsit gardul..." dar inauntru e povestea simpla a unei fete singure, care-si castiga existenta pentru ea si copilul ei, ca vanzatoare intr-un sex-shop. Doar ca ea nu are nimic comun cu lumea amatorilor de obiecte excitante. E o fiinta modesta, cumsecade, care supravietuieste fara compromisuri. Piesa de debut a tanarului Cornel S. Popa (premiata de Uniter) pune accentul pe altceva decat pe sex si confidente erotice; ea mizeaza pe sentimentele generoase ale personajelor, pe prietenie si solidaritate intre cei prea putin rasfatati de soarta. Nimic vulgar si obscen nu se petrece. Relatiile sunt curate, sentimentele dezinteresate. Am lucrat bine cu o echipa condusa de un regizor tanar si priceput, Sorin Militaru. Cu partenerul meu de aici, Silviu Biris, m-am intalnit recent si in "...Cristofor". piesa lui Baranga. E o piesa scrisa de un profesionist al teatrului, pe nedrept uitat astazi. Un scriitor pentru care hazul are valente psihologice multiple. Iar foarte tanara regizoare a spectacolului, actrita Diana Lupescu, aflata la prima ei experienta in regie, ne-a oferit tuturor conditii ideale de lucru. E genul de regizor cu care iti place sa colaborezi: vine la repetitii cu lectia bine invatata, stie exact ce sa-ti ceara si creeaza o stare sufleteasca prielnica implinirii personajelor. Pentru mine, care eram pentru prima oara in pielea unei cochete, "o muierusca", asa cum a numit-o cineva, a fost foarte important sa fiu sustinuta cu caldura si intelegere. Lucru valabil si pentru ceilalti parteneri - excelenti cu totii, Silviu Biris, Magda Catone. Iar rezultatul se vede. Lumea se distreaza, se bucura, ori se intristeaza odata cu personajele. E o comedie amara, foarte bine scrisa, ca si alt spectacol in care joc la Teatrul "Luni", "Sta sa ploua". Din nou un text foarte frumos, poetic, al Liei Bugnar. O actrita si un condei foarte talentat.
Joc mult in ultima vreme, dar cu bucurie. Sper ca m-ati vazut si in "A patra sora", un personaj pe care il ador, sau in "Inima de caine", ambele spectacole de succes ale Teatrului National. Joc mult, dar am grija sa-mi ofer din cand in cand, si mie, si mamei si fetitei mele, Daria, vacante fericite. De Sarbatori, am fost cu ele la Chisinau, la sora mea, si ne-am distrat teribil. Am dat o fuga si la bunica, la tara, si-am trait momente de neuitat: un picnic in padure, cu sauna rustica si cate alte minuni care se mai pastreaza in traditia locului. Ce face fetita mea? Merge la scoala, are 7 ani si e pasionata de artele... martiale. Nu de artele plastice, asa cum promitea, si nici de pianul pe care-l incepuse. Face karate si a si primit medalia de bronz. Probabil ca o asteapta o cariera de aur... Ce sa zic!