Formele de prajituri se pregatesc inainte de a incepe prepararea prajiturilor, pentru ca aluatul sa nu astepte.
Formele se ung cu ulei sau unt; se presara bine cu faina aplecand forma in toate directiile, se intoarce cu gura in jos si se bate usor cu mana, ca sa cada faina de prisos.
Praful de copt si bicarbonatul se cern odata cu faina, astfel se vor raspandi uniform in aluat.
Vasul cu albusurile pentru batut se va tine un timp la rece.
Orice aluat creste in cuptor. Nu umpleti deci formele decat pana la jumatatea inaltimilor.
Cuptorul trebuie intotdeauna incalzit inainte de a pune o prajitura la copt.
Temperatura cuptorului poate fi verificata presarand pe tava un praf de faina. Daca se inroseste prea repede, cuptorul este prea incins, lasati cateva minute usa deschisa.
Vaporii de apa continuti de prajiturile scoase din cuptor trebuie sa se evapore. Veti lasa prajiturile sa se raceasca pe un gratar de sarma impletita.
Daca n-ai scos untul din frigider sa se inmoaie, il dai, mai intai, pe razatoare ca sa-l folosesti la creme, mai usor.
Faina si zaharul pudra trebuie cernute inainte de a fi masurate cu paharul sau cu lingura.
Aluatul pentru strudel se unge cu ulei numai pe partea de sus, deoarece daca curge si pe lateral nu se mai desfac foile.
Constantin Marcela - str. Hipodrom
nr. 22, bl. A20, ap. 74, Braila