neincepute se pastreaza mai bine daca sunt puse in frigider cu capul in jos.
Merele imprumuta mirosul alimentelor aflate in vecinatate, de aceea e bine sa fie tinute intr-un cos separat.
Mierea nu se mai lipeste de lingura daca aceasta se inmoaie, inainte de intrebuintare, in untdelemn.
Mustarul nu se mai usuca daca deasupra se presara putina sare.
Ouale pot fi pastrate un timp mai indelungat daca sunt unse cu albus. Cu un albus se ung circa 80 de oua.
Parmezanul isi pastreaza prospetimea si se rade mai usor daca este pastrat intr-un vas cu sare grunjoasa.
Periile de haine se curata bine, inmuindu-le perii in galbenus crud. Dupa uscare, se freaca cu o alta perie. Odata cu galbenusul, se inlatura si murdaria. Acelasi efect se obtine cu tarate umezite de grau.
Murdaria rezistenta depusa pe gulerele camasilor, ale bluzelor si mansetelor se scoate umezindu-le cu sampon de par. Se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care rufa se introduce in masina de spalat.
Pantofii si posetele din lac trebuie unse regulat cu glicerina pentru a nu crapa din cauza schimbarilor de temperatura.
Laptele acru se prepara usor, din lapte crud, in care se adauga o lingurita de suc de lamaie.
Laptele se poate inchega si cu flori uscate de sanziene.
Laptele acru devine mult mai gustos daca i se adauga putina apa minerala.
Laptele praf care face cocoloase cand este dizolvat e vechi. Trebuie aruncat.
Laptele praf amestecat cu putina sare, inainte de a fi dizolvat cu apa fiarta, va avea gustul laptelui proaspat muls.
Untul se pastreaza proaspat cateva zile, si fara frigider, daca e pus in ardei grasi, goliti de seminte si acoperiti cu cotorul.
Untul capata o savoare deosebita daca e tinut la frigider, invelit in frunze de sfecla rosie.
Coman Cristina Larisa - Aleea Otesani nr. 1,
bl. Od52-54, sc. A, ap. 25, sector 2, Bucuresti