Dimineata: o cana de zeama de sfecla rosie + 2 felii de paine uscata in cuptor. Sucul (zeama) din sfecla se obtine astfel: se alege o sfecla rosie de marime mijlocie, se da prin razatoarea cu gauri mici, se stoarce prin tifon si se bea.
La pranz: o portie de salata asortata din fructele pe care le avem la indemana + 2-3 felii de paine uscata.
Seara: compot dietetic de fructe + 2 felii de paine uscata in cuptor.
Sau o alta reteta la fel de eficienta (pentru doamnele care nu tin post) este urmatoarea: se ia un litru de lapte degresat, se pune la temperatura camerei intr-un vas (de preferinta oala de lut) si se lasa pana a doua zi. Se obtine un lapte batut. Se imparte cantitatea in trei parti egale si se bea:
Dimineata: o cana lapte batut + 2 felii pesmet sau paine uscata in cuptor.
La pranz: o cana lapte batut + 2 felii paine sau pesmet + un ou fiert tare.
Seara: o cana lapte batut + 2 felii pesmet (paine).
Ambele retete dau rezultate bune, chiar dupa primele doua saptamani.
Catana Viorica - str. Bistritei nr. 6, bl. F32, sc. A, et. 4, Piatra-Neamt, jud. Neamt