"Fratele meu suferă de stomatită"

Cititor Formula AS
"Caut un tratament naturist complementar pentru cancer uterin operat"

Dragi cititori, mama a fost diagnosticată re­cent cu un cancer uterin de tip sarcom. Starea ei generală este foarte afectată. A fost operată acum patru luni, apoi a în­ceput ședințele de cobaltotera­pie și chi­mioterapie. Trata­men­tul a fost dur și agresiv, dar mama a reușit să îi facă față cu bine. Mai are de fă­cut patru ședințe de chi­mioterapie și i s-a pre­scris medi­ca­mentul Me­gace, pe care va tre­bui să-l ia în mod regulat. Sin­gu­rul lucru pe care pot să-l fac pentru ea este să încerc să aflu ce alt tra­ta­ment i-ar putea ajuta ma­mei. De aceea, adre­sez ur­mă­toarele întrebări citi­torilor și specialiștilor revistei: * Cu­noaște ci­neva - confruntat cu aceeași si­tua­ție - o terapie na­tu­ristă care a dat rezultate? * Care sunt pro­prietățile me­di­ca­men­tului Megace? Adminis­tra­rea lui zilnică mă­rește șansele de viață? Am uitat să menționez că mama are 51 de ani. Cu respect,
LAVINIA - București
(Iată două adrese la care puteți găsi specialiști care să vă recomande medicamente naturale anti-cancer, cu mare eficiență: "Secom", d-na Ana Costea - tel. 021/316.43.92, și "Lacrima Naturii", d-na Elena Spânu - tel. 0744/87.01.94.)


"Fratele meu suferă de stomatită"

Bună ziua. Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. și, având de­plină încredere în tratamentele naturiste, apelez la dvs. pentru a-l ajuta pe fratele meu. De foarte mult timp are în gură niște bubițe alb-gălbui, foarte dureroase și urât mirositoare. Nu poate să mănânce și se chinuie mereu, un­gându-se cu fel de fel de preparate farmaceutice. A fost la mai mulți doctori, dar fiecare a pus alt diagnostic: stomatită ulceroasă, stomatită af­toa­să... Dacă a mai trecut cineva prin această sufe­rință, îl rog să-mi spună și mie cum s-a vin­decat. Să vă dea Dumnezeu sănătate!
GABRIELA - jud. Brăila

"Fiica mea are reflux gastro-esofagian"

Fiica mea, în vârstă de 21 de ani, are mari probleme cu stomacul. Am fost cu ea pe la di­verși medici, analizele sunt foarte bune. A urmat diferite tratamente, dar starea ei a rămas aceeași. Are arsuri foarte mari la stomac și limba îi este în­cărcată. Urmează cu sfințenie trata­men­tul, deși efectul este foarte mic. Nu fumează, nu bea cafea și ține re­gim alimentar. I s-a pus diag­nosticul re­flux gastro-esofagian și urmează trata­ment cu Cisaprid și Losec. Vă rog mult să mă ajutați, să-mi recoman­dați un gastroenterolog bun. Ce sfaturi îmi dați, ce să fac pentru a-mi ajuta fiica? Vă mulțumesc.
PETRUȚA - Slatina

"Am stenoză arteră carotidă și nu vreau să mă operez"

Apelez la cititorii acestei reviste minu­nate, în speranța găsirii unei soluții de vindecare a bolii mele. De o peri­oadă de timp, sufăr de stenoză artera carotidă internă dreaptă. Medicii vor să mă opereze, dar îmi este teamă, fiindcă am 75 de ani și mă simt foarte slăbită. Dacă știe cineva un tratament na­tu­rist, îl rog să mi-l comunice prin intermediul revistei. Vă doresc multă sănătate!
ILEANA T.

"Mi s-a pus diagnosticul sindrom senzitiv medular"

Dragă redacție, mă numesc Raluca, sunt stu­dentă în București și am 23 de ani. În urmă cu doi ani, mi-a amorțit dintr-o dată piciorul drept până la genunchi, iar după 2 zile, mi-a amorțit tot cor­pul de la mijloc în jos (dacă mă ciupeam nu simțeam nimic). Medicul de familie mi-a dat tratament cu vitaminele B1 și B6, Fosfobion, Gluconolac­tat de calciu și magneziu. Pen­tru că nu a dat niciun rezultat, mi-a prescris apoi Prednison și Aspacardin, tra­ta­ment cu care mi-am re­venit în circa o lună. Diag­nosticul pus atunci a fost sindrom senzitiv medu­lar la nivel T6. Acum mi-au reapă­rut ace­leași simptome, înso­țite de data aceasta de du­reri mari de coloană. Am re­luat trata­men­tul cu Prednison, dar de data aceasta nu a mai dat rezultat. Vă rog din su­flet, ajutați-mă! Poate știe cineva un trata­ment naturist sau îmi recomandă un doctor care a rezolvat o astfel de problemă. Cu mulțumiri,
RALUCA S.

"Analizele spun că sunt sănătoasă, dar îmi tremură mâinile"

Dragă redacție, am o problemă care mă fră­mântă de o perioadă de timp și, pentru că toate analizele sunt bune, iar medicii spun că sunt să­nătoasă, m-am gândit să apelez la dvs. Ce pro­blemă am? În momentul în care întind mâna, încep să-mi tremu­re degetele. Nu vă spun ce chin e pentru mine să iau un pahar cu apă de pe masă și să beau fără să-l vărs sau, pur și simplu, să nimeresc să descui ușa. Care ar putea fi cauza? Ce mă sfătuiți să fac? Menționez că am 28 de ani. Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs.
MIRELA - Giurgiu

"Sufăr de arteriopatie obliterantă"

Dragi specialiști, aș dori să aflu ce fel de remedii ar mai putea da rezultate în cazul unei arteriopatii obliterante, ajunse în sta­diu avan­sat. Rezultatul os­cilometriei indică ten­siune zero la nivelul membrelor inferioare. Cel mai de­ranjant este faptul că după ce merg pe jos 200-300 de metri, apare o oboseală acută la nivelul picioarelor, care nece­sită un scurt repaus pentru a putea relua mersul. Men­țio­nez că boala a apărut pe fondul unui dia­bet descoperit în urmă cu 17 ani. Vă rog să-mi recomandați atât tra­ta­mente naturiste, cât și homeo­patice. Cu respect,
RAREȘ B.

"Am cicatrice maculare"

Acum trei ani, în urma unui accident vascular, pe retină mi-au apărut niște cheaguri de sânge care, absorbindu-se, au lăsat în urma lor cicatrice pe macula lutea (zona de acuitate vizuală maxi­mă). Medicii oftalmologi consultați mi-au spus că nu se mai poate face nimic și că vederea îmi va fi mereu afectată. Rugămintea mea este să-mi recomandați un remediu naturist sau orice alt­ceva, pen­tru a-mi rezolva problema. Vă mulțu­mesc anticipat.
FLORIN S. - Brașov

"Fetița mea suferă de vegetații adenoide"

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați să-mi vindec fetița, în vârstă de 7 ani, care suferă de vegetații adenoide și are amigdalele inflamate. La vârsta de 3 ani a fost operată de vegetații adenoide, dar s-au refăcut foarte repede. I s-au administrat tot felul de antibiotice, dar rezulta­tele au fost satis­făcătoare doar pe termen scurt. Este o fetiță firavă, cu toate că mănâncă foarte bine. Medicii ne-au propus o intervenție chirur­gicală pentru extirparea vegeta­țiilor și a amig­dalelor, dar nu doresc să apelez la această solu­ție. Știe cineva un tratament naturist pentru boala ei? Vă mul­țumesc.
CORNELIA - Cluj

"La orice emoție, îmi tremură buza superioară"

Dragă redacție, sunt o cititoare fidelă a aces­tei reviste și vreau în primul rând să vă mul­țu­mesc pentru că dați atâta speranță oamenilor bolnavi și nevoiași. Am 31 de ani și mă confrunt cu o problemă foarte stân­jenitoare: de aproape doi ani, mi se întâmplă ca, la cea mai mică emo­ție, să-mi tremure buza superioară, invo­luntar. Nu mă mai pot con­centra la ceea ce am de spus, nu mă mai pot ex­prima, îmi vine să intru în pă­mânt de rușine. Ce credeți că poate fi? Vă rog mult să mă ajutați cu un sfat sau cu un trata­ment natu­rist. Cu mulțu­miri și urări de sănătate,
VALENTINA - Bistrița

"Băiețelul meu este diagnosticat cu amiotrofie spinală progresivă"

Sunt mama unui băiețel în vârstă de un an și patru luni, care a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală progresivă. Până acum cinci luni, a fost perfect sănătos, apoi am observat că nu se mai ține bine pe picioare. Am mers cu el la București, la spital, unde i s-au făcut toate anali­zele și în urma RMN-ului i s-a pus diagnosticul de mai sus. Me­dicul ne-a spus că își va reveni sin­gur, pe la vârsta de 2-3 ani, dar până atunci nu pot sta cu mâinile în sân. Poate știe cineva vreo metodă natu­ristă de vindecare pentru a­ceas­tă boală. Le mulțu­mesc anti­cipat ce­lor care mă vor ajuta, iar revistei "Formula AS" îi doresc viață lun­gă!
CLAUDIA - Târgoviște

"Caut leac pentru scleroza fundului de ochi"

Vă scriu cu speranța că știe cineva un tratament naturist pentru boala de care sufăr: scleroza fun­dului de ochi. Pre­cizez că am 78 de ani și sufăr și de cataractă la ochiul stâng. Cu mulțumiri,
GRIGORE N.