Sirop pentru vindecarea bronșitei astmatiforme și a anginei pectorale
Vă recomand o rețetă foarte valoroasă, care tratează cu certe reușite atât bronșita astmatiformă și astmul, cât și angina pectorală. Cu ajutorul ei se vindecă și bolnavii bătrâni, indiferent de vârstă.
Luați un kilogram de miere de albine, stoarceți în ea 10 lămâi și adăugați 10 căpățâni de usturoi, date prin mașina de tocat. Amestecați toate ingredientele și lăsați-le într-un borcan acoperit timp de o săptămână. Se administrează câte patru lingurițe o dată pe zi, încetul cu încetul, linguriță după linguriță. Nu săriți zilele. Cantitatea respectivă trebuie să vă ajungă pentru două luni de zile. Vă doresc multă sănătate!
Rețetă pentru vindecarea durerilor de stomac
Soțul meu a suferit de ulcer duodenal, manifestat prin dureri mari de stomac, fiind programat pentru operație. A refuzat, recurgând în cele din urmă la sfaturile unei femei bătrâne, care l-a învățat să mănânce timp de un an de zile câte un cartof crud în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Până vă obișnuiți cu gustul lui nu tocmai plăcut, mâncați un cartof cât o nucă (o lună). În luna a doua, mâncați doi cartofi cât o nucă. În luna a treia, mâncați un cartof cât un ou de găină. Nu se impune un regim foarte strict, cu excepția renunțării la alcool, tutun și carne grasă de porc (inclusiv mezeluri). În urma respectării acestei rețete, soțul meu a scăpat de operație și azi e un om sănătos.
RADA B. - Sihlea, jud. Vrancea
Leac contra tusei
Se pun la fiert 300 ml apă cu o lingură cu chimen, o lingură cu flori de tei, 2 cepe mici, 6 nuci (din care patru zdrobite) și două linguri cu zahăr. Se fierb toate, până ce apa scade la jumătate, apoi se strecoară. Se iau seara câte 5 linguri, una la 10 minute de cealaltă. În caz că mai este necesar, se repetă tratamentul a doua și a treia zi.
MARCELA - Brașov
Rețetă de îngrășat pentru bărbați
Se recomandă cura de supraalimentație (adică 3500 calorii/zi) și consumarea zilnică a laptelui fortifiant.
Prepararea laptelui fortifiant: Se pune într-un vas smălțuit o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri drojdie de bere, o ceașcă cu lapte praf, o lingură bună cu miere de albine. Când s-au dizolvat, se adaugă încă o jumătate de litru lapte proaspăt, continuând amestecarea. Este o băutură delicioasă, bogată în calciu, fier și toate vitaminele, iar conținutul în proteine este egal cu cel a patru antricoate mari. Să se bea două pahare pe zi, unul între mese și altul seara, la culcare.
Să se consume zilnic 3500 calorii din: 100-120 g carne, ficat, lapte, brânză, ouă; glucide sub formă de zaharuri, dulciuri, făinoase, pâine, fructe dulci circa 500 g în 24 ore. Lipidele - 120-150 g sub formă de unt, smântână, frișcă, untdelemn. Aportul de vitamine va fi asigurat prin fructe crude și legume, pâine integrală, ficat, iar cel de săruri minerale prin lapte, brânzeturi, legume etc. Se recomandă folosirea polenului și a mierii de albine. Se iau 20 g polen/zi (o lingură de supă rasă) în cure de câte o lună, în fiecare trimestru, iar uneori tot anul, cu întrerupere de șapte zile din când în când. Mierea de albine să fie folosită în loc de zahăr, între 90-150 g/zi.
GEORGETA P. - Mediaș
Cutia cu pietre de râu
Aduc prin aceste rânduri idei folositoare sănătății, chiar dacă nu sunt noi. Este vorba de cutia cu pietricele, foarte necesară și utilă în masajul tălpilor. Poate unii vor spune că există deja multe dispozitive din lemn, plastic și alte materiale destinate acestui scop, dar puțini știu că piatra ESTE VIE! Așa cum a afirmat Scarlat Demetrescu în lucrarea sa "Din tainele vieții și ale universului" și cum tind să ateste ultimele cercetări de laborator.
Este foarte indicat să se confecționeze această cutie din lemn, la dimensiunile de 30 x 40 cm, cu o înălțime de 12-15 cm, cu un fund bine fixat și care va avea 15-20 de găuri, între 5-10 mm, pentru scurgerea apei. În cazul în care confecționarea cutiei reprezintă o dificultate prea mare, se poate apela la un lighean de plastic, de dimensiuni apropiate, care poate fi găsit în comerț. Cutia se umple cu pietre de râu - dar nu colțuroase, ci cât mai rotunde - de mărimea unui ou de porumbel sau a unuia de găină, lăsând 2-3 degete până la marginea superioară.
Cum se folosește? Locul cel mai indicat pentru această operație este baia. După ce pietrele au fost bine udate cu dușul, ne urcăm în cutie, stând în picioare, pentru a exercita presiunea necesară masajului pe toată talpa piciorului și facem pași ca și cum am merge. Durata masajului poate varia între 5 și 15 minute. Pentru cei care fac pentru prima oară exercițiul, este indicat să ajungă progresiv la 15 minute, în două-trei zile. Pietrele se udă pentru a îndepărta eventualele descuamări ale pielii picioarelor și totodată pentru descărcarea electrostatică a corpului. După primele două ședințe, avantajele sunt vizibile, și anume: dispar starea de oboseală și insomniile, tonusul general se schimbă radical, iar bolile care încă nu au ajuns să pună stăpânire pe noi în totalitate vor bate în retragere. Toți cei care au folosit acest masaj sunt mirați de cum a putut să li se schimbe, în bine și atât de simplu, modul de viață.
SERGIU BOB - București