Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Vreau să trăiesc, să-mi cresc mari copiii"

Către revista "Formula AS",
Numele meu este Mătea Mihaela Luminița, sunt din București, am 39 ani, sunt căsătorită și am doi îngerași gemeni, de 8 ani, fată și băiat. Mă aflu acum într-o situație foarte grea și sper din toate puterile mele să găsesc printre voi oameni săritori la nevoie. Coșmarul meu a început în data de 18 ianuarie 2019, când pacea și normalitatea familiei noastre frumoasă și iubitoare s-a năruit, căci am fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică. Am refăcut analizele, pentru că nu voiam să accept diagnosticul, dar din păcate acesta s-a confirmat. Din ianuarie și până în iunie, am fost internată la Institutul Clinic Fundeni, unde am suportat patru cure îngrozitoare de chimioterapie, în urma cărora se părea că totul va fi bine. Numai că la controlul efectuat în 10.07.2019, s-a descoperit faptul că boala recidivase. Vestea m-a dărâmat atât fizic cât și psihic. Singurele întrebări pe care mi le puneam erau legate de copii, întrebări la care nu putea nimeni să îmi răspundă. A urmat o altă serie de citostatice, tot la Institutul clinic Fundeni, dar care nu au avut niciun efect. Cu toate astea, pentru a putea face operația de transplant medular, trebuie să îndur curele de chimioterapie care îmi vor pro­voca o lungă și grea suferință. Eu sunt o luptătoare, pentru că țelul meu în viață este să îmi cresc copiii, să știu că vor crește lângă mama lor, omul cel mai scump pentru orice ființă de pe pământ. Sunt niște co­pii maturi pentru vârsta lor, au fost să mă vizi­teze la spital, m-au văzut fără păr și cu toate acele perfuzii după mine. Dar seturile de chimio­te­rapie fă­cute până acum sunt abia o parte din drumul pe care trebuie să-l parcurg. Urmează operația de trans­plant medular, care este foarte costisitoare, peste 50.000 Euro, dar care este unica mea șansă de a mă vindeca și a rămâne lângă familia mea. Aces­ta este, de altfel, și scopul scrisorii mele. Nu dispun de acești bani, mi i-aș putea procura doar printr-o minune dumnezeiască, împlinită prin oa­meni darnici și buni. Vă rog ajutați-mă, dragi citi­tori ai revistei "Formula AS"! Ați făcut atâta bine pâ­nă acum, ați ajutat atâția oameni bolnavi să sca­pe de coasa morții, vă rog, îndurați-vă și de mine. Vreau să trăiesc, să fiu alături de copiii mei, să îi sprijin! Salvându-mă pe mine, salvați o familie fru­moasă, cu doi copii.
Se zice că Dumnezeu face minuni prin oamenii cu suflet mare! Ajutați-i pe Rareș și Alessia, să nu rămână fără mamă! Vă mulțumesc!
Am deschis conturi pe numele soțului meu, Mătea Virgil Sorin:
IBAN: RO21BRDE441SV73771604410 în lei, B.R.D. - G.S.G
IBAN: RO52BRDE426SV35131304260 în euro, B.R.D. - G.S.G
COD SWIFT: BRDEROBU
MĂTEA MIHAELA LUMINIȚA - București

"Îmi doresc să pot intra la liceu"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Brîncovean Andreea Aghata, am 14 ani, și sunt elevă în clasa a-VIII-a, la Școala de Incluziune nr. 2 din Sibiu. Sunt hipoacuzică bila­teral, în stadiu grav accentuat. Anul trecut prin bu­năvoința dumneavoastră și  a cititorilor dum­nea­voastră, am beneficiat de ajutor în a-mi cumpăra apa­rate auditive. Cu ajutorul lor, înțeleg și învăț bine. Intru în clasa a VIII-a și la anul am examene pentru intrare în liceu. Ce îmi doresc cel mai mult pe lume este să mă descurc singură, și nu să fiu o asistată plătită de stat. Pentru a intra la liceu, trebuie să specific că noi, copiii cu dizabilități audi­tive, vizuale, dăm ace­leași examene ca și copiii normali. Nu există nici o scutire. Su­biec­tele sunt foarte grele și, din acest motiv, tre­buie să  facem meditații la matematică și română.
La matematică, o oră costă 50 lei, 4 ore x 50 lei = 200 lei, o lună 200 x 4 săptămâni = 800 lei. La română, o oră costă 50 lei, 4 ore x 50 lei = 200 lei, o lună 200 x 4 săptămâni= 800 lei. Prin urmare, pe lună, ambele meditații costă 1600 lei. Nu avem acești bani. Tata lucrează pe salariu minim, mama este în pensie de boală, face dializă de trei ori pe săptămână. Are o pensie de 1700 lei și ajutor de han­­dicap, iar eu, alocație de 300 lei și ajutor de han­­dicap. 
Pentru că statul nu se îngrijește și de noi, cei cu dizabilități, ca să ne creeze locuri în licee, pentru cei care vrem să învățăm, trebuie să apelăm la bunăvoința altora de a ne ajuta. Trebuie să muncim foarte mult, dublu față de copiii normali, și fără meditații nu reușim. Vă rog, ajutați-mă!
Dragă redacție, vă rog să publicați aceste rân­duri, în speranța că cititorii dvs., mai ales cei care știu cât de mult trebuie să învețe un co­pil han­di­ca­pat, pentru a răzbi în viață, mă vor spri­jini cu un ajutor financiar. De dumneavoastră de­pinde vii­to­rul meu.
Am deschis cont la B.R.D. Sibiu, 3380 Băl­cescu, titular cont Brîncovean Diana Florența, Cod IBAN RO07BRDE330SV05477733300  
Vă mulțumesc din suflet,
BRÎNCOVEAN ANDREEA AGHATA - str. Ecaterina Varga, nr. 6, ap. 1, Sibiu, tel. 0740/53.97.85

"Mama e oarbă, eu sunt olog. Viața mi-e poticnită în greutăți"

Stimată redacție,
Numele meu este Mihai Vasile. Am vârsta de 38 de ani și vă scriu, și eu, cu mare speranță în dvs. și cu încredere în bunul Dumnezeu. În urma unui accident, am rămas cu un picior mai scurt. Am făcut operații mai multe și mă deplasez foarte greu. Vederea mea este la limită, am glaucom, un ochi nu mai pot să-l deschid și greu văd lumina soarelui. Am o pensie de 300 lei pentru handicap, din care o ajut și pe mama mea, care este oarbă. Muncesc pe un șantier ca salahor și nu am un salariu prea mare. Locuiesc într-o cămăruță în curtea mamei. Casa este de paiantă și se află într-o stare care necesită reparație. Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastră. Mă prăbușesc moral, nu cred că voi mai putea să trăiesc, fără un sprijin material cât de mic. Am nevoie de câteva materiale pentru a repara cămăruța în care stau, iar mama are nevoie de haine și alimente. Poartă pamperși și nu am bani pentru a-i cumpăra.
Vă cer iertare pentru îndrăzneala de a vă cere ajutor. Fără el, viața mea se poticnește în greutățile care mă înconjoară. Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă fie mereu alături!
MIHAI VASILE - comuna Tărtășești, str. Independenței nr. 410, jud. Dâmbovița, cod 515800