"Caut un leac pentru fibrilație atrială"

Cititor Formula AS
"Sunt operat de cancer la colon. Ce tratamente naturiste mă pot ajuta?"

Dragă redacție, am 69 de ani și de două luni sunt operat de cancer de colon. Fac tratament chimioterapeutic și aș dori să fac un tratament naturist sau să țin un regim alimentar, în paralel, adecvat cazului meu. Dacă ci­neva mă poate ajuta cu o reco­mandare sau tratament, îi voi ră­mâne recunoscător. Cu mulțu­miri,
VIOREL P. - loc. Ghermănești, jud. Ilfov

"Caut un leac pentru fibrilație atrială"

Am 49 de ani și în 2015 am fost diagnosticat cu hiperten­siu­ne arterială, aritmie și tahicardie. Anul acesta, alt necaz: fibrilație atrială persis­tentă recurentă. Mi s-a recomandat tratament cu Metoprolol, Sin­trom și Cordarone. Am un loc de muncă foarte stresant, dar acum bolile acestea mă sperie atât de mult, încât am hotărât să-mi schimb total viața, dacă vreau să-mi văd copiii la casele lor, să țin și eu un ne­poțel în brațe... De aceea, vă rog să-mi reco­mandați un regim alimentar, dar și leacuri din plante sau suplimente alimentare care să-mi întă­rească inima. Vă mulțumesc!
SABIN T.
(Până primiți un răspuns complet, nu vă des­păr­țiți de tinctura de Păducel. E aur curat pentru dvs.)


"Este vindecabilă poliartrita reumatoidă?"

Am 78 de ani, și în 2016, am fost diagnosti­cată cu poliartrită reumatoidă. Timp de 3 ani am făcut o injecție pe săptămână cu Metotrexat 7,5 mg. Pentru că rezultatele analizelor au fost foarte bune, am întrerupt tratamentul. În primele două luni m-am simțit foarte bine, apoi au început durerile. Din iunie am revenit la Metotrexat, o injecție pe săptămână, dar durerile încă persistă. Am șanse să-mi revin la starea bună de dinainte de întreruperea tratamentului?
Mă adresez mai ales specialiștilor dvs. cu rugă­mintea de a publica tot ce este important în legătură cu poliartrita reumatoidă, în general, și pentru cazul meu în special. Poliartrita reuma­toidă este vindecabilă?
Cu mulțumiri, cititoarea consecventă a celei mai frumoase reviste, "Formula AS",
MARIANA A. - Suceava

"Am un chist la unicul rinichi pe care-l mai am"

Am 87 de ani și vă citesc constant din 1994. Am rinichiul stâng extirpat în anul 2001. Acum, rinichiul unic, cel drept, a fost depistat cu un chist. Ce reprezintă acest chist și cum poate fi rezolvată problema? Vă mulțumesc,
EMILIAN T. - Sighișoara

"Există tratament naturist pentru hipertiroidie?"

Dragi cititori, fiica mea, în vârstă de 20 de ani, a fost diagnosticată cu hi­pertiroidie. Medicul endocrinolog i-a prescris trata­ment hormonal cu Thyrozol, dar ea nu vrea să ia pastilele, pentru că a citit despre efectele ad­verse serioase pe care le are acest medicament. Există vreun tratament naturist pentru hipertiroidie? Dacă s-a vindecat cineva cu un remediu natural, îl rog să ne răs­pundă în paginile revistei. Vă mulțumesc.
GINA - Bârlad

"Doresc un tratament pentru cefalee migrenoasă"

Dragă redacție, vă scriu cu speranța că mă veți ajuta să găsesc un remediu pentru afec­țiunea care mă chinuie îngro­zitor. Pentru că aveam mari dureri de cap pe partea dreap­tă, am mers la un neu­rolog, care m-a diagnosticat cu cefa­lee mi­grenoasă hemicra­nie dreap­­tă. Am primit tratament cu Carbamazepin, Frontin, Sa­ridon și Stil­nox. După tra­ta­ment, timp de câteva luni, am crezut că m-am vindecat, după care durerile au revenit. Am făcut reflexoterapie, acupunc­tură, am băut cea­iuri, dar nimic nu a avut efect. Crizele apar de patru-cinci ori pe lună și țin câte trei-patru zile, timp în care am dureri mari de cap pe partea dreaptă, cu tot cu maxilar, ochi și ureche. Sin­gurul medicament care îmi calmea­ză cât de cât durerea este Piafenul injectabil. Vă rog să-mi recoman­dați un trata­ment sau un medic bun în Cluj. Cu mulțumiri,
ALEXANDRA

"Am dureri de picioare, dar numai când stau nemișcată"

Vă scriu cu nădejdea că mă veți ajuta și pe mine, chiar dacă nu am o boală gravă. Mă supără durerea de picioare. Ce e ciudat e că picioarele mă dor doar când stau nemișcată. De îndată ce mă mișc, durerea cedează. Am fost la mai mulți specialiști, am făcut analize, Doppler vascular... Un singur medic mi-a spus că ar putea fi vorba de o in­suficiență venoasă și mi-a recomandat Detralex, însă tratamentul nu are niciun efect. Am uitat să menționez că atunci când apar durerile, în repaus, îmi simt picioarele foarte reci. Ce credeți că mă poate ajuta? Aștept un sfat atât de la cititori, cât și de la specialiștii dvs.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănă­tate.
LILIANA F. - Iași

"Am o unghie care se infectează întruna"

Dragi cititori, vă scriu despre necazul meu, poate a mai trecut cineva prin asemenea situație și-mi dă un sfat competent. Am 31 de ani și de doi ani unghia de la degetul mare de la piciorul drept se infectează întruna. Am folosit toate un­guentele din far­macie - Betadină, Fucidin, Ba­neocin, dar nimic nu m-a ajutat. Am ajuns până la urmă la chi­rurgie și mi s-a extras unghia. A crescut încet, arăta nor­mal, ca după câteva câteva luni, să se infec­teze din nou. Am făcut tratament cu antibiotic, dar tot degeaba! Mi s-a smuls iar unghia, iar a crescut, iar s-a infectat... Până acum mi s-a scos unghia de patru ori. Ce aș putea să fac? Vă rog foarte mult să-mi dați un sfat pentru a scăpa de această problemă. Vă mulțumesc!
BOGDAN - Constanța

"Sunt dependent de cafea și vreau să renunț"

Bună ziua. Sunt student în anul III și vă rog să mă ajutați să renunț la consumul de cafea. În sesiune obișnuiesc să învăț noaptea, pentru că e mai liniște, și așa am ajuns să beau cantități foarte mari de cafea și nu mă simt bine. Am o stare de somnolență aproape permanentă, dureri în piept, sunt nervos... Nici în vacanță, când nu pierd nopțile, nu mă mai pot dezvăța de cafea. Am fost la cardiolog și mi-a spus că nu am nimic la ini­mă, dar nici nu vreau să ajung să mă îmbol­năvesc. Am încercat să schimb cafeaua cu cicoa­re sau alți înlocuitori din cereale, dar sunt oribile și m-am întors la cafea. Îmi puteți recomanda ceva? Vă mulțumesc.
ADRIAN

"Caut un remediu pentru peladă"

Vă rog să-mi recomandați un remediu pentru pe­la­dă. Am fost la mai mulți medici, dar niciunul nu a reușit să mă vindece. Acum am 31 de ani și prima dată boala s-a manifestat pe la 18 ani, înainte de a da examenul de bacalaureat. M-am trezit cu o "poieniță" pe partea stângă a capului, cât o monedă de 50 de bani. Am pus totul pe seama stresului, pentru că învățam zi și noapte. Și a părut că am dreptate, pentru că după o lună, fără vreun tratament, părul mi-a crescut la loc și câțiva ani nu am mai avut probleme. Acum, în ultimii doi ani, îmi tot apare ici și colo câte un loc fără păr. Fac tratament cu Alopexy (reco­mandat de dermatolog), îmi crește păr în locul respectiv, dar apoi îmi apare gaura în altă parte. Nu știu ce să mai fac. Nu mai cred că este din cauza stre­sului, pentru că acum chiar nu e cazul. Vă rog să-mi recomandați un remediu. Vă mul­țu­mesc!
TIBERIU R.

"Sufăr de bursită subdeltoidiană"

Mă chinuie de ceva vreme o durere insu­por­tabilă de umăr, mai ales noaptea. Am mers la un orto­ped care, în urma radio­grafiei, mi-a pus diagnosticul bur­sită sub­deltoi­diană. Am făcut trata­ment cu tot fe­lul de antiinflamatoare, kineto­tera­pie, dar du­re­rile nu ce­dează deloc. Îi rog pe cei care au suferit de aceas­tă boală și s-au vin­decat să-mi dea și mie un sfat. Vă mulțumesc.
GRIGORE T. - București

"Am obezitate morbidă"

Pe fondul hipotiroidismului, în decursul a 12 ani, am ajuns de la 65 kg la 150 și sunt diagnosticată cu obezitate morbidă. Îmi cade părul, dantura mi se macină, sunt mereu obosită, fără putere. Grăsimea de pe abdomen îmi atârnă până aproape de genunchi și în curând n-o să mai pot ieși din casă. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat! Vă mulțumesc.
ANONIMĂ