"Mama are anus contra naturii. Ce regim de viață îi recomandați?"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru GABRIEL - Brăila, F. AS nr. 1147)

Am fost și eu operat de colon în anul 1999 și mi s-a făcut anus contra naturii (am avut diagnosticul de ade­no­carcinom slab diferențiat). După operație, vreme de opt zile, am avut dureri groaznice, care au continuat, mai slab, chiar și după externare, de aceea am apelat la un tra­tament naturist cu băi de plante medicinale din mărul-lupului și scumpie. Modul de preparare: în trei litri de apă se pune un pumn de mărul lupului, frunze și tulpină, și o mână de scumpie. Se fierbe totul 15-20 de minute. Apa devine de culoare închisă. Se lasă la răcit, până de­vine călduță (cât se poate suporta). Se strecoară și se toarnă într-un li­ghean din plastic. Se adaugă și 20 de picături de BE­TADIN (se găsește la farma­cie), apoi se fac băi de șezut vreme de 20-30 de minute. Băile se repetă în fiecare seară, vreme de șase luni. * Clisme - cu o seringă de 20 ml se intro­duce în anusul contra naturii următorul prepa­rat: într-o cratiță se pun 350 ml apă și o lingură din mă­rul-lupului mărunțit, precum și o linguriță de scum­pie mă­run­țită. Se fierb 20 de minute (să rămână mai puțin de jumătate din lichidul inițial). După ce e gata, se lasă să se răcească complet și apoi se adaugă o linguriță de semințe de in, care rămân în lichid trei ore (sămânța de in protejează mucoasa de pe intestin). Se strecoară zea­ma, se încălzește ușor și se introduc în anusul contra naturii două seringi și jumătate în fiecare seară. (Seringa să nu aibă ac!) Tratamentul constă în 21 de ședințe, nu­mai seara, și opt zile pauză. Se repetă timp de șase luni. Apoi, vreme de trei luni, se fac numai două-trei ședințe pe săptămână. M-am prezentat la con­trol de două ori și medicul care m-a operat a fost mulțumit de starea mea. În urma trata­men­tu­lui, eu mă simt foar­te bine.
GHEORGHE N. - jud. Vrancea

"Există vreun leac pentru extrasistole ventriculare?"
(Răspuns pentru DORIN - Oradea, F. AS nr. 1310)


În urmă cu aproximativ un an am suferit de aceeași afecțiune. M-am adre­sat medicilor cardio­logi, dar se pare că niciun tratament medicamentos nu are efi­ciență în acest caz. La suges­tia unei cunoștințe, m-am adresat unui medic homeopat și într-o lună de zile extrasistolele s-au re­dus sub­stanțial, în acest moment percepând mani­fes­tarea lor doar în cazul unor emoții mai puternice. În ceea ce privește riscul de moarte subită, acesta există doar pen­tru anumite tipuri de extrasistole, pe care înclin să cred că nu le prezentați. Vă urez mult succes și aveți în­cre­dere că totul se va rezolva.
DANA - Iași

"Am cataractă la ambii ochi și mă tem de operație"
(Răspuns pentru ECATERINA R. - jud. Prahova, F. AS nr. 1312)


În urmă cu 15 ani, mi s-a descoperit o cataractă instalată la ambii ochi. La recomandarea medicului, am fo­losit picături de Colvitiod și altele, care mi se admi­nistrau la cabinet în fiecare săptămână. Mă simțeam tot mai rău și a intervenit și o hemoragie la ochiul drept. Am întrerupt tratamentul, apelând la o soluție naturistă: am făcut 60 de injecții cu EXTRACT DE ALOE, produs în Rusia. Acesta oprește evoluția cataractei și chiar produce o stare de ameliorare generală. Timp de 30 de zile, se face câte o injecție subcutanat (sub piele, în braț), în fiecare zi câte una. Apoi, urmează o pauză de 30 de zile. A treia lună, se repetă tratamentul inițial. În prezent, merg pe stra­dă și privesc la televizor fără ochelari. Recomand acest trata­ment tuturor persoanelor cu afecțiuni oculare.
ELISABETA M. - Timișoara

"Sinuzita cronică se poate vindeca naturist?"
(Răspuns pentru MIHAI - Piatra-Neamț, F. AS nr. 1316)


Și eu am avut în urmă cu câțiva ani supărările dvs. Am făcut tot felul de antibiotice, până am ajuns la punc­ție. Dar o bătrână m-a învățat un leac cu care m-am vin­de­cat. Am ras un cartof crud, l-am ames­tecat cu sare grun­joasă și țui­că, le-am pus pe toate într-un tifon și mi le-am așezat pe frunte, punând deasupra și un fular de lână și un cojoc de miel. Am crezut că mă sufoc, dar nu le-am dat jos până di­mi­neața. Am repetat procedeul de două-trei ori. Între timp, am făcut inhalație cu drob de sare ars pe foc, până se roșește și pus apoi într-o oală cu apă ca să se stâmpere, și am tras pe nas aburii, învelită la cap cu un prosop. Este un tratament foarte, foarte bun.
EUGENIA I. - Baia de Fier

"La 68 de ani, mă confrunt cu urticarie cronică"
(Răspuns pentru EUGENIA - Pitești, F. AS nr. 1360)


1. Și eu am avut urticarie cronică, am consultat șapte medici și ceea ce am aflat la final a fost că... am urticarie cronică și fierea leneșă. Nu m-au ajutat nici trata­men­tele, nici regimul. Răs­punsul l-am primit citind o revistă un­gurească. Trata­mentul pentru urti­carie cro­ni­că era: se iau trei pastile pe zi de Nilfan. Am urmat tra­ta­men­tul câteva luni, până la o descărcare de fiere. De atunci, numai când apar mân­cărimi mai iau câte o pas­tilă. Făceam și herpes la gură, dar nici el nu mai apare acum; se pare că me­dicamentul ajută la buna funcționare a bi­lei.
TEREZA P. - jud. Hunedoara

2. Vă sfătuiesc să faceți analize aprofundate pentru rinichi și căile urinare și, în plus, să nu mai beți niciodată apă de la robinet. O expe­riență prin care am trecut, similară cu a dvs., m-a dus la această concluzie.
ANASTASIA L. - Constanța

3. Vă propun un tratament simplu și eficient pe care l-am învățat de la chinezi. Acest tratament constă în apli­carea unei singure ventuze peste ombilic. Cred că nu vă va fi greu să găsiți o persoană pricepută în apli­carea corectă de ventuze. Vă așezați pe pat cu fața în sus, îm­brăcămintea trebuie să fie lejeră, iar ombilicul liber. Pes­te om­bilic se aplică o ventuză, luându-se toate măsurile ca să nu se producă arsuri pe piele. Ventuza se menține peste ombilic timp de 30 de minute, după care se scoate cu blândețe, spre a nu provoca du­rere. O cură durează trei zile consecutiv, câte o ședință zilnic, după care se face o pauză de o zi. Apoi se reia tratamentul. De obicei, după cel mult două cure suferința cedează. Se continuă, to­tuși, cu încă o cură, spre a consolida vindecarea și a preveni recidivele. Spre a evita infecțiile, atât ven­tu­zele, cât și pielea trebuie dezinfectate în prealabil cu al­cool sanitar. Procedeul fiind simplu, puteți învăța chiar dvs. cum să vă autotratați, de la o persoană expe­rimentată în aplicarea corectă a tratamentului cu ventuze. Atenție la măsurile de prevenire a arsurilor și infecțiilor. Acest tratament va duce, cu siguranță, nu numai la vindecarea urticariei de care sufe­riți, dar și la o revigorare considerabilă a între­gu­lui dvs. organism. Deși este simplu și eficient, acest tra­ta­ment este foarte puțin cunoscut la noi. Din păcate, nu­me­roși medici ignoră și desconsideră medicina chineză tra­­di­țională. Vă rog să aveți deplină încredere în tra­ta­men­­tul pe care vi-l propun. Nu aveți motive de dispe­rare! Curând după tratament, urtica­ria va deveni doar o amin­tire neplăcută din viața dvs.
Ing. BERNEL I. - Onești

4. Acum 15 ani, mama mea suferea de aceeași afec­țiune, apărută ca urmare a unei supărări puternice. A încercat rețete peste rețete, recoman­date de diferiți me­dici, inclusiv medicamentele pe care le enu­merați dvs., dar boala se agra­va pe zi ce trecea și nici trata­mentul intra­venos nu mai aju­ta. În cele din urmă, a întâlnit o docto­riță cu mai multă expe­riență - să-i dea Dumnezeu sănă­tate! - care i-a recomandat cura de ape mine­rale de la iz­voa­rele aflate în stațiunea Olănești-Vâlcea. A urmat vre­me de trei-patru ani la rând câte 18 zile pe an acest reme­diu naturist, iar rezultatele au fost spectaculoase, încă din primul an de trata­ment. În cele din urmă s-a vinde­cat complet. Vă sfătuiesc să mergeți cu toată încre­derea la Olănești, cu o recomandare de la medicul dvs. curant. Vă doresc sănătate multă!
DANA - București

5. Prin anii 1938-1947, fratele meu, care era pe atunci copil, suferea adesea de urticarie, suferință ce apărea ca din senin. Îmi amintesc foarte bine cum părinții ne duceau în fiecare vară la Olănești, unde i se injecta și bea aceeași apă dintr-un anume izvor. Mai târziu, când eu m-am maturizat, am mers la Olănești pentru rinichi și am văzut cum bolnavi care veneau din țară și din alte țări cu urticarie cro­nică, după cura respectivă cu apă ple­cau vindecați. În orice caz, din alimentație trebuie să excludeți supele, cior­bele de carne, laptele dulce, smân­tâna, frișca, înghe­țata, alcoolul și cafeaua, sucurile de fruc­te cu coloranți și arome chimice, mezelurile. Nu vă expu­neți la soare, dar puteți face băi de aer la umbra unei păduri. În caz de pru­rit, să tamponați pielea cu ceai rece de mentă. Consumați legume, fructe, sucuri naturale, mor­cov ras (mult), salată de țelină, lapte prins, carne de pește alb (șalău), carne albă de pui (piept). Mergeți la Olănești în concediu și va fi foarte bine.
Dr. ELENA VINTILĂ

"Sufăr de vulvovaginită candidozică"
(Răspuns pentru S. A. - Brăila, F. AS nr. 1377)


Vă recomand un tratament simplu și cu rezultate excelente. Se face un amestec de coada-calului, coada-șoricelului, sunătoare, crețișoară în părți egale. Se pun patru linguri la 1/2 litru de apă rece. Se pune pe foc, se dă în clocot, apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă să se infuzeze vreme de 5 minute. Se strecoară și se bea o ceșcuță, iar cu res­tul se fac spălături vaginale, vre­me de două săp­tămâni, urmate de o pauză de zece zile. Apoi trata­mentul se repetă. În acest timp, se bea ceai de urzici proaspete. Se pune o mână de urzici la 1/2 litru de apă clocotită. Se acoperă 30 de secunde, nu mai mult, se strecoară și se bea pe parcursul unei zile. Se recomandă cât mai puțină carne și cât mai multe legume și foarte multă dorință de vindecare. Vindecare grabnică!
EUGENIA D.