Plantele și vindecarea sufletească

Florentin Popa
- Produse TELOM-R pentru emoții și minte -

Veștile privind psihicul nostru, ca popor, sunt îngrijorătoare. Statisticile care ra­portează an de an sănătatea noastră emo­țională ne spun că unul din trei români are pro­­­bleme cu somnul, aproxi­ma­tiv 1 milion se confruntă cu diferite forme de depresie, iar alți 600.000 suferă de anxie­tate. Avem nevoie de aju­tor, iar specialiștii și me­todele clasice nu fac față epi­demiei de nefericire din zile­le noas­tre. Așa că ne-am adre­sat unui medic deschis și spre o altă abordare a problemei: cea a medicinii naturale. Doam­­na doc­tor ALICE ENESCU, spe­­cialist DVR-Pharm, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

- Doamnă doctor, pot plantele medi­cinale să vindece și afecțiunile psihice pe care medica­mentele nu le pot birui?

- Pentru a putea vorbi de vinde­care în acest do­meniu, trebuie să înțelegem foarte bine ce înseam­nă tulbu­rările emoțio­nale. Ele sunt o boală, dar nu doar atât. De cele mai multe ori, tulbu­rările psihice sunt și o lecție de viață. Ele sunt "lecția" prin care pacientul învață să trăiască așa-numitele emoții sănătoase, cum ar fi: accep­tarea, mulțumi­rea, iubi­rea etc. Altfel spus, pacientul este obli­gat să afle cum să-și mențină echi­librul sufletesc. Iar plantele medicina­le pot fi de un imens ajutor pentru alinarea suferin­ței aso­ciate tulbu­rărilor psihice. Mai mult, substan­țele active natu­rale, cu efect de echilibrare a siste­mului nervos, creează cadrul perfect pentru înțele­gerea acestor lecții de viață ascunse în nefe­ricire!

- Să înțelegem că orice tulburare psihică, de la o simplă depresie pasageră la atacuri de pa­nică, este mai degrabă un prilej de a învăța cum să trăim?

- Cu timpul, am ajuns să pricep că în orice afecțiune, fizică sau psihică, nu trebuie doar elimi­nate simptomele, ci și ea, boala, înțeleasă. Poate părea ciudat, dar boala ne învață multe despre cum să trăim și cum să devenim oameni mai buni decât rutina călduță a vieții de zi cu zi. De aceea, în con­textul tulburărilor emoționale, plantele medicinale sunt foarte importante, pentru că nu ne anihilează capa­citatea de simțire și înțelegere, spre deosebire de sedativele chimice. Dimpotrivă, remediile vege­tale îmbunătățesc atenția, memoria, capacitatea de ex­primare - elemente esențiale pentru a putea înțe­le­ge propria însingurare, depresie ori anxietate.

- Pentru că tot ați amintit de depresie, ce re­medii sunt eficiente în această afecțiune de care suferă aproape un milion de români?

- Recomand un produs inovator și foarte com­plex, numit Telom-R EMOȚII, pe bază de plante medicinale și lăptișor de matcă. Echipa știin­țifică DVR-Pharm a conceput acest produs după ani de cercetări, pornind de la o constatare foarte valo­roasă: tratamentul trebuie să se adreseze omului aflat în suferință, și nu bolii de care suferă. În cazul depresiei, nu vorbim doar despre un diagnostic, ci și despre acel "ceva" traumatizant care a declanșat suferința - o pierdere, o despărțire, o boală inva­lidantă, singurătatea, oboseala extremă etc. Cum poate un singur medicament să aline suferința într-o asemenea complexitate de cazuri? Folosind o rețetă la fel de complexă, care să ajute la echili­brarea sistemului nervos. Capsulele 100% naturale Te­lom-R EMOȚII au nouă ingrediente active, cu rol în echilibrarea emoțională. Nu doar în Româ­nia, ci și în lume, sunt puține formule de echilibrare emo­țională atât de complexe!

- Telom-R EMOȚII este eficient și în anxie­tate sau atacuri de panică?

- Conceptul care stă la baza întregii game Telom-R este cel de regenerare. Pornim de la pre­misa că, prin restabilirea funcțiilor normale ale scoarței cerebrale, creăm cadrul în care pacientul își poate înțelege boala și o poate depăși. În cazul atacului de panică, extractul concentrat de astra­galus și lăptișorul de matcă ajută la normalizarea secreției de serotonină. Serotonina, supranumită hor­monul curajului calm, secretată în cantități suficiente de scoarța cerebrală, reduce stările de tea­mă paroxistică, rărind gradat, tot mai mult, frec­vența atacurilor de panică. De exemplu, un pacient cu agorafobie, care trăiește crize de sufo­care atunci când ajunge singur în aglomerații, va fi mult mai liniștit când îi este stimulată, în mod natu­ral, secre­ția de serotonină. E de ajuns să ia Telom-R EMOȚII, administrat în cure succesive de câte 49 de zile.

- Telom-R EMOȚII este recomandat și co­piilor hiperactivi, celor care suferă de ADHD?

- Cu condiția ca pacienții să aibă peste 5 ani, capsulele Telom-R EMOȚII se pot administra co­piilor cu deficit de atenție sau celor hiper-activi. Copiii cu vârsta între 5 și 9 ani pot lua o capsulă pe zi, cei între 10 și 12 ani pot lua două capsule pe zi, iar peste această vârstă se pot lua aceleași doze ca adulții, adică 2-4 capsule pe zi. La copiii hiperactivi rezultatele se văd destul de repede, după 1-2 săptămâni: de­vin mai puțin agitați, le scade depen­dența de dul­ciuri și dependența de stimuli gen jocuri video. Agresivitatea, în schimb, scade mult mai lent. Sunt necesare, în acest scop, mai multe cure, precum și o con­siliere psihologică a pă­rinților și a copiilor. În cazul ADHD, recomand și adminis­trarea simultană a capsulelor Zinc + Seleniu de la DVR-Pharm, care ajută le îmbunătățirea concen­trării, a memoriei și atenției. Această formulă funcționează atât la copii, și cât la adulți.

- Vreți să spuneți că produsele din plante ne pot face mai... deștepți?

- Da, anumite plante ne pot crește precizia cu care calculăm sau viteza cu care facem corelații. De asemenea, unele extracte naturale îmbunătățesc accesul la amintiri, atenția, chiar și reflexele neuro-motorii. Așadar, există remedii pentru îmbunătă­țirea a ceea ce numim inteligență. Foarte util este produsul Telom-R CEREBRAL. Acesta, inițial, a fost destinat problemelor cognitive ale persoanelor care se confruntă cu oboseala cronică, vârstnicilor sau celor care au suferit un accident vascular cere­bral...

- Și au apărut ameliorări ale memoriei cu Telom-R CEREBRAL la persoanele cu accident vascular cerebral?

- În cazurile de gravitate mică și medie, recupe­rarea funcțiilor mentale, nu doar a memoriei, este posibilă cu noua generație de extracte vegetale concentrate din Telom-R CEREBRAL. Dacă ne referim la sechele ale accidentului vascular, pa­cienții și-au îmbunătățit atenția, coordonarea neu­ro-motorie, dar și starea psihică cu ajutorul acestui produs. Pur și simplu, aceste capsule, corelate cu procedurile recuperatorii, i-au ajutat să meargă normal, să-și reia activitățile intelectuale și fizice, să se întoarcă la viața lor. Totuși, surpriza plăcută cu Telom-R CEREBRAL a fost că îmbunătățește activitatea creierului și la persoanele sănătoase, in­clusiv cele care vor să facă performanță intelec­tuală.

- Să fie Telom-R CEREBRAL un produs care ajută la promovarea examenelor sau la accep­tarea la interviuri de angajare?

- Da, dar le recomand elevilor sau studenților să-l administreze în timpul procesului de învățare, adică pe termen lung. Pentru că Telom-R CERE­BRAL ne ajută să ne păstrăm concentrarea în timpul învățării, ne ajută să memorăm și să facem corelații. Dar și după asimilarea cunoștințelor, mai ales la examene, se poate administra acest stimu­lator cerebral. Telom-R EMOȚII este foarte potri­vit pentru testări, deoarece reduce emotivitatea și eliberează mintea de presiunea fricii, crescând performanța la examene.

- Ce remedii ne propuneți contra insomniei, care este intim legată de problemele noastre emo­ționale?

- Cele mai bune rezultate le-au dat curele cu Telom-R EMOȚII, pe durata a 6 săptămâni, cu pau­ză de două săptămâni între ele. Trebuie să fac o precizare foarte importantă: insomnia nu se vin­decă peste noapte! Așteptarea ca un produs anti-insomnie să acționeze ca un anestezic de sinteză, făcându-ne să cădem in­stan­taneu într-un somn le­tar­gic, este contraproduc­tivă. Chiar și în cazul unui sedativ natural, cum ar fi Valeriana cu Mag­neziu, care e folosit în insomniile severe împreună cu Telom-R EMOȚII, e nevoie de 3 săp­tămâni pen­tru a fi resimțite efectele. Așadar, aceste pro­duse naturale sunt eficiente în insomnie, dar în cure de lungă durată!

- În cazul insomniei grave, cu un istoric de de­cenii al tulburărilor de somn, în cât timp se văd rezultatele curelor cu Te­lom-R EMOȚII?

- În aceste cazuri recomand asocierea lăpti­șorului de matcă în miere cu o concentrație ridica­tă, de 30%. De două ori pe zi, dimineața și seara, se iau câte două capsule Telom-R EMOȚII și o linguriță de lăptișor de matcă în miere 30%. La sfârșitul primei cure, care durează 45 de zile, apar și primele rezultate. Inițial, nu crește spectaculos numărul orelor de somn. Totuși, ușor, ușor, pacien­tul începe să aibă un somn mai odihnitor, este mai calm și mai vioi pe parcursul zilei. Se țin cure de 49 de zile, cu 14 zile de pauză, circa de un an. În acest timp, calitatea și durata somnului se reglează, cu condiția să fie adoptat și un stil de viață sănătos!


D-na dr. ALICE ENESCU poate fi contactată la tel. 0736.270.998 sau pe e-mail, la contact@dvrpharm.ro. Produsele din gama TELOM-R și celelalte prezentate în acest articol pot fi comandate la același număr de telefon sau pe site-ul https://dvrpharm.ro/