Siluetă cu pepene

Iulia Vlad
Cura cu pepene are efect de îndepărtare a kilogramelor în plus, de dezintoxicare, întărire a imunității și reglare hormonală.

De asemenea, celulita se estompează iar pielea capătă un aspect catifelat și întinerit.
Răcoritor și zemos, pepenele ver­de conține în principal apă și fibre, săruri minerale, vitamine, zaharuri naturale în proporție de 8-10 la sută. Parfumat și dulce, pepenele galben conține 13 la sută za­ha­ruri naturale, multă apă, fibre, un complex valo­ros de săruri mine­rale și vita­mi­ne. Se reco­man­dă să fie consumat când este foarte copt.
Iată mai multe modalități de a profita de pepeni pentru a slăbi.
* Două zile pe săptămână ar tre­bui să mâncați pepene verde sau galben, în cantitatea dorită. Pe lângă pepene sunt permise două felii de pâine integrală, ceai, cafea fără zahăr, și se recomandă să beți 2-2, 5 litri apă pe zi.
* Consumați zilnic unul până la două kilograme de pepene, între me­se, de-a lungul zilei. În această cură, care durează 14 zile, luați mesele obișnuite, dar reduse la jumătate. Va fi foarte ușor, pentru că pepenele "umple" și satură.
* Cură cu pepeni timp de trei săp­­tămâni, una dintre mese - de pre­ferat masa de seară - conține numai pepene, în cantitatea do­rită.
* Beți dimineața și la prânz, cu o jumătate de oră înainte de masă, câte un pahar cu suc de pepene (ver­de sau galben) obținut cu ajuto­rul storcătorului.