"Căutăm disperați un leac pentru un bebeluș cu boala Hirshprung"

Cititor Formula AS
"Căutăm disperați un leac pentru un bebeluș cu boala Hirshprung"

Vă adresez o rugăminte în speranța de a găsi, cu ajutorul specialiștilor care scriu la "Formula AS", cât și al cititorilor, posibilitatea vindecă­rii unui bebeluș de 6 luni. A­cesta, la vârsta de o lună, a fost operat pentru ocluzie intestinală. S-au prelevat probe din porțiuni ale colonului și, în urma exa­me­nului anatomopatologic și imu­no-his­to­logic, i s-a pus diagnos­ticul de boală Hirschprung. Are colo­sto­mă. Este hrănit cu lapte matern și Nan fără lactoză. În ultima lună, curba ponderală este staționară și a avut două episoade de absență a tranzitului intestinal, având ne­voie de in­tervenția medicilor (introdu­ce­rea pe colostomă de ser fizio­logic etc.). Așteptăm cu speranță sfatul unui specialist care a tratat copii cu această afecțiune, eventual cititori care s-au confruntat cu acest mare necaz.
Cu mulțumiri și considerație,
LUMINIȚA

"Cum să întârzii montarea unui stimulator cardiac?"

Dragi cititori, mă numesc Ozana și am 66 de ani. Din 2008 sufăr de fibrilație atrială perma­nentă, cord pulmonar cronic, hipertensiune pul­monară moderată, boală valvulară mitrală post­reumatismală, insuficiență tricuspidiană moderat severă, disfuncție ventilatorie mixtă, trombo­cito­penie și hipotiroidie. Fac tratament cu Betalok 25 mg, Furosemid, Sintrom, Montelukast 10 mg, Ultibro 85/43. Am 67 de kg, analizele sunt foarte bune, exceptând numărul scăzut de trombocite. De ceva timp, fac episoade de scădere a pulsului, până aproape de 30 bătăi pe minut, cu stare de leșin și pierdere a cunoștinței. Drept care docto­rul mi-a scos Betalokul și acum pulsul este 60-70. Dar mi-a spus că peste câțiva ani va trebui să-mi pun un stimulator cardiac. Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist, homeopat sau orice sfat, pentru a putea împiedica sau măcar întârzia necesitatea unui stimulator cardiac.
Vă mulțumesc anticipat și Dumnezeu să vă binecuvânteze!
OZANA - București

"Băiețelul meu are nistagmus congenital"

Am un băiețel în vârstă de 8 ani, care are diagnosticele: nistag­mus congenital, astigma­tism și miopie. Vă rog să-mi spuneți dacă nistag­musul congenital se poate opera și dacă da, poate îmi recomandați un medic și o clinică, chiar dacă sunt din străinătate.
Vă mul­țumesc.
VICTORIA S. - Craiova

"Fratele meu are Parkinson, așteptăm ajutorul dvs."

Am un singur frate și acela este bolnav de un an de zile de Parkinson. Dragi cititori, am cre­dința în Dumnezeu că mă veți ajuta cu sfaturi pentru tratarea acestei boli. Sunt o cititoare fidelă a "Formulei AS", de ani de zile o cumpăr în fie­care săptămână, abia o aștept de fiecare dată. Fratele meu face tratament, dar nu se cunoaște ni­mic. Aș dori ceva naturist (este și cardiac).
Vă doresc la toți cititorii multă sănătate și mii de mul­țumiri, iar colectivului redacției, în frunte cu doamna directoare Sânziana Pop, multă sănătate, bucurii, realizări și tot binele din lume. "Formula AS" este cel mai bun ziar din Ro­mâ­nia. Cu respect și mulțumiri,
MARIA

"De 10 ani am migrene îngrozitoare"

Am 34 de ani și de mai bine de 10 ani sufăr de dureri (mi­gre­ne) groaznice de cap. Analgezi­cele pe care le-am luat de-a lun­gul timpului nu mai au niciun efect. Singurul lucru pe care l-am încercat a fost acupunctura, dar fără re­zultat. Țin să precizez că durerile sunt insuportabile și îmi fac viața un calvar. Vă rog frumos să-mi recomandați și mie un doctor neurolog bun în București. Vă mulțumesc!
MARIA

"Cum putem elimina mercurul din corp, eu și mama mea?"

Rog pe cine știe să-mi spună ce tratament putem face, pentru eliminarea mercurului din corp, confirmat la analizele medicale pe care le-am făcut. Speranța ne este într-o persoană binevoitoare care știe o rețetă "miraculoasă"...
Ne poate ajuta și un preot cu har. Poate știți să ne reco­man­dați pe cineva. V-am fi profund recunoscătoare.
Vă mulțumesc din suflet pentru înțelegere,
ANICA

"Am fost diagnos­ticat cu recto­colită ulcero-hemo­ragică"

Acum un an am fost diagnos­ticat cu recto­colită ulcero-hemo­ragică. Gastroenterologul mi-a spus că pe ultimii 20 cm ai rectului am ero­ziuni hemoragice și microabcese. Fac tratament cu Salazopyrin (6 tablete pe zi). Doctorul mi-a spus că ar fi tre­buit să mă vindec până acum, dar boala persistă. Îi rog pe cei care știu alt remediu pentru această boală să mi-l trans­mită și mie prin intermediul revistei dvs. Menționez că am 28 de ani. Cu mulțumiri,
ADRIAN G.

"Candida mi-a invadat bronhiile"

Stimați cititori, mă numesc Tinca și am 81 de ani. Pe lângă toate neajunsurile bătrâneții, am o suferință care m-a chinuit toată viața: o infecție cu Candida albicans, de care nu am scăpat, cu toate tratamentele făcute. Acum, infecția s-a localizat la plămâni. Tușesc întruna, elimin multă spută și trans­pir foarte tare noaptea. Am fost internată, și la investigații s-a constatat că ciuperca mi-a invadat bronhiile. Am făcut tra­tamentul prescris, cu Fluco­nazol și Micogal, dar fără să se vadă vreo ameliorare. Vă rog, dați-mi și mie un sfat. Am obosit de atâta boală. Vă mulțumesc!
TINCA - Focșani

"De 15 ani sufăr de colon iritabil"


Lipsit de alte mijloace de documentare în probleme de sănătate, rămân la convingerea că tot revista "Formula AS" constituie sursa cea mai sigură de a te alege cu un răspuns care chiar poate să fie benefic. De 15 ani sufăr de colon iritabil și nu reușesc să mă vindec, cu tot ce am încercat. Sper că voi găsi aici binevoitori să-mi dea un sfat util. Am încercat mai multe produse și nimic, în afară de ameliorări trecătoare.
Cu stimă,
GORE - Târgoviște

"Tata are dureri insuportabile de natură reumatică"

De câțiva ani, tatăl meu, în vârstă de 76 de ani, se plânge de o durere groaz­nică în stern. Durerea se declanșează mai ales la schimbarea vremii și nu o poate controla cu niciun fel de tratament. A fost la mai mulți medici, inclusiv la un cardiolog, dar toți i-au spus că sunt dureri reumatice. Sunt foarte puternice, uneori simte durerea până în spate și orice medica­mente ia, tot se chinuie. Dacă cineva a suferit de aceste dureri și poate să ne dea un sfat, îl rugăm din suflet să ne ajute.
Doresc multă sănătate citito­rilor acestei mi­nu­nate reviste. Vă mulțumesc.
ALEXANDRA T.

"Sufăr de poliglobulie esențială"

Am 53 de ani și sufăr de poliglobulie esen­țială - o boală rară a globulelor sangvine din măduva osoasă, mai ales ca urmare a creșterii anormale a numărului de globule roșii, scăzând astfel fluiditatea sân­gelui. Această boală poate duce la tulburări circulatorii, pre­cum trom­boza și embolia. Pentru a le pre­veni, beau ceai de ur­zică și iau în fiecare dimineață o aspirină. Vă rog să mă ajutați cu un tratament natu­rist.
Vă mul­țumesc.
SANDU - jud. Bihor

"Soțul meu are spasme musculare la nivelul mâinilor"

Soțul meu, în vârstă de 68 de ani, are o mare problemă cu mâi­nile. Acum trei ani, a început să aibă spasme involuntare, care au dus la slăbirea musculaturii și la pierderea puterii în brațe. Nu mai poate să facă nimic pe lângă casă, și din cauza asta se simte inutil, a devenit nervos și nu mai vrea să se scoale din pat dimineața. Vă rog, dacă știți un tratament bun pentru această boală, ajutați-mă!
Vă mulțu­mesc!
IOANA - jud. Iași