"Băiețelul meu are rău de mare"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru AURA - București, F. AS nr. 1076)

Pentru combaterea răului de mare trebuie să-i con­fec­ționați fiului dvs. un scrânciob (leagăn), pe care să-l folo­seas­că zilnic, până nu va mai avea nicio senzație ne­plă­cută. Atunci cu siguranță va scăpa și de răul de mare.
EUGEN I. - Tecuci

"Mama are cancer ovarian. Cum s-o ajut?"
(Răspuns pentru DOLORES - Vaslui, F. AS nr. 1111)


1. Personal, am reușit să mă vindec de cancer ge­­nital într-o formă foarte avansată, urmând sfa­turile ing. Valeriu Popa. Din experiența mea vă pot sugera urmă­toarele: începeți Dieta B.G. 1 publicată în "Formula AS" de câteva ori.
* De două ori pe zi, faceți câte o spă­lătură vaginală (seara și dimineața) cu ceai (infuzie) de: nalbă, coada-calului, gălbenele. În fiecare zi se folosește o sin­gură plantă. Se folosesc alternativ, apoi se reia ordinea inițială. Ceaiul se prepară sub formă de infuzie: doi litri de apă + două linguri de plantă. Se folosește călduț.
* Pu­neți comprese cu foi de varză în zona genitală, seara, la culcare. Sub nicio formă dieta începută nu se întrerupe! După 45 de zile, în funcție de evoluția bolii, se continuă cu alt regim (tot ali­mentație naturală). Durata dietei de autovindecare este de șapte ani, dar după această pe­rioadă modul de gândire și de viață se schim­bă.
* Rugați un preot să vă facă o sfeștanie în casă. Parti­cipați la slujbele Sf. Maslu și la Moliftele Sf. Vasile.
DOINA T. - București

2. Și eu am avut probleme asemănătoare cu cele ale mamei dvs., dar la sân. Am găsit însă în "Formula AS" interviul cu fitoterapeutul Gheorghe Motorca din Oradea (tel. 0723.652.526), un expert în astfel de cazuri. Am apelat la el la începutul anu­lui și am primit plantele, care provin din pădurile Apusenilor și nu sunt po­luate. Amestecurile de plante și extracte au un potențial fantastic de întărire a sistemului imunitar. Eu sunt în a doua lună de tratament și mă simt mult mai bine. E bine să dublați tratamentul cu ceaiuri, cu un regim bazat exclusiv pe legume și fructe. Nu disperați. Medi­cina natu­­ristă acționează lent, dar sigur.
DUMITRA M. - Brăila

"Solicit tratament eficace pentru fibrom uterin"
(Răspuns pentru IRINA - Roman, F. AS nr. 1156)


Rețeta pe care v-o transmit a fost folosită cu un succes deplin de o prie­tenă de-a mea care s-a confruntat exact cu aceeași problemă. Iată remediul: 1/4 l țuică de droj­die, 1/4 kg zahăr candel pisat, 1/4 l zeamă de lămâie stoar­să și strecurată, 1/4 l ulei de măsline (presat la rece, calitate garantată). Se pun toate într-un recipient de sti­clă și se lasă la macerat, agitând mereu, timp de trei zile, după care se ia câte un păhărel (ca de țuică) de trei ori pe zi, pe stomacul gol.
ZOE B. - București

"Mama mea are diagnosticul de limfom malign la nivelul globului ocular drept"
(Răspuns pentru MARIA - București, F. AS nr. 1238)


Dumnezeu ne-a ferit, pe mine și pe familia mea, de probleme de sănătate atât de grave, dar am citit cartea "Incursiuni în medicina naturistă", de Spe­ranța Anton, scri­să în amintirea lui Valeriu Popa, și pot să transcriu de acolo niște sfaturi care sper să vă fie de folos. În primul rând, enumăr alimentele recomandate de Valeriu Popa bolnavilor de cancer: orez, orz, porumb, fasole verde, ma­zăre, salată verde, spanac, morcov, do­vleac, castra­vete, sfeclă, cono­pidă, varză, portocale, lămâi, struguri, ci­reșe, curmale, migdale, stafide, miere, linte, fasole boa­be, năut, lactate (cu excepția iaurtului), carne de iepure, fazan, porumbel. În mod special pentru cancerul de ochi se re­comandă să se bea zilnic o ceașcă cu ceai de silur (rece), înghițitură cu înghițitură. Se pot pune în ochi, în fiecare dimi­neață, câteva picături de urină. Se recomandă și ca­taplasme cu argilă: se aco­peră argila cu apă rece (o jumătate de centimetru pes­te nivelul argilei). Nu a­mes­­te­cați, lăsați să se di­zolve câteva ore. La înce­put, se apli­că peste com­pre­să un strat subțire de argilă, de circa 1/2 cm, apoi îngroșați cataplasmele până la 2 cm. După folo­sire, argila se aruncă. Nu se aplică cataplasme în timpul digestiei. Se pot unge ochii și cu bitter suedez, după ce, în prealabil, a fost aplicat un strat subțire de alifie de găl­be­nele. Nu știu cât de folositoare vă vor fi aceste sfaturi, dar îi do­resc mamei dvs. să se vindece pe de­plin. Multă sănătate și putere de muncă tuturor. Dum­nezeu să vă ocrotească.
LILIANA S. - Timișoara

"Am hidronefroză bilaterală. Cum pot scăpa de sonde?"
(Răspuns pentru LIDIA, F. AS nr. 1280)


Am avut și eu pe cineva în familie cu aceeași sufe­rință. S-a vindecat cu tratamentul următor:
* Băi de șe­zut cu coada-calului + infuzie de coada-calului, băută zil­nic, o cană dimineața și una seara.
* În timpul zilei, în loc de apă se bea ceai din amestec de plante: soc (flori și scoarță de soc), turiță-mare, osul-iepurelui, măcrișul-ie­pu­relui, mă­tase de porumb, coajă și frunze de mesteacăn, urzică moartă galbenă sau albă, rădăcină de pir.
* Pe lângă acestea, se bea "lapte de troscot" care se prepară ast­fel: o linguriță (cu vârf) de troscot se opă­rește cu o cană de lapte în clocot. Se bea foarte fierbinte, în înghiți­turi mici (trei-patru căni pe zi). Vă sfă­tuiesc, de aseme­nea, să nu consu­mați: carne, alcool, cafea, zahăr, făină albă și să beți zilnic un litru de sucuri preparate la cen­tri­fugă din sfeclă roșie, varză, morcov. Vă do­resc sănătate.
CĂTĂLINA M. - Bârlad

"Cum se poate scăpa de polipi, fără operație?"
(Răspuns pentru LAURA - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1294)


O bună cunoștință de-a mea a rezolvat problema poli­pilor copilului ei fără a recurge la operație, cu aju­torul unui macerat de anason. Mă­runțiți într-o piuliță de lemn 15 g de anason, puneți-l într-o sticluță și turnați peste el 100 ml de alcool de 90%. Lăsați să se macereze la loc întunecos vreme de zece zile, agitând periodic con­ținutul. Când e gata, strecurați maceratul care se diluează cu apă fiartă și răcită în proporție de 1:3 (o parte macerat cu trei părți apă). Se pun în nas 10-15 picături, de trei ori pe zi, până la dispariția polipilor. Vă doresc sănătate.
MAGDALENA - Medgidia

"Vara e un coșmar pentru nepoțica mea: are alergie la soare"
(Răspuns pentru NATALIA T., F. AS nr. 1320)


M-am confruntat și eu cu ceva identic între anii 1950-1961. Azi nu mai am nimic. Vindecarea s-a produs în câteva zile, cu o singură doză (4 pastile luate simultan la 15 minute după masa de prânz) din produsul Tini­dazol, 500 mg. Se găsește la orice farmacie. Fiind vorba de un copil atât de mic, întrebați medi­cul. (Ar fi bine să verificați dacă nu este vorba de o banală giar­dio­ză.)
CONSTANTIN R. - București

"Mamei i s-au depistat metastaze de adenocarcinom pulmonar"
(Răspuns pentru RODICA NEACȘU, F. AS nr. 1366)


Pentru cancer pulmonar, Ma­ria Treben recomandă urmă­torul tra­ta­ment:
* Se beau zilnic, în înghițituri mici, patru cești de ceai de coada-șoricelului și, în plus, câte o ceaș­că de coada-calului (dimineața, pe stomacul gol, și seara, cu o jumătate de oră înainte de cină).
* În timpul zilei, se mestecă cu sârg rădăcini de obligeană. Lichidul format se înghite, iar rămă­șițele plantei se scuipă.
* Peste zi, se aplică pe regiunea pulmonară vre­me de patru ore comprese cu bitter suedez, iar noap­tea se apli­că comprese de coada-calului ținută în aburi fier­binți. Înainte de apli­carea bitterului, spatele se unge cu osânză de porc sau cremă de găl­benele. Deasupra, se aplică un înveliș cald (fular).
Îmi permit să îi dau și eu un sfat mamei dvs.: să adop­te pentru multă vreme de acum înainte un regim alimentar format în exclusivitate din crudități (legume și fructe), cereale integrale (grâu încolțit sau germeni de grâu), sucuri de legume (sfeclă - 400 ml, morcov - 300 ml, mere - 200 ml, varză albă - 50 ml, țelină - 30 ml, pătrunjel - 20 ml) deci un litru de suc pe zi, pe care îl va bea în 3-4 re­prize, în ziua când a fost preparat. În cartea sa, "Medicina isihastă", părintele Ghelasie de la Frăsinei spune așa: "Vrei viață? Hrănește-te cu viață!".
VERONICA B. - Sângeorz-Băi

"Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă"
(Răspuns pentru CRISTI R. - București, F. AS nr. 1378)


Doresc să vă răspund din cartea "Manuscris vechi" (Transcrierea puterii tămăduitoare a ierbu­rilor suedeze). Bitterul suedez îndepărtează toate cicatricele, chiar dacă sunt vechi, semnele rănilor și tăieturilor, dacă acestea sunt umezite de până la 40 de ori. Toate rănile care sunt vindecate cu bitter nu lasă cicatrice. De asemenea, toate rănile de pe urma arsurilor, fie că provin de la foc, apă, sau de la grăsime încinsă, dispar dacă sunt umezite siste­matic. Se recomandă umezirea locului bolnav sea­ra, înainte de culcare. Să nu se uite în niciun caz un­gerea în prealabil a pielii cu alifie de gălbenele. Cu rezultate bune se vin­decă și varicela și erizi­pe­lul. Persoanele bolnave de erizipel să aplice com­prese cu bitter suedez - o bucată de vată se ume­zește cu bitter suedez și se aplică pe locul care tre­buie tratat și care a fost uns în prealabil cu alifie de gălbenele. Se pune deasupra o bucată de plastic, ca să nu pă­teze rufele. Mai apoi, se înfășoară cu pan­sament. Com­presa se lasă să-și facă efectul două-pa­tru ore.
RADU F. - Arad