"Sufăr de hidrosadenită în zona axilară"

Cititor Formula AS
"Soțul meu a scăpat de tumora la limbă, dar nu poate mânca"

Vă rog din suflet să mă ajutați! Soțul meu, în vârstă de 55 de ani, a fost diag­­nosticat anul tre­cut, în urma examenului RMN, cu tumoră malignă la limbă. A făcut 30 de ședințe de radio­terapie, apoi, după trei luni, a făcut din nou RMN. Din feri­cire, nu au mai fost depistate celule de natură canceroasă, dar acum, deși au tre­cut peste opt luni de la terminarea ra­dio­terapiei, are ustu­rimi în gât și nu poate mânca decât ali­men­te moi, dar și pe acestea le înghite cu dureri mari. A slăbit foarte mult și nu știu ce să mai fa­c să poată mânca nor­mal, să se mai întremeze puțin. Dacă cineva s-a confruntat cu această situație îl rog să mă ajute cu re­medii naturiste care să-i vindece rănile din gât. Aștep­tăm cu spe­ranță răspunsurile cititorilor, dar și pe ale specia­liștilor dvs. Cu mulțumiri,
IULIA C.
(Adresați-vă d-nei dr. Ana Costea, directorul firmei "SECOM(R)", tel. 021/316.43.92.)


"Există vreun leac naturist pentru fistulă esofagiană?"

Vă rog mult să-mi recomandați un leac natu­rist eficient pentru fis­tulă esofagiană. Mama mea are 84 de ani și nu ar putea suporta o intervenție chirurgicală, din cauza celorlalte probleme de sănătate cu care se confruntă: insuficiență car­diacă gradul III și diabet. Vă mulțumesc!
LAURA D.

"Sufăr de hidrosadenită în zona axilară"

Știe cineva un tratament cu vindecare totală pentru hidrosadenită? Această infecție a glan­delor sudoripare din zona axilelor mi-a fost provocată de stafilococul alb. Am fost operat, cau­terizat, am făcut auto­vaccin... Degeaba, nu pot scăpa de această infecție. Mulțumesc și do­resc sănătate tuturor.
MIRCEA S. - București

"Caut un tratament pentru polineuropatie alcoolică"

Dragi cititori și specialiști, vă rog să îl ajutați și pe tatăl meu, care are a fost diagnosticat cu po­lineuropatie alcoolică. Are arsuri și furnicături în tălpi și abia se mai mișcă prin casă. Spu­ne că nu mai are deloc putere în picioare. Neurologul i-a pre­scris Vitalin, dar starea lui se agravează. Deși bea vin de când îl știu, celelate analize sunt bune. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate!
MAGDA - Tecuci, jud. Galați

"Tata are stenoză de canal vertebral"

De aproape patru ani, tatăl meu, în vârstă de 67 de ani, se plângea de dureri de mâini și de picioare și mergea din ce în ce mai greu, de parcă nu mai avea stabilitate. Punea totul pe seama bă­trâneții, a reumatismului și nu voia să meargă la doctor. Până la urmă a cedat, la insistențele noas­tre, ale copiilor, i s-a făcut un RMN și i s-a pus diagnosticul stenoză mixtă de canal verte­bral lombar. Medicul nu i-a recomandat decât trata­ment balnear într-o stațiune marină. A fost la Efo­rie Nord, dar starea lui de sănătate nu s-a îm­bunătățit deloc în urma tratamentului. De medic nu mai vrea să audă, de aceea îi rog pe spe­cialiștii cu care colaborați să-mi indice un trata­ment alternativ - ceaiuri, comprese, unguente, orice. Cu mulțumiri,
FLOAREA C. - jud. Neamț

"Mama are nivelul acidului uric foarte mare"

La ultimele analize, mamei mele i s-a găsit un nivel ridicat al acidului uric în organism, respectiv 7,2 mg/100 ml. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spună care poate fi cauza aces­tei probleme și să-mi reco­man­dați o dietă sau un reme­diu pentru scăderea nivelului acidului uric. Vă mulțumesc!
CRISTINA N.

"Cum pot scăpa de nodulii de pe tiroidă?"

Am 67 de ani și anul trecut am fost diag­nosticată cu noduli pe tiroidă. Am primit trata­ment cu Euthyrox. Am urmat și un tratament cu ceaiuri pentru noduli, dar nu am reușit să mă vin­dec. Viața mea s-a schimbat în rău, am amețeli, obo­sesc, insomnie, trans­pir excesiv, am dureri articu­lare. Vă rog să mă ajutați și pe mine să scap de nodu­­li cu tratamente naturiste, pentru că pe cele alopate nu le mai pot suporta. Cu mul­țumiri,
GEORGETA - jud. Botoșani

"Tata plânge de durere din cauza hemoroizilor"

Tatăl meu, în vârstă de 61 de ani, se confruntă cu o pro­blemă foarte supărătoare: are he­mo­­roizi. Din cauza lor nu poate să stea jos, iar când "iese afară", plânge de durere. Medicul la care a fost i-a recomandat niște pastile, pe care trebuia să le ia 5 zile, și o cremă, dar n-au avut niciun efect. Clinicile proctologice au trata­mente foarte scum­­pe, de aceea vă rog să-mi reco­mandați un tra­tament naturist. Cu mulțumiri,
D. G.
(Adresați-vă d-lui fitoterapeut Gheorghe Motorca din Oradea, tel. 0723.652.526.)


"Am acnee și fața mea e roșie"

Dragi cititori, am 21 de ani și sunt studentă. De la vârsta de 16 ani mă chinui cu o acnee de care am încercat să scap cu pastile, creme și so­luții prescrise de der­matolog (Brevoxyl, antibio­tice...). Situația nu s-a ameliorat deloc. Culoarea feței mele este tot timpul roșie, încât am ajuns să folosesc "tone" de machiaj pentru a arăta cât de cât normal. Știu că nu e bine, că trebuie să las pielea să respire, dar arăt oribil fără machiaj, nici nu mă pot privi în oglindă. Dacă știe cineva o metodă prin care să mă vindec de acneea și de roșeața asta, i-aș fi veșnic recunos­că­toare. Cu mulțumiri,
ROXANA - Cluj

"Caut tratament naturist pentru astm bronșic alergic"

Vă scriu în numele prietenei mele care suferă de astm bronșic alergic de aproape 10 ani. A făcut tratament medica­mentos cu Seretide și Singulair. O puteți ajuta cu un tratament pe bază de plante în vede­rea remedierii acestei boli? Vă mulțumesc!
ALISA T.

"Mi s-a îngroșat vocea după o viroză puternică"

O viroză foarte puternică, cu care m-am lup­tat toată iarna trecută, mi-a afectat corzile vo­cale. Acum am vocea foarte groasă, exact ca a unui băr­bat. Vă rog să mă ajutați să găsesc un tratament naturist sau să-mi recomandați un medic bun. Toți cunoscuții râd de mine, încât mi-e teamă să mai deschid gura să spun ceva. Men­ționez că am 27 de ani. Vă mulțumesc!
ANDREEA - București

"Medicii spun că sufăr de tetanie, dar mi se face foarte rău de câte ori mă supăr"

Dragi cititori, am 42 de ani, și de zece ani umblu de la un medic la altul, dar niciunul nu-mi pune un diagnostic clar. Spun că am lipsă de calciu sau tetanie. Fac lunar calciu intravenos sau intramuscular, iau pastile de cal­ciu și mag­neziu, dar dacă am o supă­rare, a doua zi mi se face rău și nu mai sunt bună de nimic. Și episoa­dele se în­tâmplă din ce în ce mai des. De fiecare dată cred că nu mai scap cu viață. E groaznic. Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați. Măcar dați-mi un sfat la cine să merg. Mulțumesc.
DORINA C.

"Am pierderi de fluid seminal, zi și noapte"

Vă felicit pentru revista dvs. și vă rog să mă ajutați, publicând un apel către cititori. Poate se va găsi cineva care a fost în aceeași situație și îmi poate da un sfat. De câțiva ani am pier­deri uretrale de fluid se­mi­nal (spermă), atât ziua, cât și noaptea. Am făcut nu­me­roase investigații medicale, dar nu a fost identificată nicio infec­ție. Efectele sunt atrofierea masei musculare, epui­zare, depri­mare, îm­bătrânire prematură. Medicii mi-au spus că sindromul poartă numele de spermatoree, dar mi-au dat nicio soluție de vindecare. S-a vindecat cineva de această boală? Cum? Vă mul­țumesc anticipat pentru orice sfat!
ALEX - București

"Caut tratament pentru tenosinovită"

Am fost diagnosticat cu teno­sino­vită la arătătorul mâinii drepte. Am urmat un trata­ment cu medica­mente, am făcut fizioterapie cu ultrasunete, dar rezultatul este zero. Dacă știe cineva vreun tratament efi­cient, îl rog să mi-l comunice în paginile revistei. Vă mulțumesc din suflet.
VLAD F. - Iași