"Sufăr de spondilită anchilozantă"

Cititor Formula AS
"Există vreun leac pentru sindromul picioarelor neliniștite?"

Dragi cititori, am 52 de ani și sufăr de sindromul picioarelor ne­li­niș­tite. Primele simptome le-am avut din tinerețe, dar erau spo­radice. Cu înaintarea în vârstă, s-au accentuat, acum se manifestă în fiecare seară: neliniște în picioare și câteo­dată și în mâini, fiind obligat să le mișc sau să umblu ca să-mi treacă pe mo­ment. Ape­lez la anxiolitice din ce în ce mai mult și mi-e teamă că voi ajunge să fiu depen­dent de ele. Nu am găsit niciun medic psihiatru sau neurolog să-mi prescrie un tratament eficient, de aceea îi rog pe cititorii care s-au confruntat cu acest sindrom și s-au vindecat să-mi dea și mie un sfat. Cu mulțumiri,
VALENTIN R. - București

"Soția mea nu se simte bine după histerectomie"

Vă scriu cu speranța că se va găsi un trata­ment și pentru vindecarea soției mele. În urma unor hemoragii abundente cauzate de un uter fibromatos, i s-a făcut histerectomie totală, pro­vocându-i astfel menopauză chirurgicală (are doar 46 de ani). După operație au început proble­mele: de la bufeuri la dureri puternice de articu­lații, greutate în genunchi, amorțeli continue ale mâi­nilor, degetelor, putere slăbită, având teama de a se culca, căci își revine foarte greu la trezire. Pro­babil s-a produs un dezechilibru hor­mo­nal pe care nu știm cum să-l reglăm. Apelez la dvs. de­oarece cred sincer că numai un tratament natu­rist o va însănătoși pe soția mea. Vă mulțumesc și vă urez multă sănătate și putere. Cu respect,
ȘERBAN - Craiova

"Sufăr de spondilită anchilozantă"

Apelez cu încredere și speranță la sfatul spe­cialiștilor dvs., într-o problemă de sănătate. Am 41 de ani și am fost diagnosticat cu spondilită an­chilopoietică (spon­dilită anchilo­zan­tă) acum trei ani. Din această cauză nu mai pot munci, și am doi copii de crescut. Am în­cer­cat mai multe tratamente, însă fără re­zul­­tat. Aș dori să-mi reco­mandați un tra­tament care măcar să-mi amelio­reze suferința. Vă mulțu­mesc!
DANIEL - jud. Brăila

"Am primit diagnosticul neurovasculită, tromboflebită profundă"

Dragă redacție, am 51 de ani și acum patru luni am primit diagnosticul de neurovasculită, tromboflebită pro­fundă. Boala se manifestă prin apariția unor umflături și roșeți în zona capului, palme­lor și a încheieturilor. Pe timpul internării am făcut tratament injectabil cu Fraxiparină (conco­mitent cu Detralex și Trombostop) și sta­rea sănătății mele s-a ameliorat. Dar la scurt timp de la externare, umflăturile în zona palmelor au revenit. Vă rog să-mi recomandați un trata­ment naturist pentru ameliorarea acestei boli. Vă mul­țumesc!
MIHAELA E. - Galați

"Îmi cade părul după ce am ținut o cură de slăbire"

În urmă cu un an, am ținut o cură de slăbire cu niște pastile. La scurtă vreme, am observat că părul mi se ră­rește, iar de fiecare dată când mă spăl pe cap, rămân multe fire în cadă. Menționez că părul nu îmi cade în smocuri, să rămână porțiuni goale! Dacă cineva a mai trecut prin așa ceva sau știe vreun tra­tament, îl rog mult să mă ajute. Am încer­cat o mulțime de șam­poane care promit ma­rea cu sarea, dar fără niciun rezultat! Vă mulțumesc!
CAMELIA - Brașov

"De când am născut, am doar scaune cu sânge"

Am născut în decembrie și de atunci am scaune rare și dure­roase, doar cu sânge, din cauza hemoroizilor și a fisu­rilor anale. Am folosit supozitoare Carpicon, dar degeaba. Acum beau apă de tărâțe și iau și argilă, dar nu se vede vreo ameliorare. Ce să fac? Să țin și regim alimentar? Ce să mănânc și ce nu? Vă rog din suflet să mă ajutați. Cu mulțumiri,
SIMONA R. - Tulcea

"Se poate resorbi un polip cervical?"

Dragă redacție, am 36 de ani și încerc să ră­mân însărcinată, însă fără succes. Medicii mi-au descoperit un polip cervical și trompele înfun­date. Mi s-a spus că polipul tre­buie cauterizat, dar vreau să știu dacă există vreun tratament naturist pentru resorbirea lui, nu vreau operație. Vă mulțumesc fru­mos!
JULIA - Ploiești

"Am un zgomot în cap care-mi afectează auzul"

Numele meu este Geta, am 63 de ani și sunt din Suceava. De mai bine de 3 luni mi s-a de­clanșat un zgomot puternic în cap, care migrează în fiecare zi de la o ureche la cea­laltă. Acest zgomot, care une­ori se mută în centrul capului, se suprapune cu acufenele pe care le am de aproximativ 29 de ani. În copilărie făceam des otită, timp de 7 ani am făcut crize de vertij, pentru care am fost diag­nosticată cu sindrom vertiginos vestibular combinat cu sindrom Meniere, apoi timp de 21 de ani nu am mai făcut crize, aveam însă un tinitus în urechea dreap­tă cu care mă obișnuisem, dar pentru care niciun medic nu mi-a recomandat să fac vreun tra­tament. În 2017, pe fondul unor probleme familiale (soțul meu a decedat) crizele vertigi­noa­se au revenit sporadic, tre­ceau după 3-4 ore de stat în po­ziție orizontală și cu ochii în­chiși. Din 1 martie s-a declanșat acest zgomot în cap, peste tini­tus, care este mai intens și se mută de la o ureche la cealaltă.
Am consultat cinci medici ORL și doi medici neurologi, am făcut eco Doppler pe caro­tide, RMN pe creier, radiografie cervicală și toa­te sunt în limite normale. Am făcut două fe­luri de tratament și în prezent fac tratament cu Be­­taserc, Milgamma N, Tanakan. De câteva săptă­mâni am aparate auditive bilateral, încercând să mă obișnuiesc cu ele, dar sunetul nu este clar și inteligibil la tv, radio sau telefon și cred că acest zgomot din cap este problema (zgomotele exte­rioare se aud clar și tare).
Vă rog din suflet, există vreun tratament pen­tru acest zgomot? Niciun medic nu mi-a dat un răspuns la această întrebare. Dacă nu ar fi acest zgomot în cap, care mi-a deteriorat dramatic auzul, aș putea auzi ca înainte și cred că nu ar fi fost necesară protezarea auditivă. Îl rog în mod special pe d-nul dr. Mircea Peia să-mi răspundă. Am mari speranțe de la domnia sa. Cu mulțu­miri,
GETA Ș.

"Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă"

Vă scriu cu rugămintea de a mă ajuta să găsesc o alinare pentru suferința surorii mele. Acum câteva luni i s-a pus un stimulator cardiac. Din punct de vedere cardiac, totul este bine, dar în urma operației a rămas cu o cicatrice cheloidă foarte dureroasă (diagnosticul pus de dermato­log: ci­catrice cheloidă postoperatorie). I s-au prescris tot felul de unguente și pastile, dar aces­tea nu pot înlătura du­rerea. Dermatologul ne-a spus că e posibil ca în timpul operației să fi fost lezat un nerv. Dacă cineva a trecut printr-o ase­menea suferință și a scăpat de dureri, îl rog să-mi răspundă în paginile revistei. Cu mul­țumiri,
CRISTI R. - București

"Caut o soluție pentru o infecție cu citrobacter la plămâni"

La nașterea celui de-al doilea copil, în ma­ternitate, fiica mea s-a ales cu o infecție la plă­mâni, cu o tulpină de citrobacter. De atunci a fost de mai multe ori internată, a făcut mai multe serii de tratamente, dar nimic nu a ajutat-o. Dacă o puteți ajuta cu un sfat, un tratament naturist, vă voi fi recunoscătoare.
MARIA T.
(Luați legătura cu dr. Lucica Sima de la ROMVAC - tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09. Avem multe scrisori de recomandare pentru tratamentele de acolo.)


"Sufăr de ulcer varicos"

Sunt un cititor fidel al revistei și vă rog mult dacă puteți să-mi in­dicați un tra­tament naturist pentru vindecarea ulcerului vari­cos, de care sufăr de cinci ani. Vă mulțu­mesc!
DUMITRACHE S.

"Copilul meu nu vrea să renunțe la suzetă"

Poate să mă sfătuiască cineva cum să conving un băiețel de aproa­pe 3 ani să re­nun­țe la suzetă? Am primit o mulțime de sfaturi de la ma­mele din familie, de la colege... Nimic nu a funcționat. Vă mul­țu­mesc și aștept un sfat.
ROXANA - Craiova