Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Nu doresc decât să scap de iad"

Bună ziua,
Mă numesc Toncea Florina, am 21 de ani și po­vestea mea este plină de greutăți. Sunt bolnavă de schi­zofrenie paranoidă. S-a declanșat pe când eram în clasa a VI-a și n-am mai putut să învăț. Am o pen­sie de handicap de gradul II. Stau cu mama, la fel de bolnavă, și cu bunicul, care mereu face scan­dal. Vine acasă beat, cu chef de ceartă. Stăm într-un apartament, dacă se poate numi așa, care este in­fect. Nu are nicio utilitate, nu avem apă, baie, a­vem igrasie iar lumina este improvizată. Nu doresc decât să scap din iadul de acolo. Să am un loc curat, să am liniște, să pot să dorm noaptea fără să mai plâng. Știu că voi, oameni cu suflet bun, veți auzi strigătul meu de durere și disperare.
Vă rog să mă ajutați cu ce puteți și cu ce doriți. Cu banii pe handicap aș putea să plătesc o cameră cu chirie. Vă mulțumesc!
TONCEA FLORINA-MĂLINA - str. Mihai Viteazu, bl. 11B, sc. A, ap. 4, parter, Zimnicea, jud. Teleorman, cod 145400

"Sunt bolnavă și am un ajutor social de 142 lei"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Rusu Aneta, am vârsta de 69 de ani și sunt bolnavă. Îndrăznesc și eu să vă scriu aceste rânduri, cu speranța în suflet că vor fi parcurse de cititorii revistei, deoarece am mare nevoie de ajutorul dvs. și-al lor. Sunt o femeie singură și bol­na­vă. Am un ajutor social de 142 lei. Sufăr de astm bron­șic și insuficiență cardiacă. Folosesc două me­dicamente scumpe (Corlentor și Seretide Diskus) pe care nu le pot cumpăra cu banii lunari.
Vă rog frumos publicați-mi această scrisoare, poate există cineva care să-mi întindă o mână de ajutor. Nu am cont în bancă, dacă cineva dorește să mă ajute, să trimită pe adresa de mai jos
RUSU ANETA - sat Chiril, com. Crucea, jud. Suceava, cod 727151

"Sunt o mamă singură, cu patru copii minori"

Mă numesc Măricuț Camelia, provin dintr-o fa­milie necăjită și am doi copii bolnavi, cu vârste cu­prinse între 6 și 8 ani. Fata, Măricuț Ionuța Ca­melia suferă de următoarele boli: hemipareză stân­gă cu tulburări trofice, AVC ischemic, intelect li­minar IQ-85, tulburări emoționale, dislalie, tul­bu­rări de manipulare și coordonare bimanuală, mal­for­mație vasculară cerebrală centrală la nivelul nucleilor bazali drepți, defect septal atrial. Necesită supraveghere permanentă. Băiatul suferă de stare post arsură de gradul 3 a șoldului și a membrului in­ferior. Am apelat la dvs. cu speranța că voi fi ajutată, pentru a le fi un pic mai bine copiilor mei. Sunt o mamă singură, cu 4 copii minori. Trăim doar din alocație și nu avem niciun sprijin din partea ni­mănui. Trebuie să ajung cu copiii la spital la Bucu­rești și la Cluj, dar nu am posibilitatea financiară pentru a mă deplasa.
Vă mulțumesc tu­tu­ror celor care mă puteți ajuta. Nu­­mărul de tele­fon la care mă puteți con­tacta este 0759/47.19.57. Nu­mă­rul de cont în care puteți să îmi depuneți bani este: RO41RNCB 0283162931970001, cont deschis la Banca Co­mercială Română, Sucursala Rodna, pe numele Măricuț Ionuța Camelia Elena.
MĂRICUȚ CAMELIA - comuna Rodna, str. Tudor Vladimirescu, nr. 1233, jud. Bistrița-Năsăud

"Risc să mor de foame"

Stimată redacție "Formula AS",
Numele meu este Lizeta Dumitrescu și sunt din orașul Plopeni, jud. Prahova. Vin cu rugămintea de a mă ajuta și pe mine dacă puteți. Am lucrat ca ges­tionar la o editură de presă din Ploiești (Editura "Pra­hova"), 12 ani la rând, și niciodată nu am avut lipsuri în gestiune. În octombrie 2018, au luat decizia să închidă cele două chioșcuri din Plopeni și m-au mutat la Ploiești. Dar din aprilie, după plata avansului, nu ne-a mai dat niciun salariu până în ziua de azi. De atunci stau fără bani, nemaiputând să-mi achit facturile curente la apă, gaze, gunoi, cablu, lumină. Am fost la un pas să-mi taie lumina și gazele. Am avut noroc că am găsit să mă îm­pru­mut la cineva cu suma de 500 lei, pentru a-mi achi­ta facturile. Dar sunt datoare vândută. Nu am pe nimeni să mă ajute; nu am părinți. De la 14 ani, mă întrețin singură, nu am copii, nu sunt căsătorită. Câ­teva zile am mâncat turte din făină cu apă. Am fă­cut, bineînțeles, sesizare la I.T.M. Prahova și acum aștept rezultatul. În 15 iulie 2014, am avut și o operație complicată efectuată la Spitalul Militar din București. M-am operat de o tumoră abdo­mi­nală de 11,5 kg, operație foarte grea.
Între timp, m-au dat în șomaj. Așa au făcut cu toți angajații, ei au băgat firma în insolvență, dar nu ne-au anunțat.
Vin cu o mare rugăminte, dacă mă puteți ajuta și pe mine cu mâncare, cu bani, cu orice se poate. Între timp datoriile mele au ajuns la 1300 lei, facturi și alte restanțe. Dar cea mai fericită aș fi dacă cineva ar putea să-mi ofere un loc de muncă stabil. Îmi mai trebuie cam 6 ani, ca să pot ieși la pensie de vechime. Am 50 de ani. Aș fi dispusă să stau să lucrez în altă parte, dacă mi s-ar oferi ca­zare. Pot să fac treburi casnice - spălat vase, cu­ră­țenie. Pot fi și vânzător într-un chioș mic, gestiune singură. Aici, în oraș, nu am găsit nimic. La 50 de ani, nu prea mai găsesc de muncă ușor. Risc să mor de foame. Vă mulțumesc pentru înțelegere!
(Vă trimit o copie după scrisoarea medicală de la operația de tumoră abdominală gigant.)
DUMITRESCU LIZETA-ELENA - str. Păcii nr. 4, bl. 58, ap. 2, Plopeni, jud. Prahova, cod 105509, tel. 0735/79.82.97.