În formă, la 50 de ani

Redactia
Multe dintre dragele și stima­tele cititoare ale revistei ne reproșează în scrisori că ne ocupăm cu prioritate de tinere, uitând că și după 50 de ani femeile au dreptul la eleganță și frumusețe. Total de acord!

De altfel, multe dintre rețetele natu­ris­te publicate în revistă, precum și programele de întreținere a tenului sau rețetele de slăbit nu aveau fron­tie­re de vârstă. Asta nu înseamnă că nu putem oferi soluții adresate în mod special doamnelor de peste 50 de ani.

Pentru piele

Hidratare puternică, atât inter­nă, cât și externă.
Iată regula de aur pentru femeile de peste 50 de ani. Beți minimum 2 l de apă sau ceai pe zi, folosiți creme bogate în vitamina E (vi le puteți pre­para singure, adăugând în crema dvs. obișnuită 2-3 picături de vitamina E uleioasă, exis­tentă în far­macii). Prin­ci­piul e vala­bil și pentru pie­lea între­gului corp: a­le­geți cre­mele și loțiu­nile hidratan­te, care trebuie aplicate ori de câte ori faceți baie sau duș.
Pentru că pielea de­vine cu timpul subțire și rigidă, are nevoie obli­gato­riu de cre­me protectoare pe timp de primăvară și vară, cu ecran îm­potriva razelor ultraviolete.
Seara, la culcare, nu uitați să vă un­geți pe față cu o cremă mai grasă și cu alta specială pentru zona din jurul ochilor.
Pentru vitalizarea țesutului feței: nu uitați celebra rețetă care constă în spălatul pe fața bine curățită înainte, cu apă fierbinte apoi rece, de 25-30 de ori alternativ. Efectele se pot constata deja după 2-3 săptămâni.
Autopălmuirea în fața oglin­zii, de cel puțin 50 de ori, în fiecare di­mineață și seară, e un chin supor­ta­bil, care antrenează mușchii obra­zu­lui.

Pentru păr

Părul cărunt este cel mai adesea uscat. De aceea se recomandă ca o dată pe săptămână să practicați o împachetare fierbinte cu untdelemn de măsline. Se unge bine tot părul, se pune pe cap o cască de baie sau o pungă de plastic, iar deasupra un pro­sop înmuiat în apă fierbinte, care se schimbă ori de câte ori se răcește. Se lasă pe cap 15 minute, după care pă­rul se spală cu șampon. Nu uitați, în ultima apă de limpezit adăugați o lin­guriță cu oțet de mere!

Contra petelor de bătrânețe

Se spune că ametistul (piatră se­mi­prețioasă) scoate de pe față și mâini inesteticele pete de bătrânețe. Mai întâi, piatra se unge cu salivă, apoi se freacă petele în reprize de 3-5 minute, dimineața și seara. Efect pozitiv au și unele alifii speciale, care se prepară în farmacii.

Sfaturi pentru machiaj

Buzele: pentru că după 50 de ani zona bu­zelor începe să se ri­deze mă­runt, rujul tre­buie apli­cat cu oa­recare precau­ții. Astfel: un­ge­ți-le la început cu fond de ten, aplicați un strat de pu­dră, trageți conturul cu un cre­ion special și abia după aceea aplicați stratul de ruj.
După vârsta de 50 de ani feriți-vă de rujul colorat în roșu aprins, mov ori maro. Preferați culorile delicate, în nuanțe calde de roz închis și corai.
Ochii: și fardul ochilor trebuie să fie decent. Evitați culorile țipătoare: albastru, verde, auriu și argintiu, în favoarea nuanțelor de bej și maro. Re­nunțați și la eye-liner, preferând dermatograful aplicat în linii subțiri și rimelul, dar dat cu multă economie.
Succes!