"Caut tratament pentru supurație cronică pulmonară"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru GHEORGHE T., F. AS nr. 1037)

Fiindcă am avut un caz asemănător în familie, vin­decat printr-o cură naturistă, mă grăbesc să răspund d-lui Gheorghe, în speranța că îi va fi de folos.
* Cură cu ustu­roi (apă usturoiată): 80 căței de usturoi pisați se pun în 200 ml apă clocotită, într-un vas emailat bine acoperit. După un minut se ia de pe foc, se lasă acoperit să se ră­cească. Toată canti­tatea se bea în cursul unei zile, câte o linguriță din timp în timp. Se face o cură de 20 de zile. După o pauză de 10 zile se poate relua.
* Busuioc - se beau trei căni pe zi de infuzie cu o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită (pentru combaterea infecției).
* Po­rum­bar - infuzie cu o linguriță de flori la o cană de apă clo­cotită. Variantă: decoct de fructe de porumbar - o linguriță de fructe la 250 ml apă rece, după care se fierbe 20 minute. Se beau 2-3 căni pe zi (pentru combaterea tusei).
* Podbal - infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă. Terci din frunze proaspete, spălate, pus pe piept circa 30 de minute (ajută în orice boală de plămâni, inclusiv cancer pulmonar).
* Tănăneasă - din rădăcină se prepară ceai, care se va bea înghițitură cu înghițitură, 2-4 cești pe zi. * Frunze proaspete de tătăneasă se zdro­besc pe un fund de lemn cu un sucitor de tăieței, apoi se pun pe locurile afectate și se leagă. * Vin de tătă­neasă - 2-5 rădă­cini proaspete și spălate se vor tăia fin și se vor lăsa 5-6 săptămâni într-un litru de vin alb natural. Este exce­lent în bolile de plămâni.
* Ceapă - 40 căpățâni de arpa­gic se opăresc cu apă fiartă (cât să le acopere). Se lasă la răcit cu capac, se scurge apa și se acoperă arpa­gi­cul cu 1/2 l ulei de măsline. Se freacă până se ob­ține un piu­re, din care se ia câte o linguriță dimineața și una sea­ra, înainte de masă (pentru com­ba­terea infecției). Va­ri­an­tă: se bea zilnic suc crud de ceapă (minimum 200 g).
* Ulei de porumb presat la rece - câte o lingură, de trei ori pe zi.
* Lăptișor de matcă - 50-100 mg zil­nic, timp de 40 de zile, sub formă de dra­jeuri. Se țin sub limbă până la di­zol­vare.
* Propolis - se iau 40 pică­turi în­tr-un pahar cu lapte cald, de trei ori pe zi cu o oră înaintea meselor. Tra­ta­men­tul se face până la vindecare.
* Gim­­nastică respiratorie (pentru plă­mâni) - într-un borcan de 10 litri se pune apă și se in­tro­duce un tub de cauciuc sau plastic care nu trebuie să ajungă până la fun­dul vasului. Se inspiră fără tub, trăgând aer în piept, apoi se expiră prin tub, nu­mă­rând bulele care se formează. Acest exer­cițiu se execută dimineața și seara, timp de 10 minute, în camera bi­ne aeri­si­tă. Apa trebuie să fie împros­pă­ta­tă la fiecare exer­cițiu.
* Masaj - zilnic se face masajul pul­­pei dege­telor mari (pentru ambii plămâni), mai ales în cri­ze.
RODICA I. - jud. Vâlcea

"Caut un tratament naturist pentru otomicoză"
(Răspuns pentru VASILE - Bacău, F. AS nr. 1064)


1. Și eu am suferit mulți ani de o ciupercă în ambele urechi, cu mâncărimi îngrozitoare. Mai târziu mi-a apă­rut la coate și la genunchi. Am fost la mulți doctori, dar tratamentele medicamentoase (cu Nidoflor și Clotri­ma­zol) au rămas fără rezultat. Dumnezeu m-a îndemnat să fac următorul lucru: am pisat o aspirină, peste care am pus puțină apă, apoi am pus amestecul într-o sticluță și, după ce l-am agitat foarte bine, mi-am pus picături în urechi. Într-o săptămână m-am vindecat.
MARIA - București

2. Vă prezint o rețetă pentru ciuperci în urechi și pen­tru alte afecțiuni ale urechii. Ingrediente: 10 ml tinc­tură de propolis 30% (de la Apicola), 2 fiole (1 ml) vita­mina E, 4 capsule vitamina F, Boramid. Se amestecă toate într-o sticluță de medicamente (de culoare închisă). Înainte de folosire, se aduce la tempera­tura corpului și se agită foar­te bine. Se pot pune 4-6 picături în ureche, cu pipeta sau pe un tampon din tifon. Acestea se aplică di­mineața și seara. Tam­ponul se lasă peste noapte (aten­­ție, pătează!). Imediat va dispărea mâncărimea. În cazul în care aceas­ta persistă, în com­poziție se mai adaugă 2-4 capsule de vita­mina F. În 14 zile, dispare orice ciupercă. În boli mai gra­ve sau vechi, trata­mentul poate fi conti­nuat o perioadă mai lungă. Atenție însă la temperatura prepara­tului (nu se aplică rece!) și să fie bine agitat.
EUGEN G. - Alba-Iulia

"La doar 23 de ani, am monturi dureroase"
(Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1318)


Într-un ziar mai vechi (nu "Formula AS"), o doamnă din Constanța dădea un remediu pentru vindecarea monturilor și a "ciocurilor de papagal". Rețeta este sim­plă: este nevoie de un borcan mic de iaurt și o căpățână de usturoi. Se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat și se unge locul respectiv în fiecare seară, timp de 10-20 de zile. Se badi­jonează locul afectat cu o fașă și se ține astfel până a doua zi. Dimineața, locul afectat se spală cu apă călduță.
OLGA M. - Suceava

"Fiica mea e disperată: îi cade părul foarte tare"
(Răspuns pentru MONIKA - Germania, F. AS nr. 1340)


Un coleg de serviciu s-a con­fruntat acum trei-patru ani cu o problemă asemănătoare. Cineva l-a sfătuit să-și aplice următorul tratament: se tampo­nează locul afectat cu alcool iodat, apoi se face un mujdei de usturoi care se aplică pe această zonă. Înainte de culcare, se va spăla pe cap. Tra­tamentul l-a aplicat zilnic, timp de aproximativ șase luni. Părul a început să crească din nou, des și să­nătos.
OLGA M. - Suceava

"Am o infecție cu Candida pe tractul digestiv"
(Răspuns pentru CAMELIA - Zalău, F. AS nr. 1354)


Anul trecut am avut și eu aceeași ciu­per­că pe limbă și pe tubul digestiv. Am tra­tat-o cu Pimafucin - soluție 1 ml (aplicată pe lim­bă) din trei în trei ore și Stamicin - 3-4 pas­tile/zi (se sug). În intervalul celor trei ore, nu trebuie să mâncați nimic. După fie­care masă, vă spălați bine pe dinți și vă clătiți gura cu ceai de mușețel concentrat, amestecat cu o linguriță de bicarbonat. Este interzis consumul lactatelor. Vă do­resc sănătate.
NICOLETA - Pitești

"Mama a fost diagnosticată cu tumoră rino-faringiană"
(Răspuns pentru GINA S. - București, F. AS nr. 1369)


1. Soțul meu a avut o tumoră la piept, dar s-a vindecat cu un tratament natu­rist, pe care îl prezint mai jos:
* Ceai de spânz (din 7 lingurițe de ră­dăcină de spânz pisată la 1 1/4 litri de apă) - se bea în prima zi câte o linguriță dimineața, una la prânz și una seara. A doua zi: două lingurițe dimineața, două la prânz și două seara. Și tot așa până se ajunge la 30 de lingurițe dimineața, 30 la prânz și 30 seara. În total, i-am făcut soțului meu două doze și jumătate de ceai de spânz (după rețeta prezentată în "Formula AS").
* Concomi­tent cu acest ceai, se va ține o cură de crudități: 1/2 kg sfe­clă roșie, 1/2 kg țelină, 1/2 kg morcovi, 1/2 kg ridichi și 2-3 rădăcini de hrean se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Se stropesc cu oțet de mere, cu puțin ulei și se pune puțină sare (după gust). Se consumă în fiecare zi la felul doi.
* Soțului meu i-am dat în fiecare zi salată de citrice. Se iau 1/2 kg lămâi, 1/2 kg portocale, 1/2 kg banane, 1/2 kg grepfruit și se curăță de coajă în așa fel încât să rămână pe fruct jumătate din aceasta. Se taie cubulețe, se amestecă cu miere de albine și se con­su­mă câte trei linguri zilnic.
* Zilnic se vor consuma cât mai multe sala­te de cru­dități: spanac, salată, ridichi, cea­pă, roșii, castra­veți.
* Recomand, de aseme­nea, să con­su­me zilnic lămâie și cătină, care conțin multă vitamina C și îndepărtează toxinele.
* Se vor bea zilnic 3 căni cu ceai pre­parat din: coada-calului, ră­chitan, bu­su­ioc, cim­bru, puțină floare de tei cu mentă, în­dul­cit cu miere de albine și lămâie. Iar dacă poate, să bea ceai de pelin, acesta este și mai bun: ceaiurile amare curăță organismul de to­xine. Dacă nu poate să bea ceai de pelin, este bine să-i puneți comprese cu ceai de pelin pe cap.
* Se va ține o cură de grâu încolțit, cu miere de albine.
* Se vor evita în alimentație zahărul, car­nea (în spe­cial cea de porc), alcoolul, cafeaua, mar­garina, oțetul ali­men­tar. (Zahărul se va în­locui cu miere de albine, iar oțe­tul alimen­tar cu oțet de mere și miere de albine.) Se vor con­suma cât mai multă ceapă și usturoi crude.
Toate acestea, împreună cu o gândire pozitivă și cu au­tosugestie ("am o imunitate perfectă, care mă ajută să în­de­părtez toxinele din organism și să mă vindec" - această frază se spune de zece ori pe zi, mai ales seara, la culcare), cu rugăciuni către Maica Domnului și Iisus Chris­tos pentru vindecare, cu milostenii, citirea Aca­tis­tu­­lui Maicii Domnului, l-au ajutat pe soțul meu să se vin­dece, ceea ce-i doresc și mamei d-nei Gina.
I.E. - Iași

2. O singură plantă face adevărate minuni în astfel de tumori: drăgaica (sânzienele). Planta proas­pătă și mărunțită se opă­rește (la o cană de 250 ml se pune o linguriță cu vârf de plantă). Zilnic se clătește gura și se face gargară (cât se poate de adânc), după care ceaiul este scuipat. În cursul unei zile trebuie folosite cel puțin opt căni (aproximativ doi litri) de ceai. Din două în două gargare se poate bea câte o linguriță de ceai. Vindecarea este ga­rantată! După ce dis­pare complet tumora, se va consuma timp de câte­va luni ceai depurativ (cu efect de împiedicare a formării can­ce­rului). Rețeta: 300 g filimică, 100 g coada-șori­ce­lului, 100 g urzică. Din acest ceai se bea câte o înghiți­tură la fie­care 20 de minute.
DOINA C. - Râmnicu-Vâlcea