"Am un soț aparte. Acum are cancer. Aș vrea să-i întorc bunătatea"

Redactia
Stimată redacție,

Mă numesc Berechet Elena și sunt o fidelă cititoare a revistei "Formula AS". M-am hotărât să vă cer și eu ajutorul, având o mare nenorocire în fa­milie, pe care nu o pot depăși singură. Soțul meu, în vârstă de 59 de ani, este foarte bolnav. În luna martie, în urma unor investigații medicale făcute la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București i-a fost descoperit cancer pul­mo­nar. Ves­tea a venit ca un trăsnet pe sufletele noas­tre, fiind tratat până atunci de cu totul alte afec­țiuni. Suntem singuri și fără posibilități mate­riale în lupta cu această boală nemiloasă. Dum­ne­zeu nu ne-a dat copii. Nu avem nici rude apropiate care ne-ar putea ajuta. Eu am o pensie de 640 lei, iar el este în con­cediu medical, care de trei luni de zile nu i-a fost plătit de firma unde a lucrat, pe motiv că nu au bani. Îmi asum toată răspunderea când vă scriu, societatea unde a lucrat până în ziua când i-a fost descoperită această boală incurabilă este Solution Construct 550 SRL Zimnicea. Am făcut datorii mari și nu ne mai putem descurca. Am plătit analize (to­mografii, pe care le anexez), am făcut drumuri la spitale. În prezent face citostatice, pe care le su­portă greu. Plătesc mașina până la Spi­talul de on­cologie Alexandria. Aș vrea să-i ușurez suferința, având nevoie și de un regim de viață dietetic, de un aparat de ventilație mecanică (se închi­ria­ză, dar nu am posibilități finan­ciare). Am avut o căsnicie aparte. A fost și un părinte bun și pen­tru nepoții mei, aflați încă în școală, copiii frate­lui meu, vic­tima unui accident rutier. Acum suntem singuri, fără niciun aju­tor. Nu ne-a rămas decât credința că Dum­­nezeu, prin dvs., doamnă directoare Sânziana Pop, va face o minune și în viețile noastre.
Vă rog să publicați și această scrisoare! Apelez și la sufletele cititorilor revistei care au trecut prin suferințe de tot felul și știu ce înseamnă aceste momente grele, sau la cei care vor să facă un bine în fața lui Dumnezeu. Ajutați-ne, dragi cititori, și pe noi, cât de puțin!
Am deschis un cont în lei la CEC Bank, Agenția Zimnicea, pe numele BERECHET ELENA, RO12CECETR0708RON0610193.
Vă mulțumesc din suflet!
Anexez copii B.I., acte medicale, cupon de pensie al meu, adeverință de angajat a soțului, adeverință de la ANAF Zimnicea.
BERECHET ELENA - str. Mihai Viteazu, bl. 11B, sc. B, ap. 1, Zimnicea, jud. Teleorman

"Sunt operată de cancer uterin și tumoră la colon"

Stimată doamnă director,
Săptămână de săptămână am răsfoit revista "Formula AS" să-mi văd și eu scrisoarea publicată, să-mi surâdă și mie o rază de speranță, o mică bucurie de la viața grea și chinuită pe care o duc. Nu am avut noroc în viață, nu am câștigat nimic, numai necazurile s-au ținut lanț de mine.
Nu am pe nimeni - părinții mi-au murit în puterea vârstei, la fel și soțul - copii nu mi-a dat bunul Dumnezeu. Am rămas singură, chinuită de bolile blestemate ce s-au năpustit asupra trupului meu firav.
Sunt operată de cancer uterin și de tumoră pe colon, fiind cu anus contra naturii. Vezica urinară îmi este afectată din cauza celor două operații nu pot ține urina nici 5 minute. Sunt nevoită să schimb zilnic câte 2-3 pamperși, plus medi­ca­mentele care costă mult. Nu doresc nimănui să fie în situația mea. Îmi este rușine să mă de­plasez chiar și la ma­ga­zinul sătesc, pentru a cum­­păra o pâine, din cauza situației în care mă aflu, cu pamperșii și pun­gile colectoare pe mine. Am ajuns să-mi fie silă de propriul meu corp. Aș dori să fiu sănătoasă, să mănânc o felie de pâine cu cea­pă și să beau un pahar de apă în loc de atâtea medi­camente. Banii din pensie nu-mi ajung pentru toate cheltuielile cauzate de boală. De aceea am apelat la revista dvs., ca în limita fondurilor co­lec­tate prin bunăvoința oamenilor, să fiu și eu ajutată financiar, pentru a-mi cumpăra măcar pamperșii necesari.
Sper ca speranța mea să nu moară defintiv. Cu respect,
IONIȚĂ MARIA - satul Coșoaia, jud. Teleorman, cod 145301

"Sunt un om amărât, cu o pensie de 640 lei"

Stimată doamnă director,
Numele meu este RUSEI GRIGORE, sunt din județul Arad, am 82 de ani, sunt un amărât de om cu o pensie de 640 lei. Mă adresez dvs. pentru un ajutor financiar absolut necesar pentru a cumpăra lemne și, mai ales, pentru a repara bucătăria care s-a dărâmat. Dacă îmi publicați scrisoarea, poate se vor găsi oameni cu suflet mare, ca să mă ajute acum, în nevoia în care mă găsesc. Dacă nu repar casa, se dărâmă în continuare.
Vă mulțumesc pentru generozitatea dvs. și Dum­­­nezeu să vă dea multă sănătate pentru binele pe care îl faceți. Cu respect, vă mulțumesc!
RUSEI GRIGORE - loc. Macea nr. 1218, jud. Arad, cod 317210

"Ca să-mi înmormântez nevasta, am făcut datorii"

Mă numesc Pițigoi Luca și sunt domiciliat în satul Rasovița, comuna Lelești, județul Gorj. Vă scriu ca un om necăjit ce sunt. În 25 decembrie 2018 mi-a murit nevasta de o boală foarte gravă, ocluzie intestinală. M-a costat operația peste 2000 de lei. M-am îndatorat foarte mult și mă descurc foarte greu. Nu am niciun sprijin de nicăieri. Vă rog din suflet să îmi publicați și mie scrisoarea. Poate se găsește cineva să mă ajute și pe mine. Am rămas dator și la biserică, cu înmormântarea, care mă costă 300 lei. Eu nu am decât o pensie mică, de 640 lei. Cum să o împart? De multe ori nu am nici bani de pâine. Și sunt și eu bolnav. Nu am res­pi­rație, mă sufoc, am și artroză. Vine iarna, nu am lem­ne, m-am îndatorat la bancă, să pot să îmi în­mor­mântez nevasta. Dacă puteți să mă ajutați, vă faceți pomană. Sunt tare necăjit. Nu am pe nimeni apropiat. Nu pot plăti nici dările la primărie.
Vă rog din tot sufletul și cu toată stima, pu­blicați-mi și mie scrisoarea, sunt într-o situație dis­perată, fără nimeni care să-mi fie de ajutor. Toată nădejdea mea este la dvs. Vă mulțumesc!
PIȚIGOI LUCA - sat Rasovița nr. 18, com. Lelești, jud. Gorj, cod 217277

"Am operații la ambele picioare"

Subsemnatul Stoean Costel, domiciliat în Onești, vă rog să mă ajutați, prin intermediul re­vis­tei dvs., "Formula AS", deoarece am următoarele pro­bleme:
- M-am născut cu parapareză spastică și am ruptură de șold.
- Am proteză interioară, la piciorul drept.
- Am 8 operații la ambele picioare.
- Sunt singur și am o pensie de invaliditate de 730 lei.
- Îmi este greu să achit medicamentația necesară și cheltuielile zilnice pentru hrană.
Vă rog respectuos, dacă se poate să-mi acordați un mic ajutor. Vă mulțumesc!
STOEAN COSTEL - str. Alex. I. Cuza, bl. 2, sc. B, ap. 56, Onești, jud. Bacău, cod 601116