Răspuns pentru CLEMENTINA - Vălenii de Munte, F. AS nr. 1372 - "Cum scap de zgomotele chinuitoare din urechi?"

Redactia
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com

Acufenele sau tinnitus (vâjâituri sau țiuituri) sunt senzații sonore care nu-și găsesc originea într-o sursă de sunet exte­ri­oară pacientului. Ele pot fi subiective (percepute numai de bolnav) și obiec­tive (sesizate atât de pacient, cât și de anturaj). Acufenele subiective nu sunt o boală de sine stătătoare, ci un simp­tom în cazul unor tulburări funcțio­nale de diferite tipuri și localizări, care, în timp, pot duce la pierderea calității vie­ții (insomnie, anxietate, depre­sie etc). Acufenele de care su­feriți dvs. au o etiologie neu­rosenzorială, fiind percepute drept sunete continue sau in­termitente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiuit, foșnet, șuierat, etc. Adesea sunt înso­țite de hipo­acuzie neurosen­zorială (slăbi­rea auzului), vertij, tulburări de echilibru, grețuri, vărsături și transpira­ții. Stresul, hiper­tensiunea arterială, insufici­ența circu­latorie vertebro-bazilară, dia­betul zaharat sau expunerea la zgomot și in­tem­perii pot fi cauza sau fac­torul favorizant în declanșarea acu­fenelor și tulburărilor de echi­libru. Tratamentul tinnitu­sului este complex, adesea indivi­dua­li­zat, și se poate sche­ma­tiza astfel: exerciții fizice, aplicații locale calde (lumină infraroșie tip Solux), unde scurte, masaj cervical. Terapia medi­camentoasă constă în per­fuzii cu lidocaină/ pro­caină, pentoxi­filină/ oxybral, vitamine B1 și B6, mezoterapie cu Gero­vital H3, administrare orală de Ginkgo Biloba și Passiflora sau Sedatif PC. Este utilă aromate­rapia cu efect sedativ, seara, la culcare, cu Ocnasept spray (aero­sol salin, 100% natural, cu extract din la­vandă, bu­suioc, mentă, mușețel). "Ocnasept" poate fi co­mandat la tel.0269/21.78.61, tel: 0733/67.87.85 sau e-mail:sanmedsb@gmail.com


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Doresc un tratament pentru spondiloză cervicală și dorsală"
(Răspuns pentru BIANCA - București,F. AS nr. 1355)


O afecțiune din ce în ce mai des întâlnită și din păcate la persoane tinere în ultimii ani o reprezintă suferința la nivelul coloanei vertebrale, atât la fe­mei, cât și la bărbați. Cele mai des afectate sunt zonele cervicală și lombară, iar ceva mai rar, dar nu absentă, și zona toracală. Disconfortul la nivelul spatelui poate fi asociat cu contractura musculară, suferința discală, afectarea nervilor, etc. În diferite forme, mai ușoare sau mai avansate, întâlnim și spondiloza cervicală, hernia de disc, sciatica, etc. Sunt mai mulți factori favorizanți, predispozanți, care pot agrava sau pot croniciza o afecțiune deja existentă. În cele mai multe cazuri este atrasă aten­ția asupra posturii pe care o avem încă de la școală, iar mai târziu, postura incorectă la birou sau acasă, când stăm cu laptopul, telefonul ori tableta în brațe, în fotoliu. Postura corectă la masă sau la birou este cu ecranul în fața ochilor, nu foarte jos și nici foarte sus, cu un spătar care să corecteze postura, cu pauzele de cel puțin 10 minute la 1-2 ore de privit pe ecran, exerciții ușoare de întindere pentru rela­xarea spatelui, etc. În timpul som­nului, este recomandat să avem o saltea ortopedică, ca­mera aerisită, perna să nu fie foarte tare, astfel încât să evităm insomniile sau să ne trezim obosiți dimi­neața, cu dureri de spate, gâtul înțepenit, etc. Printre alți factori des incri­minați în apariția afec­țiunilor la nivelul spatelui amintim prezența aparatelor de aer condi­ționat vara, frigul, sarcina, trau­matisme, ridicarea greu­tăților, unele afecțiuni asociate, dar și obezitatea, sedentarismul. Coloana vertebrală este cea care ne susține verti­calitatea corpului, ne ajută să ne de­plasăm, să ne mișcăm, să ne întoarcem, să ne aplecăm, etc. Afec­țiunile apă­rute la nivelul spatelui ajung să ne modifice stilul de viață, sănătatea sau relațiile pe care le avem cu cei din jurul nostru: devenim agitați, nervoși, iras­cibili, ne concentrăm mai greu, ne pierdem atenția, pot apărea amorțeli, înțepături sau furnicături la ni­velul mem­brelor (mâini sau picioare), amețeli, țiuit în urechi, etc. Studiile arată că o afecțiune la nivelul spatelui crește cu 50% riscul de depresie, procentul fiind direct propor­țio­nal cu intensitatea durerii. Pentru a preveni apariția sau agra­varea afecțiunilor la nivelul spa­telui, ne putem ajuta cu corsete, orte­ze, terapii complementare: fizio, kineto, balneoterapie, etc. Un re­mediu natural și eficient în tratarea durerii la nivelul spatelui îl reprezintă RoboFlex, supli­ment natural cu acțiune similară antiinflamatoarelor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora. RoboFlex este o for­mulă unică, ce conține extracte standardizate din conuri de ha­mei, polizaharide din aloe vera și este îmbogățită cu vita­minele C, D, B6, acționând încă din pri­mele 30 de minute de la admi­nis­trare, cu un efect de până la 9 ore. Pentru o acțiune sporită, vă recomand să-l administrați aso­ciat cu Celadrin Extract Forte, capsule și unguent.
Multă sănătate!


Dr. LUCICA SIMA - ROMVAC COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

"Fac foarte des răni în nas și nu pot respira normal"
(Răspuns pentru SIMION G. - București, F. AS 1362)


Stimate domn, în cazul dumneavoastră, cel mai probabil la nivelul rănilor respective acționează cronic un agent patogen (bacterie sau ciupercă). Pentru un tratament adecvat pro­blemei dumnea­voastră, ideal este să efectuați o serie de analize de laborator: examen microbiologic în­soțit sau nu de antibiogramă și/sau antifungigramă. În cazul în care rezultatele sunt neconcludente, medicul curant vă poate recomanda efectuarea unei biopsii locale. Alternativa naturală la terapia cu antibiotic este reprezentată de gama de produse Imunoinstant, ce conțin anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de bacterii, fungi sau virusuri. Pentru a bene­ficia de terapia cu aceste produse naturale, este necesară o programare la Cabinetul de Medicină Complementară din cadrul Companiei Romvac unde să vă prezentați însoțit de buletinele analizelor microbiologice.
Multă sănătate!

"Am fost diagnosticat cu rinofaringită cronică purulentă"
(Răspuns pentru MIHAI B. - Galați, F. AS nr. 1361)


Stimate domn, în cazul afecțiunii complexe pe care dumneavoastră o prezentați în acest mesaj, este necesar să efectuați cât mai repede analize de laborator pentru a identifica agentul patogen/ agen­ții patogeni care au provocat și/sau complicat afec­țiunea de bază. Mai precis, recomandarea este să efectuați examen microbiologic cu antibiogramă, eventual antifungigramă. Dacă tulpinile identificate în secreția purulentă sunt sensibile la un antibiotic/ antifungic, prezentați buletinele de analize unui medic infecționist, pentru a vă prescrie o rețetă cor­ectă cu antimicrobiene.
Varianta naturală a antibioticelor este repre­zen­tată de gama de produse Imunoinstant ce conțin anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de bacterii, fungi sau virusuri. Pentru a beneficia de terapia cu aceste produse naturale, este necesară o programare la Cabinetul de Medicină Comple­men­tară din cadrul Companiei Romvac unde să vă pre­zentați cu buletinele analizelor micro­biologice.


Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77


"Am manifestări alergice, dar nu mi se depistează alergenul"
(Răspuns pentru MARINELA - București, F. AS nr. 1369)


În prezent, alimentele pe care le consumăm con­țin peste 1.000 de compuși chimici: pesticide, in­sec­ticide, E-uri, coloranți, conservanți, aromati­zanți sintetici. Am ajuns să mâncăm derivate de pe­trol! Prin procesele de oxidare proprii organis­mului, acești compuși se transformă în radi­cali liberi, care distrug celulele sănă­toa­se și contribuie la escaladarea nu­mă­rului de îmbolnăviri, mai ales la apa­riția cancerelor de toate tipurile. Sistemul imunitar al organismul reac­ționează cu toate forțele împotriva aces­tor substanțe toxice, de multe ori este "dat peste cap" și de aici apar alergiile - multe și greu de depistat!
Argila "ALGO" rezolvă cauza problemei, eli­minând alergenii, indiferent de natura lor. Vă reco­mand o cură cu argilă de 3-4 luni (140 g zilnic). E posibil ca la început simptomele să se agraveze aparent, dar acesta este semnul care arată că argila elimină toxinele din organism. După rezolvarea pro­blemei, vă recomand să consumați în perma­nență trei căni de argilă zilnic, pentru că e greu de crezut că o să eliminați din alimentație absolut toți compușii chimici. Argila nu are niciun efect secun­dar și vă scutește pe viitor și de alte probleme care apar din cauza alimentației catastrofale. Pentru de­ta­lii referitoare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argilă "ALGO" la preț de producător sunați la tel. 0258/86.56.77.

"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul de la rinichi"
(Răspuns pentru LUMINIȚA - Galați, F. AS nr. 1369)


Argila "ALGO" are inteligența naturii și re­glează întregul sistem metabolic. Nisipul și durerile cauzate de acesta dispar în 3-4 luni, folosind 140 g de argilă zilnic. Important este că ulterior nu se mai fac nici pietre, nici nisip, însă pentru aceasta, după vindecare, vă recomand să luați în permanență trei căni de apă cu argilă pe zi. Argila nu are efecte se­cundare și vă scutește pe viitor de alte posibile pro­bleme, cauzate în special de alimentație. Pentru de­ta­lii referitoare la tratament puteți să mă con­tac­tați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argilă "ALGO" la preț de producător sunați la tel. 0258/86.56.77.